رفع معضل ۲۵ ساله لجن‌های اسیدی حاصل از فرآیند تصفیه روغن سوخته موتور


به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست،  امیر عبدوس با بیان اینکه روغن های سوخته توسط واحدهای تصفیه دوم روغن که ۳۵ واحد از آن ها در استان سمنان استقرار دارند تصفیه می شود، اظهار داشت: یکی از روش های تصفیه روغن ها که چند سالی است منسوخ شده، روش اسیدزنی است که در این روش لجن های اسیدی با این فرآیند تولید می شود.

وی افزود: در سالیان گذشته هیچ روشی برای مدیریت این لجن ها که پسماند ویژه محسوب می شود وجود نداشت و این لجن ها می بایست توسط مراکز لندفیل استاندارد دفن می شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۹۸ با استفاده از تمام ظرفیت های قانونی اعم از ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده (اخذ عوارض آلایندگی به میزان یک درصد از میزان فروش) هر ۳۵ واحد در فهرست واحدهای آلاینده به سازمان امور مالیاتی معرفی و مطابق آن به دستگاه قضایی ارجاع شدند.

عبدوس ادامه داد: این اعمال سختگیرانه مقررات موجب شد تا واحدهای یاد شده تمام تلاش خود را برای یافتن راه حلی برای رفع آلایندگی به کار بسته و با مطالعات انجام شده، روشی ابداع شد که این لجن در قالب یک فرآیند شیمیایی تبدیل به قیر و به منظور صادرات مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: در حال حاضر با توسعه این روش و صدور مجوز برای واحدهایی که از بازیافت لجن های اسیدی محصول ثانویه تولید می کنند، معضلی تحت عنوان پسماند لجن اسیدی مرتفع شده و از ابتدای سال ۹۹ تاکنون حتی یک قطره لجن اسیدی بر روی خاک رها نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان یادآور شد: در طول سه دهه گذشته، لجن های اسیدی تولید شده در منطقه ای موسوم به نورالدین در جنوب شهر گرمسار تخلیه و معضلات جدی برای محیط زیست به همراه داشته است.  


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

با این ترفند کالری برنج کمتر می‌شود – تابناک

آیا می‌خواهید هم از برنج لذت ببرید و هم مزیت‌های بیشتری از آن به‌دست آورید؟ …