به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری آ سی ان آ، رئیس جمهور ایرلند با بیان اینکه سکوت در مورد حمله به کاروانهای کمکهای بشردوستانه به غزه تاثیر بدی بر هر یک از اعضای اتحادیه اروپا خواهد داشت، گفت: حمله به کاروانهای کمکهای بشردوستانه وحشتناک است.
هیگینز با اشاره به کشته شدن یکی از کارکنان سازمان ملل در رفح و آسیب رساندن به کمکهای بشردوستانه ارسالی برای مردم فلسطین، افزود: همه کسانی که از حقوق بشر، کمکهای بشردوستانه، سازمان ملل و منشور آن حمایت میکنند باید از حملات به کاروانهای کمکرسانی که کمکهای بشردوستانه حیاتی را به مردم غزه ارائه میکنند، وحشت داشته باشند.
رئیس جمهور ایرلند با تاکید بر اینکه در حال حاضر امدادگران در غزه با شرایط وحشتناکی روبهرو هستند، خاطرنشان کرد: دو حادثه آن هم تنها در یک روز، شرایط وحشتناکی را که امدادگران با آن مواجه هستند را نشان داد.
هیگینز در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در رفح روز دوشنبه خودرویی که به وضوح با نشان سازمان ملل مشخص شده بود، هدف تیراندازی قرار گرفت و یکی از کارکنان سازمان ملل کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
رئیس جمهور ایرلند همچنین با اشاره به اینکه کاروان دیگری در همان روز در غرب الخلیل در کرانه باختری از سوی شهرکنشینان صهیونیست محاصره شده و به محموله آن آسیب رسیده و بستههای غذایی روی جاده انداخته شده بود، تاکید کرد: این حملات در حالی صورت میگیرد که مردم فلسطین در غزه از گرسنگی در رنج هستند.
به گزارش ایرنا، رسانههای رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب از حمله شهرکنشینان به کامیونهای حامل کمکهای بشر دوستانه در نزدیکی قدس اشغالی خبر دادند.
روزنامه عبری زبان هاآرتص به نقل از منابع امنیتی گزارش داد که شهرک نشینان به ۲ کامیون فلسطینی در نزدیکی قدس حمله کردند.
بر اساس این گزارش، شهرک نشینان به ظن اینکه این کامیونها حامل کمکهای بشردوستانه از اردن هستند، به آن حمله کردند.
روز دوشنبه نیز صهیونیستها بستههای مواد غذایی و کیسههای غلات کاروانهای کمک رسانی به نوار غزه را پاره و در کنار جاده رها کردند. تصاویر این حمله به کاروانهای بینالمللی کمک به فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی به شکل گستردهای در شبکههای اجتماعی پخش و با انتقادات زیادی مواجه شده است.
شهرک نشینان صهیونیست پیش از این نیز به کاروان کمکهای اردن به غزه در گذرگاه بیت حانون حمله کرده بودند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
منبع