[ad_1]
محمدعلی رجبی امروز (پنجشنبه، ۲۱ بهمن) در گفتوگو با خبرنگار تجسمی ایرنا، دیدار شخص رییسجمهور را با جمعی از هنرمندان تجسمی کشور در موزه هنرهای معاصر ایران، بسیار موثر و مفید توصیف و اظهار کرد: رییس جمهور اولین دیدار هنری خود را به هنرمندان تجسمی در موزه هنرهای معاصر تهران اختصاص دادند.
این استاد دانشگاه افزود: این دیدار از حیث توجهی که رییسجمهوری به هنر و خصوصاً هنرهای تجسمی، عرضه داشت بسیار حائز اهمیت است. وزیر ارشاد هم اولین دیدار خود را به هنرمندان تجسمی اختصاص دادند.
هنرهای تجسمی همواره مهجور مانده است
رجبی ادامه داد: معمولاً همه توجهات بیشتر به سینما است و هر کدام از مسئولین زمانی که میخواهند دیداری داشته باشند با چهرههای مشهور سینما دیدار میکنند و در این میان، هنرهای تجسمی بسیار مهجور مانده بود.
وی خاطرنشان کرد: حرکت چندماه قبل وزیر ارشاد و دیدار روز گذشته وی از موزه هنرهای معاصر میتواند توجهات بسیاری را نسبت به هنرهای تجسمی حساس کند. خصوصاً صحبتهایی که اسماعیلی در حضور هنرمندان بیان کرد، بسیار خوب و امیدوارکننده بود و ما را به اینکه توجه خاص نسبت به این هنر صورت گیرد، امیدوار کرد.
این نگارگر درباره دغدغههای خود در ارتباط با هنرهای تجسمی گفت: من روز گذشته هم در صحبتهایم در حضور رییس جمهور به این موضوع اشاره کردم که در وهله اول باید به هنرهای اصیل در زمینه تجسمی توجه ویژه شود.
رجبی یادآور شد: هنرهای اصیل خود دو دسته هستند، دسته اول هنرهایی که با توجه به فرهنگ اسلامی- ایرانی تهیه میشوند مانند مجموعه آثار نگارگری و هنرهای وابسته به آن که آنها هم مهجور ماندهاند.
وی عنوان کرد: هنرهایی هم که با مضامین اجتماعی خصوصاً در مورد انقلاب اسلامی کار میشود باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند چرا که بازارهای هنری به این دو دسته آثار توجهی نکرده و نمیکند و سرمایهگذارانی هم که به این عرصه وارد شدهاند نسبت به این دسته از هنرها توجه خاصی ندارند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حمایت از این هنرها همچنین باید هزینه کار پایین آید زیرا امروز هزینهها به شدت افزایش پیدا کرده و قیمت رنگها و وسایلی که در کار هنرهای تجسمی استفاده میشود در همه رشتههای هنرهای تجسمی بسیار گران شده است.
برای جوانان مستعد جایگاه ویژه در نظر گرفته شود
رجبی در ادامه با تاکید بر حمایت از کارگاه و بیمه هنرمندان بیان کرد: در بخش پژوهش هم معمولا سرمایه بسیار اندکی به تحقیق و فعالیت مراکزی چون فرهنگستان هنر و وزارت ارشاد که این پژوهشها را انجام میدهند، اختصاص داده میشود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند و اعتبارات آنها افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: برای جوانان هم باید جایگاهی در نظر گرفته شود که بتوانند هنرهای خود را عرضه کنند. خصوصاً جوانان آینده دار باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند تا در آینده از درون این جوانان شاهد بیرون آمدن هنرمندان بزرگی باشیم.
این نگارگر مینیاتور درباره دغدغه رییس جمهور در موزه هنرهای معاصر ایران نیز اظهار کرد: رییس جمهور صحبتهای بسیار خوبی در زمینه هنرهای تجسمی مطرح کرد که بسیار امیدوار کننده بود چرا که هم جنبههای معرفتی و هم جنبههای معیشتی و مادی هنر را مورد توجه قرار داد.
فضاهای رسمی کشور باید مملو از آثار هنرهای ایرانی شود
رجبی خاطرنشان کرد: من روز گذشته از آیتالله رئیسی تقاضا کردم فضاهای رسمی کشور نه تنها در داخل بلکه در خارج هم مملو از آثار هنری ایرانی شود.
وی ادامه داد: باید آثار نقاشی و گرافیکی، تصویرسازیها و مجسمههای هنرمندان در سفارتخانهها به شکلهای مختلف به نمایش درآیند تا مراجعهکنندگانی که هویت ایرانی و تفکرات انقلاب اسلامی دارند، این آثار را از ایران ببینند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: رییس جمهور هم در صحبتهایش عنوان کرد که ما میتوانیم سفارتخانههای خود را مملو از این آثار کنیم. این مسئله وجهه خوبی نه تنها در حمایت مالی از هنرمندان خواهد داشت بلکه میتواند در نمایش گسترش هنرهای تجسمی ایران کمک کند.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران، روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه با حضور در موزه هنرهای معاصر، از آثار نقش بسته در نمایشگاه آینه در آینه (آثار تجسمی هنر انقلاب در سالهای ۵۳ تا ۶۳ ) بازدید و سپس در دیدار با جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی کشور آثار خلق شده توسط هنرمندان را جلوه اندیشه، خرد و نگاه هنرمندانه آنها توصیف کرد.
در این بازدید محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس جمهور را همراهی کرد.
منبع