کاهش بستری‌های کرونایی در اوج خستگی کادر درمان

رسانه‌های کشور ۸ اسفند خورشیدی به بررسی امیکرون پرداخته اند. به‌گونه‌ای که هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبه‌هایی در این خصوص منتشر کرده‌اند که در ادامه بخشی از آنها رصد می‌شود.

کاهش بستری‌های کرونا در ۱۷ استان و افزایش فوتی‌ها در ۲۹ استان

به گزارش روزنامه کیهان، بررسی وضعیت کرونا در کشور در هفته چهارم بهمن ماه، کاهش بستری‌های ناشی از این بیماری در ۱۷ استان و از طرف دیگر متاسفانه افزایش مرگ‌های کرونایی را در عمده استان‌ها نشان می‌دهد.

با وجود اینکه پیش از این تعداد شهرهای قرمز کرونایی در کشور، ۳۳۷ شهر اعلام شده بود، اما وزارت بهداشت بر اساس جدیدترین به روز رسانی‌ها اعلام کرد که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی در کشور به ۱۸۴ شهر کاهش یافته است؛ به این ترتیب به یکباره خروج ۱۵۳ شهر از وضعیت قرمز کرونا را شاهد بودیم و به این ترتیب در حال حاضر طبق آخرین نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور ۱۸۴ شهر در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهر در وضعیت زرد و یک شهر نیز در وضعیت آبی قرار گرفته است.

وزیر بهداشت نیز اعلام کرد که «در برابر سویه امیکرون نیز با تلاش کادر بهداشت و درمان با تلفات کمتر و موفقیت‌های بیشتر، قله بیماری را تا حدودی رد کرده‌ایم».

با این حال بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور در هفته اخیر، یعنی هفته چهارم بهمن ماه ۱۴۰۰، مصادف با هفته ۱۰۵ همه‌گیری، نشان می‌دهد که تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور، در هفته اخیر، ۱۰۹ هزار و ۴۹۹ نفر بوده است. همچنین تعداد موارد بستری جدید در کشور طی این مدت ۱۶ هزار و۸۴۲ نفر و تعداد موارد فوت جدید طی هفته اخیر هزار و ۳۹۸ نفر بوده است.

سفر نوروزی فقط با واکسیناسیون کامل

روزنامه وطن امروز در گزارشی با اشاره به آمار مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا نوشت: تعداد شهرهای قرمز در نقشه کرونایی کشور کاهش یافته است اما همچنان تاثیر خاصی بر کاهش آمار فوتی‌ها شاهد نیستیم. چند روزی است که تعداد جان‌باختگان بالاتر از ۲۰۰ نفر قرار دارد و در یک شبانه‌روز ۲۲۴ نفر از مبتلایان جان‌شان را از دست داده‌اند.

به گزارش «وطن‌امروز»، سویه اُمیکرون که از آخرین روز پاییز امسال و در آستانه شب یلدا قدم به ایران گذاشت، هنوز بساطش را جمع نکرده و با همدستی سویه دلتا در حال افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌هاست.

این روزها به خاطر ساده‌انگاری‌های برخی از مردم، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کمتر از ۶۰ درصد رسیده و امیدها را برای مقابله همه‌جانبه با کرونا و قطع زنجیره انتقال کمرنگ کرده است. از سوی دیگر آمار واکسیناسیون نسبتا رضایت‌بخش به نظر می‌رسد.

در این باره، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آنچه که «مهار نسبی موج ششم بیماری کرونا» خواند، از مصوبه این ستاد برای سفرهای نوروزی خبر داد.

دکتر عباس شیراوژن در صفحه اجتماعی خود مصوبات ستاد ملی کرونا درباره سفرهای نوروزی را تشریح کرد و نوشت:  ۱- با توجه به مهار نسبی موج ششم بیماری کرونا در شرایط فعلی، هموطنان عزیز می‌توانند برای سفرهای نوروزی به شرط واکسیناسیون کامل (مگر به دلیل عدم گذشت فاصله زمانی ۳ ماهه با دوز قبلی) برنامه‌ریزی کنند.  ۲- این تصمیم مشروط به عدم اوج‌گیری مجدد بیماری است. چنانچه شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت نشود و بیماری مجددا اوج بگیرد، درباره سفرها تصمیم جدید گرفته خواهد شد.

علائم اُمیکرون چند روز بعد از آلودگی ظاهر می‌شود؟

تارنمای مشرق نیوز در گزارشی نوشت: داده‌های ارائه شده نشان می‌دهد که علائم کرونای امیکرون ممکن است دو تا سه روز پس از آلوده شدن به ویروس ظاهر شود.

