فرصت طلبی مهمان از باران

[ad_1]

به گزارش ایرنا، ملخ مراکشی چندسالی است که وارد خراسان شمالی شده و با تخم‌گذاری زیرخاک، تشکیل کانون و زمستان‌گذرانی همزمان با گرم و مساعد شدن هوا پس از خروج از تخم به باغات و اراضی منطقه خسارت می‌زند.

هجوم آفت ملخ مراکشی ابتدا از مراتع آغاز و بعد وارد مزارع و باغات می‌شود و در صورت عدم کنترل، سیکل زندگی را تکمیل کرده و گیاهان مسیر خود را با تغذیه نابود خواهد کرد.

امسال ۱۰ کانون شیوع این مهمان در شهرستان شیروان شناسایی و مبارزه با ملخ آغاز شده است ولی بارش های سیل آسای اخیر روند مبارزه را که باید در مرحله پوره سن انجام شود به تاخیر انداخته است و اگر این روند دمایی و هوا ادامه دار باشد ملخ صحرایی تمام منطقه را درگیر می کند.

فرصت طلبی مهمان از باران

شناسایی ۱۰ کانون اصلی مبارزه با ملخ

کارشناس مسوول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیروان در این خصوص گفت: ۱۰ کانون اصلی مبارزه با ملخ در این شهرستان خراسان شمالی شناسایی شد و مبارزه با آن ادامه دارد.

انیسه رنجبر اظهارکرد: روستای «رزمغان، مشهدطرقی، باداملق، قزل حصار، شورک عبدآباد، شیرآباد، سکه، باغان، کلاته هندی و دوین» از توابع بخش مرکزی شیروان اصلی ترین کانون های مبارزه با ملخ شناسایی شد.

وی با اشاره به آغاز مبارزه با ملخ بومی و مراکشی از روز گذشته افزود: مبارزه با ملخ روستای رزمغان در سطح، ۲۵ هکتار با تراکم در متر مربع به طور متوسط ۲۵ عدد به صورت محلول پاشی با سم مالاتیون انجام شد.

کارشناس مسوول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیروان اضافه کرد: کانون های شهرستان از اسفندماه تاکنون، ۱۵ بار پایش شده و پس از یک هفته نتیجه سم پاشی را بررسی می کنیم و این روند تا مردادماه همچنان ادامه دارد.

رنجبر ادامه داد: سطح مبارزه با ملخ در اراضی زراعی و باغی شهرستان در سال ۹۶ در سطح هزار و ۵۰۰ هکتار بوده که با مبارزه به موقع کانون کوبی هر ساله روند کاهشی داشته و تا سال گذشته به سطح ۲۷۰ هکتار رسیده است و پیش بینی می شود امسال همین میزان یا کم تر مبارزه انجام شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مبارزه با ملخ در این شهرستان هزینه شد گفت: امسال ۹ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفات زراعی و باغی شهرستان از جمله سن گندم، مبارزه با ملخ، جوندگان و سایر بیماری ها در نظر گرفته شده است.

فرصت طلبی مهمان از باران

توقف سمپاشی بدلیل بارندگی

رنجبر اظهارکرد: کانون های ملخ این شهرستان از اسفندماه تاکنون قبل از مرحله تفریق تخم ملخ انجام شد ولی بارندگی های اخیر، عملیات سم پاشی در مناطق آلوده محدود کرده است.

وی افزود: چنانچه کار سم پاشی برای مبارزه با ملخ زمانبر شودبه محصولات خسارت وارد می کند.

کارشناس مسوول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیروان اضافه کرد: مبارزه باید در اولین فرصت انجام شود تا زمانی که مراتع سرسبز هستند و به محصولات زراعی خسارت وارد نشود.

رنجبر تاکید کرد: اگر شرایط مساعد جهت خشک شدن مرتع به وجود آید در صورت مبارزه نکردن به محصولات زراعی خسارت وارد می کند.

وی ضمن تاکید بر شرایط جوی مناسب جهت مبارزه و کانون کوبی ملخ افزود: ۱۰ نفر از کارشناسان در قالب سه تیم ماهانه سه مرتبه از مناطق آلوده بازید به عمل می آورند که در صورت مساعد شدن شرایط جوی، مبارزه با ملخ تا اوایل مردادماه ادامه خواهد داشت.

فرصت طلبی مهمان از باران

زندگی مرموز ملخ مراکشی

ملخ مراکشی یکی دیگر از مضرترین انواع ملخ‌هاست که مانند ملخ دریائی دارای ۲ فاز بیولوژیکی، انفرادی و مهاجری (گلهای) است و فاز انفرادی آن معمولا در کشورهایی که شرایط آب و هوایی برای تکامل ملخ مزبور مساعد نیست انجام می گیرد و در کشورهای دیگر که شرائط جوی مساعدتر است فاز مهاجری ملخ صورت گرفته و خسارت شدیدی را به بار می آورد.

ملخ مراکشی از دیرزمان غلات و مراتع را تهدید و مورد حمله قرار می‌دهد و در حال حاضر دارای ۱۹ گونه و ۱۹ زیرگونه است و این نوع از ملخ نر ۲۰-۲۸ و ماده آن ۲۸-۳۰ میلیمتر طول دارد و رنگ آنها خاکستری متمایل به زرد همراه با نقاط و لکه های تیره رنگ است.

خسارت این آفت بستگی به شرایط هر منطقه و وضع طبیعی و رستنی‌های هر محل دارد و ملخ مراکشی در درجه اول آفت غلات است، زیرا در مناطق انتشار این ملخ غیر از گندم و جو، مزارع دیگر کم یافت می شود، ولی در نقاطی که پنبه یا گیاهان صیفی و صنعتی هم وجود دارد.

شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

پرداخت حدود ۱۱۸ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در شیروان

[ad_1] محمدصادق رضاقلی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: تسهیلات …