به گزارش گروه نظرسنجی ایرنا، پس از ماهها تمرکز نیروهای روسیه پیرامون شهرهای اوکراین به ویژه در شرق و شمال این کشور، ارتش روسیه بامداد پنجشنبه پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰ خورشیدی حمله همه جانبهای را به اوکراین انجام داد.
این حمله در اغلب کشورهای مختلف جهان و منطقه خاورمیانه از جمله در ایران در دو سطح جامعه مدنی و دولت واکنشهای گستردهای را به دنبال داشت.
با توجه به اهمیت این موضوع، گروه نظرسنجی ایرنا، به ارزیابی دیدگاه شهروندان تهرانی اقدام کرده و نظرات آنان را درباره تبعات جنگ در اوکراین جویا شده است.
جامعه آماری این پژوهش را افراد بالای ۱۸ سال ساکن در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران تشکیل داده و از ۵۷۵ نفر نمونه آماری این نظرسنجی، ۴۸.۵ درصد را مردان و ۵۱.۵ درصد را زنان تشکیل میدهند.
اغلب پاسخگویان (۳۱ درصد) در گروه سنی ۳۶ تا ۴۵ سال قرار داشته و بیشتر پرسششوندگان این نظرسنجی (۳۶.۹ درصد) دارای تحصیلات دیپلم بودهاند.
۱۷.۷ یافتههای این پژوهش نشان میدهد درصد از پاسخ دهندگان احتمال میدهند که ایران نیز وارد درگیری روسیه و اوکراین خواهد شد و ۵۷.۹ درصد افراد این فرضیه را منتفی میدانند. ۲۴.۳ درصد افراد درباره این پرسش، نظری نداشتند.
از شهروندان تهرانی پرسیده شد که «این جنگ تا چه حد میتواند بر مذاکرات لغو تحریمها تاثیرگذار باشد؟» ۴۹.۹ درصد پاسخگویان جنگ اوکراین و روسیه را بر مذاکرات مؤثر دانسته (جمع گزینههای تاحدی، زیاد و خیلی زیاد) و ۲۷.۲ درصد افراد این بحران را بر توافق ایران و ۴+ ۱ بیتاثیر خواندهاند (جمع گزینههای اصلا، خیلی کم و کم).
همچنین در پرسش دیگری نظر شهروندان تهرانی درباره میزان تاثیرگذاری جنگ اوکراین و روسیه بر اوضاع اقتصادی ایران پرسیده شد که ۵۴.۲ درصد پاسخگویان نگران تأثیرپذیری اقتصاد داخلی ایران در سایه این جنگ هستند (جمع گزینههای تاحدی، زیاد و خیلی زیاد) و ۲۹.۸ درصد پاسخگویان این بحران را بر اقتصاد ایران بیتاثیر دانستهاند (جمع گزینههای اصلا، خیلی کم و کم).
از دیگر یافتههای این پژوهش میتوان به این امر اشاره کرد که ۷۱.۶ درصد از پرسششوندگان تهرانی پیگیر اخبار مربوط به جنگ اوکراین و روسیه هستند (جمع گزینههای تاحدی، زیاد و خیلی زیاد) و ۲۸ درصد نیز به میزان کم یا خیلی کم آن را دنبال میکنند.
همچنین ۳۹.۸ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی ابراز داشتهاند که اولویت آنها در پیگیری اخبار مربوط به جنگ اوکراین و روسیه، رسانه ملی بوده است. فضای مجازی با ۳۴.۴ درصد، رسانههای خارجی با ۱۵.۱ درصد، خبرگزاریهای داخلی با ۶.۹ درصد و روزنامهها با ۳.۸ درصد در رده های بعدی پاسخگویان قرار داشته است.
این نظرسنجی در روزهای ۸ و ۹ اسفند ماه در سطح شهر تهران به صورت تلفنی انجام شد.
منبع