وزیر بهداشت: موضوع جوانی جمعیت برای ما یک تکلیف شرعی است

به گزارش ایرنا از وبدا، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین جلسه قرارگاه عملیاتی حمایت از سلامت خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه این قرارگاه را با حضور اساتید، دانشمندان و مسئولان مربوطه راه اندازی کردیم تا با برنامه ریزی دقیق به اهداف خود در موضوع جوانی جمعیت دست پیدا کنیم، اظهار کرد: برخی امور تکلیف اداری نبوده و شرعی است که با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند که نمونه های این فعالیت ها را در دفاع مقدس بسیار شاهد بودیم؛ حضرت آقا بارها به این موضوع تاکید کرده اند و ما به این موضوع به عنوان یک تکلیف شرعی نگاه می کنیم، در پروژه های مختلف دشمن نتوانست هیچ صدمه ای به ما وارد کند بلکه ما را محکم تر کرد تنها موضوعی که متاسفانه دشمن به دست خود ما، آن را اجرایی کرد، کنترل جمعیت بود.

وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم فعالیت ها در این حوزه به صورت شبانه روزی و جهادی انجام شوند، گفت: باید بتوانیم در یک زمان کوتاه به اهداف خود دست پیدا کنیم. مهم ترین موضوع برای تحقق این امر، اقدامات فرهنگی است. خوشبختانه توان فرهنگی کشور بالا است و اگر بتوانیم از همه ظرفیت های موجود استفاده کنیم قطعا موفق خواهیم شد.

یکی از اولویت های مهم ما در وزارت بهداشت، بحث جوانی جمعیت است

همچنین در ادامه دکتر عین اللهی در جمع خبرنگاران به موضوعات مطروحه در اولین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت اشاره و عنوان کرد: با توجه به فرمان مقام معظم رهبری یکی از اولویت های مهم ما در وزارت بهداشت، بحث جوانی جمعیت است. یکی از قدرت های مهم برای هر کشور، جعیت و نیروی انسانی است و اگر در کشور جمعیت جوان، پرشور، پرکار و انقلابی داشته باشیم برای ما قدرت خوبی را ایجاد می کند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: متاسفانه در چندسال اخیر شاهد عدم علاقه مردم به فرزندآوری و درپی آن با رشد منفی جمعیت مواجه هستیم که این موضوع برای آینده کشور خوب نیست. طبق فرمایش مقام معظم رهبری ما باید برای 15 سال آینده برنامه ریزی کنیم تا جمعیت جوان و پویا در کشور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه وزارت بهداشت در سالهای گذشته با پیامی که با عنوان “فرزند کمتر، زندگی بهتر” در شبکه و روستاها مطرح کرد، باعث شد به مرور زمان علاقه مردم به فرزندآوری کاهش یابد، بیان کرد: بنابراین می توان گفت یکی از نهادهایی که  می‌تواند در افزایش فزرندآوری خانواده ها موثر باشد، وزارت بهداشت است در همین راستا این موضوع را به عنوان اولویت نخست خود قرار داده ایم. امروز تمامی معاونت ها و افراد موثر در این فرآیند را دعوت کردیم تا با استفاده از نظرات این دانشمندان و اساتید دانشگاه ها برای رشد جمعیت برنامه ریزی کنیم.

بدون کار فرهنگی هیچ اقدامی امکان پذیر نیست

دکتر عین اللهی با بیان اینکه برای این منظور کمیته های مختلفی با هدف فرزندآوری و جوانی جمعیت در وزارت بهداشت تشکیل شده اند، به معرفی اولین کمیته اشاره و عنوان کرد: اولین و مهم ترین کمیته فرهنگی است که با انتشار فیلم، پوستر و بنرهای مختلف باید نکات مثبت در فرزندآوری را در مراکز درمانی سراسر کشور منتشر کند. کمیته فرهنگی باید از ظرفیت های مختلفی همجون روحانیون و مراجع فرهنگی کشور هم در این حوزه استفاده کند. از هنرمندان و کارگردانان متعهد و رسانه ها هم خواهش می کنم که در این زمینه ورود کرده و فعالیت خود را آغاز کنند. صدا و سیما می تواند جهت دار به میدان آمده و مردم را در موضوع جوانی جمعیت تشویق کند چرا که آثار مثبتی بر مردم دارد؛ بدون کار فرهنگی هیچ اقدامی امکان پذیر نیست.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمیته بیمه که بیمه سلامت مسئولیت آن را برعهده دارد دیگر کمیته تشکیل شده در این حوزه است، توضیح داد: تلاش داریم در وضعیت فرزندآوری و جمعیت، بیمه ها را فعال کنیم تا همه هزینه ها در دوران مراقبت های زایمان و زایمان را پرداخت کنند. این قول را به  مردم عزیر می‌دهم که اگر کسی بیمه نباشد، تمامی خدمات مربوطه را بدون در نظر گرفتن وسع مالی به صورت رایگان دریافت خواهند کرد. در سایر بیمه ها هم در شورای عالی بیمه مذاکره خواهیم کرد تا آنها هم بتوانند تسهیلات  لازم را در این رابطه ارائه دهند.

به گفته وی کمیته خیرین هم در بحث جوانی جمعیت فعال و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

تا ۹۰ درصد هزینه های نازایی را بیمه ها پرداخت خواهند کرد

دکتر عین اللهی در ادامه به موضوع درمان اشاره و مطرح کرد: در موضوع درمان هم با تعدادی از عزیزان مواجه هستیم که دچار نازایی هستند که براساس مصوبه شورای عالی بیمه، تا ۹۰ درصد هزینه های نازایی را بیمه ها پرداخت خواهند کرد. البته این شروع کار است و رفته رفته تلاش می کنیم تسهیلات بهتری را ارائه دهیم و مراکز بیشتری را ایجاد کنیم تا درمان انجام شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ما معتقدیم فرزند آوری آثار روانی متعددی را در خانواده ها ایجاد می کند، اظهار کرد: ان شاءالله در این رابطه هم کارهای مثبتی را انجام خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه در بحث شبکه های بهداشت هم کمیته مربوطه آموزش بهورز و نحوه برخورد با مادران باردار را در دستور کار دارد، عنوان کرد: در همه مراکز، نیروهای داوطلب و بسیج هم وجود دارند که از توان آنها حداکثر استفاده را خواهیم کرد.

دکتر عین اللهی در پایان با بیان اینکه موضوعات پژوهشی هم در کمیته پژوهش بررسی خواهند شد، به چگونگی بررسی موضوعات این حوزه که خارج از وزارت بهداشت هستند، اشاره و بیان کرد: هماهنگی های لازم با دکتر مخبر به عمل آمده و یک قرارگاه جمعیت تشکیل می شود که ایشان هماهنگی های خارج سازمانی را انجام خواهند داد، به این معنا که کمک هایی که سایر سازمان ها در این حوره می توانند ارائه دهند را ایشان هدایت خواهند کرد، امیدواریم با مجموع برنامه ریزی های انجام شده به اهداف خود دست یابیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کیفیت بخشی به حوزه علمی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در اولویت است

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا کاظمی شامگاه جمعه در نشست «بررسی مشکلات سیستان» که با …