سفیر ایران در پاکستان: سازمان همکاری اسلامی می‌تواند به موتور پیشران توسعه کشورهای عضو تبدیل شود

به گزارش روز پنجشنه ایرنا، «سید محمدعلی حسینی» امروز طی سخنرانی در میزگرد بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی سازمان همکاری اسلامی به میزبانی اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد (ISSI) گفت: عامل اصلی تشکیل چنین سازمانی در ۵۴ سال قبل و علت اساسی گردهمایی مقامات ۷۵ کشور اسلامی در دوره‌های مختلف، دفاع از قضیه فلسطین، مقدسات اسلامی و حمایت از حقوق مشروع مردم شریف این سرزمین در مقابل رژیم آپارتاید و اشغالگر اسرائیل بوده است. 

وی افزود: اکنون یک سوال اساسی پیش روی ما است و آن اینکه اگر این هدف عالی و عزت آفرین، در برنامه‌ها و مصوبات و اقدامات اجرایی این سازمان تضعیف شود و کمرنگ و ناکار آمد گردد، چگونه می‌توان امید داشت که سایر مسایل و قضایای کشورهای اسلامی و امت اسلام به دست این سازمان حل و فصل شود؟ 

سفیر کشورمان این پرسش را مطرح کرد: آیا اگر تجاوز و غصب سرزمین فلسطین توسط رژیم جعلی صهیونیستی، واقعیتی غیر قابل انکار دانسته شود و فضای فعالیت این رژیم در منطقه گسترده و گسترده‌تر شود، می‌توان به استیفای حقوق به غارت برده شده فلسطین و فلسطینیان و دفاع از قدس شریف اندیشید و اقدام کرد؟ آیا می‌توان به دفاع از اصول و ارزشهای اسلامی و مقابله با تضییع حقوق امت اسلامی در برابر اسلام هراسان و اسلام ستیزان امیدوار بود؟ 

وی اظهار داشت: این سوال تمرین چالش پیش روی سازمان همکاری اسلامی است که توجه و فعالیت ویژه دست اندرکاران این سازمان را می‌طلبد. 

سفیر ایران در پاکستان گفت: رژیم اشغالگر قدس که برخوردار از حمایت بی‌سابقه دولت آمریکا است، بر آن است تا با سوء استفاده از شرایط موجود منطقه به ویژه برخی اختلافات موجود در امت اسلامی و با بهره مندی از همراهی شماری معدود از دولت‌های منطقه، توجه افکار عمومی جهانی را از موضوع فلسطین به عنوان اولین مساله جهان اسلام منحرف و اولویت‌هایی ساختگی را جایگزین آن سازد. 

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی بر ما واجب است تا با الهام از آموزه‌های قرآن کریم و سنت رسول گرامی اسلام (ص) با کنار گذاشتن اختلافات،  تقویت روح برادری اسلامی و فشرده کردن صفوف خود علیه دسیسه‌های دشمن صهیونیستی، همچنان بر مسیر دفاع از حقوق حقه و حاکمیت بلامنازع فلسطینیان بر کلیه سرزمین‌های اشغالی تاکید کنیم. 

وی گفت: بدون تردید، تنها این مردم فلسطین هستند که باید درباره آینده و سرنوشت خویش تصمیم بگیرند.  در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران طرح چهار ماده‌ای خود را تحت عنوان “برگزاری یک رفراندوم ملی در فلسطین” Holding a National Refrendum in Palestine ارائه داده است که به عنوان سند سازمان ملل متحد نیز به ثبت رسیده است. 

حسینی افزود: برمبنای این طرح یک همه پرسی فراگیر با شرکت کلیه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برگزار خواهد شد تا سرنوشت و نوع حکومت دلخواه خود را تعیین نمایند. این بهترین طرحی است که هم بر رای مردم و هم بر حقوق اساسی شناخته شده در منشور سازمان ملل متحد مبتنی است. 

وی اظهار داشت: اگر چه سازمان همکاری اسلامی رفته رفته به آفات زیادی مثل بی‌عملی و بی‌توجهی به بحران‌های مختلف در کشورهای اسلامی و اختلافات داخلی اعضا دچار شده، اما این سازمان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی دارد که با بهره گیری از آن می‌توان آینده بهتری را برای جوامع اسلامی و منطقه رقم زد. 

وی گفت: این سازمان بعد از سازمان ملل متحد بزرگترین سازمان بین المللی است و بیش از یک پنجم جمعیت جهان را تحت پوشش خود دارد. لذا می‌تواند در عرصه سیاست گذاری جهانی، یک سازمان مهم و تاثیر گذار باشد. همچنین کشورهای عضو سازمان از منابع طبیعی فراوان و نیروی انسانی توانمندی برخوردار هستند که در صورت مدیریت بهینه می‌تواند به عنوان موتور پیشران توسعه کشورهای اسلامی عمل کند. 

سفیر کشورمان گفت: به رغم تمام مشکلات، هنوز به آینده سازمان همکاری اسلامی و توان بالقوه آن باور داریم و از اراده لازم برای ترسیم فردای بهتر پر از آزادی و بالندگی برای جوانان کشورهای اسلامی برخوردار هستیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه شورای امنیت درباره آتش بس غزه به اعتبار خود لطمه زد

به گزارش خبرنگار ایرنا، دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز …