سازمان ملل آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم کرد

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گفت: دبیرکل سازمان ملل پرتاب موشک بالستیک قاره پیما توسط کره شمالی را که امروز در ۲۴ مارس انجام شد، به شدت محکوم کرد.

وی افزود: این یکی دیگر از موارد نقض تعهد اعلام شده کره شمالی در سال ۲۰۱۸ مبنی بر عدم انجام اینگونه پرتاب ها و نقض آشکار قطعنامه های شورای امنیت است.

دوجاریک ادامه داد: پرتاب این موشک دوربرد خطر تشدید قابل توجه تنش ها در منطقه را به همراه دارد. دبیرکل سازمان ملل  از کره شمالی می‌خواهد که از انجام هرگونه اقدام تضعیف کننده بیشتر خودداری کند.

به گفته وی، گوترش بر تعهد خود برای همکاری با همه طرف ها برای یافتن راه حل دیپلماتیک مسالمت آمیز جهت خلع سلاح هسته ای کامل و راستی آزمایی کره شمالی تاکید می کند.

به گزارش ایرنا، ارتش های کره جنوبی و ژاپن اعلام کردند که کره شمالی روز پنجشنبه یک موشک بالستیک قاره پیما را به سمت دریا در سواحل شرقی این کشور شلیک کرده است.

این شلیک می تواند اولین آزمایش با ظرفیت کامل بزرگترین موشک های این کشور مسلح به سلاح هسته ای از سال ۲۰۱۷ باشد.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گفت که شلیک یک پرتابه ناشناس از کره شمالی شناسایی شده که گمان می رود یک موشک بالستیک دوربرد قاره پیماست که در ارتفاعات فضا شلیک شده است.

کره شمالی از سال ۲۰۱۷ تاکنون چنین موشک هایی با برد یا ظرفیت کامل را آزمایش نکرده است.

در این میان، گارد ساحلی ژاپن اعلام کرد که این آزمایش می تواند شامل یک موشک بالستیک باشد و انتظار می رود تقریبا ۵۰ دقیقه پس از اولین گزارش پرتاب در منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن فرود آید.

کره شمالی ۱۶ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۰) موشکی شلیک کرد که احتمال می رود اندکی پس از پرتاب بر فراز پیونگ یانگ منفجر شده باشد. گزارش ها حاکی است که کره شمالی درصدد آزمایش بزرگترین موشک خود بوده است.

آمریکا و کره جنوبی در هفته های اخیر هشدار دادند که کره شمالی ممکن است در تدارک برای آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما با برد کامل برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ باشد.

مقام های آمریکایی گفته اند دستکم دو آزمایش جدید کره شمالی معرف بزرگترین سیستم موشک بالستیک قاره پیما این کشور بوده است.

آزمایش موشکی امروز (پنجشنبه) کره شمالی، دستکم سیزدهمین آزمایش موشک بالستیک این کشور در سال جاری بود. آزمایش های موشکی کره شمالی با محکومیت و انتقادهای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن همراه بوده است.

به گفته کارشناسان، کره شمالی ظاهرا آماده پرتاب یک ماهواره شناسایی است که می تواند به اندازه آزمایش های تسلیحاتی این کشور مسلح به سیستم هسته ای بحث برانگیز باشد، زیرا از همان فناوری ممنوعه موشک های بالستیک در آن استفاده شده است


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عامل رشد اقتصاد دریاپایه: نگهداری تجهیزات بندری – تابناک

جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از بیش از 5800 کیلومتر نوار ساحلی در خلیج فارس، …