به گزارش خبرنگار ایرنا، فرشید رحمانی روز شنبه در نشست خبری بهمناسبت هفته منابع طبیعی (۱۵ تا ۲۱ اسفند) افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس طی سالهای اخیر اقداماتی را برای اصلاح و احیای مراتع شامل ایجاد هلالی آبگیر، احداث بندهای خاکی، تولید نهال و بوتهکاری، کپه کاری، بذرپاشی در سطح هفت هزار هکتار انجام داده که کافی نیست.
رحمانی با تاکید برضرورت سرعت دادن به اجرای طرحهای بیابان زدایی در مراتع شمالی گنبدکاووس گفت: اگرچه هر سال ۵۰ تا ۶۰ درصد منابع اعتباری حوزه احیا و اصلاح مراتع گلستان به این شهرستان اختصاص مییابد اما در مجموع مقدار اعتبارات تخصیصی کم است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس ادامه داد: برای استفاده بهینه از مراتع از چند سال قبل براساس ظرفیت این منابع خدادادی، طرحهای مرتع داری چند منظوره با مشارکت جوامع محلی و ۳۰ شرکت تعاونی مرتعداری در دستور کار این اداره قرار گرفته است.
وی افزود: در طرحهای مرتعداری چند منظوره، براساس ظرفیت مراتع در این منابع خدادادی چند اقدام همزمان مانند گردشگری، زنبوداری، پرورش شتر و کشت گیاهان دارویی انجام میشود.
رحمانی همچنین با تاکید برضرورت مشارکت بیشتر مردم در حفظ و صیانت از منابع طبیعی و ملی اضافه کرد: منابع طبیعی بدون همراهی مردم در اجرای طرحها موفق نخواهد بود.
وی، نقش رسانهها را در اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ صیانت از منابع طبیعی مهم دانست و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۵ فقره چوب (هیزم) قاچاق به مقدار ۹۷.۵ استر در گنبدکاووس کشف و ضبط شد و متخلفان با تشکل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
شهرستان گنبدکاووس ۳۷۵ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۳۳۰ هزار هکتار مرتع دارد که تاکنون برای ۲۹۰ هزار هکتار آن سند مالکیت اخذ شده است.
منبع