دعوت از کشورهای همسایه برای انتخاب ایران ‌به‌عنوان مسیر ترانزیت کالا


به گزارش ایرنا، مهرداد بذرپاش که رئیس جمهور را در سفر استانی به مازندران همراهی می‌کند گفت: امروز در جریان سفر رییس جمهور و اعضای هیات دولت به مازندران هشت هزار و ۴۳۰ واحد مسکونی در قالب‌های مختلف به مردم تحویل شد و تعداد واحدهای تحویل شده این استان در دولت سیزدهم به ۲۰ هزار واحد رسید.

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: در سفرهای پیشین به مازندران احداث سه شهرک مسکونی در دستور کار قرار گرفت که مجوزهای قانونی احداث این سه شهرک اخذ شد و از امروز عملیات اجرایی این سه شهرک به مساحت ۲۲۶ هکتار و با ظرفیت احداث ۲۰ هزار واحد مسکونی آغاز شد.

روکش، بهسازی و احداث هزار کیلومتر راه روستایی در دولت سیزدهم

بذرپاش ادامه داد: در دولت سیزدهم بیش از هزار کیلومتر راه‌ روستایی، معابر اصلی و درون روستاها روکش، بهسازی و ساخته شد و هدف گذاری وزارت راه و شهرسازی،‌ افزایش این رقم در امسال و سال آینده است.

این مقام مسئول در خصوص بندر امیرآباد و برنامه های پیش‌رو برای توسعه این بندر با تاکید بر اینکه توسعه ترانزیت کشور و جابه‌جایی بهتر کالاها یکی از اهداف دولت سیزدهم است، توضیح داد: کلان پروژه «ایران راه» دولت را بر آن داشت تا هم در حوزه بندری و هم در حوزه سایر محورهای مواصلاتی برای تسهیل تردد کالا برای مقاصد ترانزیتی بهترین بستر را فراهم کند.

وی ادامه داد: پارسال شاهد رشد ۵۸ درصدی ترانزیت کالا در کشور بودیم که این ترانزیت از مبدا و مقصد بنادر انجام شد. امسال نیز با وجود گذشت نزدیک به ۲ ماه رشد ۵۵ درصدی ترانزیت کالا را به ثبت رساندیم.

رشد ۴۵ درصدی جابه‌جایی کالا از بندر امیرآباد

بذرپاش با اشاره به اینکه بندر امیرآباد یکی از بنادر مهم و استراتژیک کشور به شمار می رود، گفت: بندر امیرآباد در محور کریدوری شمال- جنوب قرار دارد و مبادی ورودی و خروجی کالا در داخل کشور محسوب می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: پارسال ۴.۷ میلیون تن کالا از بندر امیرآباد جابه‌جا شد که نسبت به سال ماقبل رشد ۴۵ درصدی داشت. در کمتر از ۲ ماه امسال نیز حدود ۹۰۰ هزار تن کالا از این بندر جابه‌جا شد که رشد ۴۵ درصدی را شاهد هستیم و امیدواریم این رشد تا پایان سال وجود داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سرمایه گذاری بخش خصوصی و بخش‌های دولتی در این بندر در حال انجام است که امروز پروژه‌هایی از جمله کارخانه نهاده‌های دامی، کارخانه سیلوهای روغن و مجموعه اطفای حریق به عنوان زیرساخت‌های پشتیبان مجموعه خصوصی در بندر به افتتاح رسید.

بذرپاش بر به‌روز کردن تجهیزات تخلیه و بارگیری بنادر تاکید کرد و گفت: به‌روز کردن تجهیزات و توسعه بنادر در دستور کار قرار دارد زیرا در توسعه بنادر تحقق کلان پروژه ایران راه را در برنامه داریم.

وی گفت: امسال با اقداماتی که در بخش حمل و نقل در تمامی حوزه‌ها از جمله ریل، جاده، بنادر و بخش هوایی در دستور کار قرار گرفته است در تلاش هستیم رکورد قابل توجهی را در حوزه ترانزیت رقم بزنیم.

جابه‌جایی کالا در ۱۴۰۲ به ۱۴.۷ میلیون تن رسید

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بیشترین ترانزیتی که در کشور به ثبت رسید حدود ۱۲ میلیون تن بود. سال قبل حدود ۱۴.۷ میلیون تن کالای ترانزیتی جابه‌جا شد و پیش‌بینی می‌کنیم تا این رقم امسال افزایش بیشتری پیدا کند.

بذرپاش با تاکید بر اینکه آمارهای حوزه ترانزیت و همچنین افزایش جابه‌جایی کالا اخبار امیدوار کننده است: در کنار توسعه زیرساخت‌های بندری، ریلی و جاده‌ای کشور، توسعه نرم‌افزارها، تسهیل تردد کالا، مذاکرات منطقه ای، تعرفه‌های ترجیحی همه در دستور کار است.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی امروز همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی به مازندران سفر کرد.

بهره‌برداری از طرح‌های جدید نهضت ملی مسکن، چندین طرح درمانی، فاز تکمیل آبرسانی به شهر ساری، پارک جنگلی ۵۰۰ هکتاری ساری، شرکت در جشن احیای واحدهای تولیدی راکد و چند طرح عمرانی دیگر و همچنین حضور در نشست شورای اداری، دیدار با مردم ساری و نوشهر، دیدار با علما، نخبگان و خانواده شهدا و مردم استان بخشی از برنامه‌های سفر رئیس‌ دولت سیزدهم به مازندران در دور دوم سفرهای استانی است.

سفر نخست آیت‌الله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرح‌های زیرساختی، بهره‌برداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژه‌های نیمه‌کاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرح‌های مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.

از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های مصوب سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح‌ها است.

به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاه‌های اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی می‌شود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نماینده زاهدان: سیستان و بلوچستان پیشانی وحدت جمهوری اسلامی ایران است

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی شهریاری روز پنجشنبه در نشست معتمدان، سران طوایف، علمای شیعه …