محسن جعفری نژاد بسطامی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوای شهرستان همدان افزود: همچنین بر اساس اطلاعات ثبت شده سال جاری در ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر همدان، شاخص کیفی هوای شهر در ۳۶۴ روز سالم و ۶۳ روز نیز پاک بوده است.
وی یکی از موثرترین راههای کاهش آلودگی هوا را اجرای تکالیف پیش بینی شده در قانون هوای پاک برای دستگاه ها دانست و اظهار داشت: توسعه فضای سبز از راهکارهای پیش بینی شده برای کاهش آلودگی هواست که در ماده ۲۲ قانون هوای پاک برای شهرداری ها تکالیفی در این راستا در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: برای رسیدن سرانه فضای سبز به استانداردهای تعیین شده نیازمند همکاری شهروندان و نهادهای اجرایی به منظور حفظ و توسعه فضای سبز شهری هستیم همچنین طبق آموزه های دینی حفظ محیط زیست یک وظیفه شرعی، اخلاقی و دینی برای همه افراد است.
جعفری نژاد بسطامی گفت: فضای سبز یکی از مهمترین عوامل کاهش و کنترل آلودگی هوا به شمار می رود بنابراین نهادینه کردن فرهنگ توجه به حفظ محیط زیست در زمینه کاهش آلودگی هوا و دغدغه مندی مردم نسبت به این مهم، یک کار بزرگ برای پیشگیری از تخریب طبیعت و حفظ آن است.
به گزارش ایرنا، در این نشست راهکارهای رفع مشکلات کوی مفتح شهر همدان در خصوص ایستگاه جمع آوری پسماند، وضعیت پارکینگ اتوبوس های شهری و مدیریت آلودگی کانال فاضلاب با ارائه یک برنامه مدون توسط شهرداری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلاینده های جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
منبع