همیاری برای ساخت دنیای اجتماعی جدید سازگار با محیط زیست

سید حسن موسوی چلک روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روز جهانی مددکاری اجتماعی سومین سه شنبه ماه مارس در هر سال میلادی است. در سال ۲۰۲۲ میلادی، این روز ۱۵ مارس و مصادف با ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۰ است. شعار “همیاری برای ساخت دنیای اجتماعی جدید سازگار با محیط زیست: همه را در نظر بگیریم”بر اساس یک تم جهانی است.  

وی اضافه کرد: سال گذشته، دبیرکل سازمان ملل متحد از جهانیان دعوت کرد از تهدید “پاندمی کرونا” به عنوان یک فرصت برای ساخت دنیای جدید همراه با رفع بی عدالتی ها و تبعیض ها و آلودگی ها و ایجاد دنیایی متعادل‌تر که معیارهای انسانی و طبیعی جای معیارهای اقتصادی را گرفته باشد استفاده کنند تا زمینی قابل سکونت و زیباتر تحویل نسل بعد دهند.

رئیس موقت کمیسیون اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی گفت: در این شعار، آشکارا به همزیستی محیط زیست و محیط اجتماعی و اقتصادی  یا به عبارت دیگر، توجه همزمان به بقا و بهزیستن در کنار هم اشاره شده است.  

 نقش مددکاران اجتماعی در بحران‌های نظامی برجسته است

رئیس موقت کمیسیون اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی با بیان اینکه نقش مددکاران اجتماعی در بحران های نظامی و جنگ ها  برجسته است، افزود: یکی از زمان هایی که نقش مددکاران اجتماعی اهمیت بیشتری پیدا می کند در بحران‌های نظامی است.

سیدحسن موسوی چلک افزود: بدون شک جنگ ها بر تمامی ابعاد زندگی انسان ها در تمامی جوامع تاثیرات منفی خود را خواهندگذاشت اما در این میان برخی از مردم به‌ویژه کودکان، زنان، سالمندان، فقرا، بیماران، افراد دارای معلولیت و خانواده های بی سرپرست بیش از دیگران تاثیرات تلخ و  منفی جنگ را در زندگی خود احساس خواهند کرد. احساسی که هیچ کس در هیچ کجای دنیا دوست ندارد آن را تجربه کند چراکه انسان‌ها دوستدار صلح، دوستی و آرامش هستند نه جنگ و خونریزی مردم، این در حالی است که جنگ ها تنفر و خشونت را ترویج می دهند.

 کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی در پاسخ به این سئوال که از مددکاران اجتماعی در این بحران ها چه انتظاراتی می رود، گفت: مددکاران اجتماعی به عنوان افراد متخصص درحوزه اجتماعی و به تناسب دانش، تجربه، توانایی ها ومهارت هایی که دارند، می توانند نقش های مهمی را انجام  دهند. این نقش ها در حین جنگ ها و بعد از آنها اهمیت بیشتری خواهد داشت. شناسایی به‌موقع افرادی که از جنگ ها تاثیر می پذیرند به‌ویژه کودکان، زنان، سالمندان، افراد دارای معلولیت و بیماران،  تلاش برای برقراری ارتباط  اعضای خانواده های درگیر جنگ که از هم اطلاع ندارند، تسهیل دسترسی به حمایت اجتماعی برای همه مردم  به‌ویژه گروه های هدف مددکاری اجتماعی،  شناسایی منابع اجتماعی که در این شرایط می توانند به مردم کمک کنند و تشکیل گروه های مددکاری اجتماعی بویژه برای کودکان و افرادی که خانواده های شان در جنگ کشته شدند از جمله کارهایی است که مددکاران می‌توانند در آنها ایفای نقش کنند.

موسوی چلک اضافه کرد: همچنین می توان به نقش های دیگر مددکاران اجتماعی از جمله شناسایی نیازهای دارای اولویت مردم به خدمات اجتماعی مورد نیاز، استفاده از ظرفیت های مشارکت‌های مردمی، خیرین و سایر منابع درون کشور ها و حتی خارج از کشورهای درگیر جنگ برای کمک به مردم، شناسایی بنگاه ها برای ارائه خدمات به مردم در راستای انجام  مسئولیت اجتماعی، شناسایی نقاط قوت وضعف در ارائه خدمات اجتماعی در حین و بعداز جنگ ها و انعکاس به مسوولین مرتبط، همکاری با تیم های درمان و توانبخشی حین جنگ هم اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه وظایف مددکاران اجتماعی به مواردی که اشاره شده خلاصه نمی‌شود، افزود: حضور در اردوگاه ها، مراکز اسکان آوارگان، مراکز درمانی، مراکز نگهداری کودکان بازمانده از جنگ ها و ارائه خدمات مددکاری اجتماعی،  استفاده از ظرفیت سازمان های غیر دولتی برای ارایه خدمات به مردم، تلاش برای  شناسایی افراد دارای احتمال خطر بالا برای رفتار های مختلفی ازقبیل خودکشی با همکاری متخصین روانشناسی و روانپزشکی،  ارتباط مستمر وهدفمند با خانواده هایی که از جنگ تاثیر پذیرفتند،  ایجاد حساسیت در مسوولین برای تلاش بیشتر برای ارایه خدمات به مردم،  شناسایی خلاء های قانونی و سیاستگذاری برای ارای خدمات در جنگ ها به مردم  استفاده از این موارد برای اصلاح قوانین یا قانون گذاری ها و سیاستگذاری های جدید، مستندسازی اقدامات انجام شده و ثبت تجارب و درس آموخته های مددکاران اجتماعی درگیر جنگ ها برای ارائه به مددکاران اجتماعی دیگر انتظارات دیگری است که از مددکاران اجتماعی در بحران‌های نظامی و جنگ‌ها می‌رود.

رییس کمیسیون اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی گفت: توجه به شرایط فرهنگی و حتی خرده فرهنگ های مردم درگیر جنگ، اجرای برنامه های مددکاری اجتماعی جامعه ای به‌ویژه در مراکز نگهداری، اردوگاه‌ها و حتی بعد از جنگ برای افراد، انجام تحقیقات علمی و استفاده از این یافته ها برای ارائه خدمت بهتر، توجه به مهارت خودمراقبتی افرادی که درحین و بعد از جنگ به افراد و بازماندگان جنگ ها خدمات ارایه می دهند، استفاده از تکنولوژی ها و فضای مجازی برای ارایه خدمات مددکاری اجتماعی از راه دور، خلاقیت و نوآوری برای ارائه خدمات به مردم در جنگ ها با بهره گیری از ظرفیت های بومی و زیست بوم هر کشور نیز از دیگر نقش های دیگر مددکاران اجتماعی در مواقع بحرانی است.

موسوی چلک افزود: جنگ ها سلامت همه جانبه مردم از جمله سلامت اجتماعی مردم را به‌طور جدی  تهدید می کنند. فردا چهارشنبه هم در سازمان ملل به مناسبت این روز مراسمی برگزارمی شود که آقای علمایی عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران و رئیس کمیته امور بین الملل انجمن و عضو کمیته سازمان ملل فدراسیون جهانی در آن سخنرانی دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

برگزاری مسابقات شبیه‌سازی دادرسیِ دیوان کیفری بین‌المللی در هلال‌احمر

به گزارش ایرنا از جمعیت هلال‌احمر، این مسابقات با همکاری معاونت بین الملل جمعیت هلال …