انجام مطالعات فرونشست زمین در فرودگاه و راه‌آهن کرمان/ چرا اطلاعات ناکافی است؟

به گزارش خبرنگار ایرنا حاضر در این جلسه طی صبح شنبه، دستور کار این نشست درباره فرونشست درحالی است که کرمان از جمله استان های پرخطر در زمینه فرونشست زمین به شمار می رود و ضرورت دارد اقدامات پیشگیرانه یا درمان در آن با فوریت انجام شود. هشدارهای مختلف و زیادی تاکنون درباره ضرورت انجام اقدامات مرتبط با نشست زمین در کرمان داده شده است.

فرونشست زمین در حالی است که پس از ۲ نوبت سیل اخیر در این استان نیز شاهد بروز شکاف‌هایی بودیم که برخی مسئولان آنها را عمیق توصیف می‌کنند.

اطلاعات ناکافی از فرونشست استان

ریاست این جلسه با معاون امور عمرانی استانداری کرمان بود که در سخنان خود اطلاعات موجود درباره فرونشست زمین در استان را ناکافی خواند و گفت: مطالعات فرونشست زمین در نقاط مختلف استان کرمان باید سرعت بگیرد تا دستگاه ها بتوانند از نتایج آن بهتر و دقیق برخوردار شوند

سید مصطفی آیت اللهی موسوی با بیان اینکه ۶ شهرستان استان اطلس فرونشست زمین دارند گفت: نقشه فرونشست زمین برای تمامی نقاط استان کرمان هر چه سریع تر تهیه شودکه فاز نخست آن به مناطق بحرانی و حادثه خیز اختصاص یابد.

وی تاکید کرد: همراه با تهیه نقشه فرونشست زمین حتما راهکارهای اجرایی مقابله با این پدیده نیز ارائه شود تا دستگاه های اجرایی برنامه های خود را در چارچوب این طرح ها اجرا کنند.

معاون امور عمرانی استانداری کرمان اظهار داشت: با توجه به اینکه ساخت مسکن ملی در استان جزو برنامه ها قرار گرفته است، این مطالعات اهمیت زیادی دارد، هزینه لازم برای آن باید تامین شود و نباید معطل قانون برای اختصاص اعتبار بمانیم.

جبران روستاییان یا جابه جایی روستا؟

وی ادامه داد: برای نقاط روستایی استان کرمان بویژه در جریان سیل اخیر که منازل آنان از فرونشست زمین دچار ترک خوردگی شده است با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مدیریت بحران استانداری نسبت به ترمیم و اگر روستایی نیز احتیاج به جابه جایی دارد اقدام شود.

آیت اللهی موسوی تاکید کرد: اطلاع رسانی به مردم برای فرونشست زمین خوب است، اما اطلاعات مهندسی در حوزه فرونشست برای مردم بیان شود تا برای اجرای آیین نامه ها مقاومت نکنند و اگر منطقه ای در محدوده فرونشست زمین قرار دارد، ساخت و ساز در آن نباید انجام شود.

به گزارش ایرنا مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: فرونشست زمین عوارض و خسارت جبران ناپذیری دارد و برای انبوه سازی و ساخت و سازها حتما مکان یابی دقیقی انجام شود تا در آینده با خطر مواجه نشویم.

علی حاجی زاده افزود: افت آب های زیر زمینی، گسل ها و قنات های خشک شده سه عامل اصلی و مهم فرونشست زمین هستند که اتصال این سه عامل باعث اتفاق افتادن فرونشست زمین می شوند.

وی تاکید کرد: تقریبا تمامی دشت های کشور در خطر فرونشست زمین قرار دارند و دشت رفسنجان نخستین دشتی است که با این پدیده مواجه شده است.

هشدار درباره فاضلاب، مطالعات فرودگاه و راه آهن

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در ادامه به بعد دیگر و مهم این موضوع نیز اشاره و تصریح کرد: انجام فاضلاب شهری در شهرهای استان کرمان نیز خطر فرونشست را در پی دارد که باید به آن توجه شود.

وی ادامه داد: اینک مطالعات فرونشست زمین برای نقاطی همچون فرودگاه ها و برخی خطوط راه آهن انجام شده است تا با انجام اقدامات پیشگیرانه خطر را به حداقل برسانیم.

مدیرکل زمین شناسی استان کرمان نیز با اشاره به به اینکه اغلب دشت های استان دچار فرونشست زمین شده اند گفت: پس از سیل اخیر شکاف هایی در مناطقی از استان مانند قلعه گنج، منوجان و اسلام آباد(رودبارجنوب) آشکار شده است که عمق زیادی هم دارند.

فرونشست در هفت باغ و جوپار

علی رشیدی افزود: مطالعات فرونشست از سال ۹۸ در شهر کرمان آغاز شده و در منطقه هفت باغ و مسیر شهر جوپار فرونشست داریم که طی سه سال گذشته ۶۲ سانتیمتر فرونشست زمین داشتیم.

وی تاکید کرد: در مناطقی که فرونشست ایجاد شده است باید ضمن مقاوم سازی، جابه جایی هایی نیز صورت گیرد و بلندمرتبه سازی نیز در نقاط پر خطر نیز نباید انجام شود.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

پرداخت ۴۵۰۰ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت

به گزارش ایرنا از سازمان بیمه سلامت ایران، حسین رنجبران روز سه شنبه افزود: بر …