سویه امیکرون ویروس کرونا که برای نخستین‌بار در آفریقای‌جنوبی شناسایی شد، مردم سراسر دنیا را تحت تأثیر قرار داده است. این سویه جهش یافته نه تنها آنتی‌بادی ناشی از دریافت واکسن کرونا را خنثی می‌کند، بلکه در برابر ایمنی ایجاد شده بر اثر ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ نیز مقاوم است و خطر بروز عفونت مجدد را افزایش می‌دهد. پژوهشگران از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا متوجه شدند که علائم این سویه با علائم ویروس کرونا اولیه متفاوت است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که دوره نهفتگی بیماری کووید -۱۹ به زمان بین در معرض ویروس قرار گرفتن تا شروع علائم بیماری گفته می‌شود، این مدت زمان به طور متوسط بین پنج تا شش روز است، اما ممکن است تا ۱۴ روز نیز طول بکشد. متخصصان معتقدند که با شیوع سویه امیکرون ویروس کرونا، دوره نهفتگی بیماری به دلایل مختلفی کوتاه شده است، داده‌های ارائه شده نشان می‌دهد که علائم کرونای امیکرون ممکن است دو تا سه روز پس از آلوده شدن به ویروس ظاهر شود. با این وجود، متخصصان توصیه می‌کنند که افراد حداقل ۱۰ روز پس از این که در معرض ویروس کرونا قرار گرفتند خود را ایزوله کنند، زیرا ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا علائم بیماری پدیدار شود.

کاهش بستری‌های کرونا در ۱۷ استان

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی به کاهش آمار بیماران بستری بر اثر کرونا پرداخت و نوشت: نتیجه گسترش واکسیناسیون عمومی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی همزمان با موج ششم کرونا و شیوع گسترده اُمیکرون این بود که میزان بستری‌ها در ۱۷ استان کاهشی شده و ظاهرا قرار است اوضاع رو به بهبودی پیش برود.

بررسی وضعیت کرونا در کشور حاکی از آن است که در هفته چهارم بهمن ماه، بستری‌های ناشی از این بیماری در ۱۷ استان کاهش یافته و از طرف دیگر، متاسفانه مرگ‌های کرونایی در عمده استان‌ها افزایش داشته است؛ بر همین اساس در یک هفته اخیر، هزار و ۳۹۸ مرگ ناشی از کووید۱۹ در کشور و در پیک امیکرون ثبت شده است.

صدور مجوز کارآزمایی بالینی برای برکت پلاس

روزنامه حمایت در گزارشی خبر از دستیابی به نوع جدیدی از واکسن کوید داد و نوشت: برای مقابله جدی‌تر در برابر سویه اومیکرون، محققان گروه دارویی برکت موفق شده‌اند به نوع جدیدی از واکسن ویژه سویه اومیکرون به عبارتی برکت پلاس دست پیدا کنند و مجوز کارآزمایی بالینی نیز برای این واکسن صادر شده است.

آنگونه که معیارهای قطعی تشخیصی نشان می‌دهند در بازه زمانی ۲۴ ساعت گذشته بیش از هفت هزار نفر به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند که از این تعداد حدود ۲۳ درصد بیماران در بیمارستان‌ها بستری شدند. ضمن اینکه در این مدت زمان، ۲۲۴ بیمار هم جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که بسیاری از متولیان امر معتقدند تغییر محسوس در آمار مبتلایان می‌تواند شروعی برای گذر از قله پیک ششم و قدم گذاشتن در سراشیبی این موج باشد. در این میان البته همچنان دلنگرانی‌هایی درباره سویه اومیکرون به دلیل قابلیت بالای انتقال آن مطرح است، با این وجود اما خبر خوش در این زمینه این بوده که طبق اخبار منتشر شده، محققان گروه دارویی برکت موفق شده‌اند به نوع جدیدی از واکسن ویژه سویه اومیکرون (برکت پلاس) دست پیدا کنند. واکسنی که می‌تواند تا حد زیادی افراد را در برابر این سویه مقاوم کرده و براین اساس موجبات کاهش میزان و شدت ابتلای افراد به بیماری کووید۱۹ را فراهم آورد.

تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن برکت

روزنامه ایران در مطلبی آورده است: مدیرعامل کارخانه شفافارمد درخصوص آخرین آمار از تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا خبر داد: تاکنون حدود ۶۰ میلیون دوز واکسن کووایران برکت در خطوط تولیدی شفافارمد تولید شده است. وی همچنین خبرداد: پس از بررسی مستندات علمی و موفقیت در تست حیوانی، وزارت بهداشت کد اخلاق برای آغاز مطالعه بالینی واکسن اختصاصی اُمیکرون (برکت پلاس) را صادر کرد. حسن جلیلی با اعلام این خبر گفت: بزودی تست انسانی این واکسن در مجموعه گروه دارویی برکت آغاز می‌شود. مدیرعامل کارخانه شفافارمد درخصوص افرادی که حائز شرایط برای حضور در این مطالعه بالینی هستند، افزود: طبق این مطالعه تمام افراد بالای ۱۸ سال که قبلاً دو دوز واکسن کووایران برکت و یا سینوفارم دریافت کرده‌اند و از دریافت دوز دوم‌شان حداقل ۳ ماه گذشته می‌توانند پس از بررسی‌های اولیه پزشکی و داشتن معیارهای مطالعه، کاندیدای دریافت واکسن اُمیکرون شوند.

وی خاطرنشان کرد: در این مرحله، واکسن به ۲۱۰ داوطلب تزریق و نتایج اولیه هم دو هفته بعد از دریافت دوز یادآور به سازمان غذا و دارو ارائه خواهد شد. جلیلی تأکید کرد: محل انجام مطالعه نیز همانند سایر مطالعات کووایران برکت در هتل ارم تهران می‌باشد و نحوه ثبت‌نام داوطلبان نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.

کادر درمانی درگیر اُمیکرون

روزنامه آرمان ملی در گزارشی به مشکلات کادر درمان پرداخت و نوشت: در این میان، دکتر حسین کرمانپور مدیر اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به قدرت انتقال چند ده برابری اُمیکرون نسبت به دلتا می‌گوید: «تعداد ابتلا در کادر درمان و غیر درمان در پیک ششم بسیار بیشتر است. برای مثال، از بین ۵۰ مریض مبتلا به بیماری که روزانه ویزیت می‌کنم تنها دو تا سه نفرشان تست پی‌سی‌آر می‌دهند که عمدتا نتیجه آن برای ارائه به محل کارشان ضرورت دارد، بنابراین ۹۵درصد بیماران کرونایی تست پی‌سی‌آر نمی‌دهند این یعنی تعداد جمعیت واقعی مبتلایان با تعداد آمارهای روزانه وزارت بهداشت فاصله قابل توجهی دارد. در خوش بینانه‌ترین حالت آمار رسمی یک دهم آمار واقعی مبتلایان به اُمیکرون است و در حال حاضر جمعیت قابل توجهی از ایرانیان مبتلا به اُمیکرون هستند که از این تعداد ۹۵ درصدشان با درمان‌های مراقبتی و دارو در خانه درمان شده و یک تا ۲ درصدشان در مراکز درمانی بستری می‌شوند. اگر این جمعیت را به کل کشور تعمیم دهیم می‌بینیم که از همان روزهای اواخر آذر و دی ماه به محض آنکه اُمیکرون وارد کشور شد بشدت کادر درمان را گرفتار کرد.

” وی با بیان اینکه کادر درمان راه فراری از وضعیت موجود ندارند، عنوان می‌کند: ما با حجم گسترده‌ای از ویروس در بیمارستان روبه‌رو هستیم و ثابت شده هر جا حجم ویروس بیشتر باشد امکان سرایت و شدت بیماری نیز افزایش پیدا می‌کند به گونه‌ای که حتی استفاده از ماسک نیز نمی‌تواند صددرصد جلوی انتقال بیماری را در محیط‌های درمانی آلوده بگیرد. وی با بیان اینکه کادر درمان یک‌ تا سه بار را حتماً به کرونا مبتلا شده‌اند و حالا تمام‌شان مبتلا می‌شوند، می‌گوید: شدت و سرایت این بیماری به کادر درمان بیشتر از مردم است اما نکته اینجاست که یکی از عواقب مهم ابتلای کادر درمان به اُمیکرون ابتلای خانواده‌های این افراد است یعنی با مبتلا شدن یکی از پرسنل پزشکی، سایر اعضای خانواده هم درگیر می‌شوند؛ در حالی‌ که در پیک قبلی این طور نبود.

