[ad_1]
ابراهیم معتمدی روز سهشنبه درجلسه کارگروه مدیریت زیست بومی دریاچه نمک و کانون های گرد و غبار قم افزود: مدیریت تالابها اگر وابسته به منابع دولتی باشد، راه به جایی نخواهد برد، از این رو باید بتوانیم از تمامی ظرفیتها به ویژه جذب سرمایهگذاری گردشگری برای دستیابی به اهداف زیست محیطی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه هر نوع سرمایهگذاری در دریاچه نمک باید با رعایت ملاحظات زیست محیطی باشد، از حمایت کامل از سرمایهگذاران خبر داد و گفت: دستگاههای دولتی باید فقط نقش نظارتی و برنامهریزی داشته باشند و بخش خصوصی برای انجام پروژه ها مشارکت کند.
معاون عمرانی استانداری قم، مسأله گرد و غبار و آلودگی هوا را از مهمترین مسائل ارزیابی کرد و گفت: دستگاههای اجرایی باید برنامه ها و اقدامات خود برای مقابله با پدیده گرد و غبار را بر اساس قوانین و آیین نامه های مصوب، بر اساس برنامه زمانبندی مشخص، به صورت شفاف اعلام کنند.
وی با بیان اینکه تمامی مطالعات درباره دریاچه نمک باید تجمیع و نقاط ضعف و قوت به صورت علمی و منطقی مشخص شود، تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری نیز باید طرحهای خود برای جذب سرمایهگذاری در این منطقه را تا حداکثر سه ماه آینده ارائه کند.
معتمدی در پایان بر ضرورت عدم استقرار صنایع آب بر در قم تأکید کرد و گفت: هنگامی که آب شرب در اولویت تأمین آب استان قرار دارد، باید هرچه بیشتر برای بهرهبرداری از پساب خانگی برنامه داشته باشیم و پساب تصفیه شده را به دریاچه نمک اختصاص دهیم.
کارگروه مدیریت زیست بومی دریاچه نمک و کانون های گرد و غبار استان قم با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی ذیربط در استانداری برگزار شد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی استان قم قرار گرفته و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است.
منبع