ناصر ایمانی در گفتوگو با خبرنگار احزاب ایرنا، در تحلیل خود از آرایش سیاسی مجلس در دوره جدید، گفت: اکثریت آرای مجلس آینده متعلق به جریان یا جناح اصولگرا و البته طیفهای مختلف آن است. جریان اصولگرا، طیفهای مختلفی دارد و طیفهای مختلف این جریان توانستهاند رأی بیاورند و در اکثریت هم قرار دارند. البته اقلیتی هم داریم که شامل مستقلین و یا نیروهای نزدیک اصلاحطلبان میشوند.
وی درباره اینکه مجلس آینده چند فراکسیون خواهد داشت؟، اظهار کرد: همواره در مجالس چند نوع فراکسیون داریم، یکسری فراکسیونهای سیاسی یا جناحی هستند و یکسری هم تخصصی ـ مانند فراکسیون محیط زیست ـ فعالیت میکنند.
تحلیلگر مسائل سیاسی در ارتباط با ظهور و بروز فراکسیونهای سیاسی در مجلس آینده، بیان کرد: ما همواره در مجالس گذشته عمدتاً دو فراکسیون با عنوان فراکسیون اکثریت و اقلیت داشتیم و اگر هم فراکسیونهای دیگری تشکیل میشدند، چندان در مجلس تاثیرگذار نبودند.
ایمانی در ارزیابی خود از فهرستی رأی ندادن مردم در دو مرحله انتخابات مجلس، این پدیده را هم مثبت و هم نگران کننده توصیف و تصریح کرد: از این جهت میتوانیم این پدیده را مثبت تلقی کنیم که مردم با دید بازتری، کاندیداهای موردنظر خود را انتخاب کردند و چشمبسته و صرفاً به اینکه در یک لیست چه افرادی آمدهاند رأی ندادند و این نگاه میتواند نشاندهنده نوعی رشد و بلوغ سیاسی رأیدهندگان تلقی شود.
وی گفت: پدیده لیستی رأی ندادن را به این دلیل میتوان نگران کننده تلقی کرد که شاید مردم قدری از لیستها، جریانهای سیاسی و افراد شاخصی که لیست میدهند گریزان شدهاند، یعنی نه تنها به گزینههای یک حزب سیاسی و یا یک ائتلاف رأی ندادند، بلکه حتی به چهرههای شاخصی هم که لیست را تایید کرده بودند، رأی ندادند. این موضوع همچنین به این دلیل میتواند نگران کننده باشد که اعتماد مردم به احزاب، جریانها و حتی افراد شاخص هم قدری کمرنگ شده و این موضوع خوب نیست.
به گزارش ایرنا، مرحله اول دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار و ۲۴۵ نفر راهی خانه ملت شدند که از این تعداد ۱۴ نفر از حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه یافتند.
رقابت ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز برای انتخاب ۴۵ نماینده جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ – در ۱۵ استان و در ۲۲ حوزه انتخابیه شامل تبریز، شبستان، میانه، پارسآباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرمآباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس برگزار شد.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده بود و انتخابات در دور دوم در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرمآباد، قائمشهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد.
آخرین جلسه مجلس یازدهم دوم خرداد ماه تشکیل و مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۷ خرداد ماه با حضور مسئولان کشوری و لشکری و دیپلماتهای مقیم ایران و با صدور پیام از سوی مقام معظم رهبری در هرم سبز بهارستان برگزار میشود.
منبع