علل خستگی ناشی از کووید طولانی

 در یادداشت منتشر شده در روزنامه آرمان ملی به علل طولانی شدن بیماری کرونا اشاره شده است. در این مطلب می خوانیم: بیماران مبتلا به نوع شدید کووید۱۹ ممکن است در بیمارستان بستری شوند یا به استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی نیاز پیدا کنند تا علائم آنها برطرف شود. آسیب وارده به بدن براثر ابتلا به کووید شدید ذات‌الریه، اکسیژن کم، التهاب معمولا در آزمایش‌های معمول تشخیصی نشان داده می‌شود. اما کوویدطولانی متفاوت است، این بیماری مزمن با طیف گسترده‌ای از علائم همراه است که بسیاری از آنها با استفاده از تست‌های آزمایشگاهی معمولی قابل توضیح نیستند. مشکلات در تشخیص این بیماری باعث شده است که برخی از پزشکان، بیماران مبتلا به کوویدطولانی را مرخص کنند یا علائم آنها را به‌عنوان ابتلا به «بیماری روان تنی» تشخیص دهند. بیماری روان‌تنی یا سایکوسوماتیک دسته‌ای از بیماری‌هاست که در اثر سرکوب فشارهای روانی تنش و استرس مزمن در بدن ایجاد می‌شود. اما محققانی که بیماران مبتلا به کوویدطولانی را عمیق‌تر بررسی کرده‌اند، متوجه اختلال عملکردی قابل مشاهده‌ای در سراسر بدن آنها شده‌اند. مطالعات تخمین می‌زنند احتمالا ۱۰ تا ۳۰ درصد افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند ممکن است علائم طولانی‌مدت داشته باشند. به‌نظر می‌رسد ۴ عامل: سطوح بالای RNA ویروسی در اوایل عفونت؛ وجود آنتی‌بادی‌های خاص؛ فعال‌شدن مجدد ویروس اپشتین بار و ابتلا به دیابت نوع۲، خطر ابتلا به کوویدطولانی را افزایش می‌دهند.

چهارمین دُز واکسن کووید احتمالا برای بیشتر افراد ضروری نباشد

به گزارش ایسنا، نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس» در مطلبی تازه گزارش کرد: ممکن است تزریق دُز چهارم واکسن کووید-۱۹ برای اکثر افراد ضروری نباشد.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سایت این مجله تخصصی منتشر شده گروهی از متخصصان دریافتند: تزریق چهارمین دُز واکسن کووید-۱۹ یا همان «دُز یادآور دوم» ممکن است برای بیشتر افراد ضروری نباشد زیرا مصونیت قابل‌توجهی اضافه نمی‌کند. در این بررسی متخصصان، افرادی را که دُز یادآور دوم تزریق کرده بودند با افرادی که به تزریق آن اقدام نکرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند. با تداوم همه‌گیری کووید-۱۹، متخصصان علوم پزشکی در دنیا تلاش کرده‌اند تا به واکسن‌هایی برای جلوگیری از بیمار شدن افراد و روش‌های درمانی برای کمک به مبتلایان دست پیدا کنند. در نتیجه، واکسن‌هایی در چندین شرکت دارویی ساخته شد که ثابت کرد از بروز عفونت‌های شدید جلوگیری می کند. سپس مشخص شد تزریق دُزهای یادآور واکسن از همان واکسن اولیه پس از کاهش واکنش ایمنی بدن به واکسن، دوباره می‌تواند مصونیت ایجاد کند.

از آن زمان، بسیاری از مردم به این موضوع فکر کردند که آیا به تزریق دُز چهارم یا یادآور دوم نیاز است زیرا مصونیت ناشی ازتزریق اولین دُز یادآور با گذشت زمان از بین می‌رود. به همین دلیل متخصصان بررسی‌هایی را برای پاسخ به این پرسش آغاز کردند.

جمع بندی

رسانه‌های صبح ایران در مطالب منتشر شده خود به موضوع کاهش بستری‌های کرونا در ۱۷ استان و افزایش فوتی‌ها در ۲۹ استان، اشاره کرده‌اند. این رسانه‌ها در مطالب خود با اشاره به سخنان سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درخصوص سفرهای نوروزی به شرط واکسیناسیون کامل، پرداخته‌اند.

این رسانه‌ها در مطالب خود به صدور مجوز کارآزمایی بالینی برای برکت پلاس و علل خستگی ناشی از کووید طولانی اشاره کرده‌اند. همچنین به گزارش این رسانه‌ها چهارمین دُز واکسن کووید احتمالا برای بیشتر افراد ضروری نباشد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معرفی هیأت در شب‌های قدر – تابناک

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، با فرارسیدن شب‌های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک …