سند ۲۰هزار هکتار عرصه‌های جنگلی پارک ملی گلستان به محیط زیست تحویل شد

به گزارش روز یکشنبه ایرنا  به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری گلستان، حیدر آسیابی در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال گلستان از تحویل سند ۹ هزار هکتار از عرصه‌های این پارک ۲ هفته قبل به محیط زیست خبر داد و اظهارداشت: طبق برنامه‌ریزی کار صدور سند ۱۱ هزار هکتار دیگر از جنگل‌های پارک ملی گلستان به پایان رسید و امروز به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تحویل شد.

وی افزود: با تحویل این سند، از مجموع حدود ۴۴ هزار هکتار مساحت پارک ملی در محدوده استان گلستان، ۲۰ هزار و ۷۰۰ هکتار سنددار شد و حدنگاری ۲۳ هزار هکتار باقی مانده هم انجام و تا پایان فرودین ۱۴۰۱ سند تک برگی آن صادر می‌شود.

رییس کل دادگستری گلستان گفت: برای عرصه‌های باقی مانده در محدوده سمنان و خراسان شمالی هم با ادارات کل ثبت اسناد و املاک این استان‌ها برای صدور زودتر اسناد رایزنی می‌کنیم.

آسیابی افزود: بر اساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان، ۵۲ درصد از مساحت این پارک در محدوده گلستان، ۴۲ درصد در محدوده خراسان شمالی و ۶ درصد در محدوده استان سمنان واقع است.

وی با قدردانی از تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، گفت: تاکنون ۹۹.۵ درصد از عرصه‌های جنگلی، مرتعی و ساحلی استان سند دار شده و با تکمیل صدور سند پارک ملی در فروردین سال آینده، این پوشش به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در فهرست یونسکو ثبت شد.

بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گونه‌های جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بهره‌مندی بیش از ۸ هزار نفر از خدمات امدادونجات

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، بابک محمودی روز دوشنبه …