سنگ قبرهای رها شده در بقعه « رازی» اصفهان باید تعیین تکلیف شوند

[ad_1]

به گزارش ایرنا، بقعه شیخ ابومسعود رازی، محل دفن دانشمند و صوفی قرن سوم هجری قمری است که گفته می‌شود بنای آن متعلق به دوران تیموری است؛ سنگ قبر تاریخی که محل نصب آن مشخص نیست، در گوشه‌ای از سرداب این بقعه بر روی لوله‌های داربست و شرایط نه چندان پایدار نگهداری می‌شود.

فعالان میراث فرهنگی در روزهای گذشته نسبت به شرایط نگهداری این سنگ قبر تاریخی ابراز نگرانی کردند که با پیگیری ایرنا، یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان اصفهان از سرداب بقعه شیخ ابومسعود رازی بازدید کرد.

مسوول یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان اصفهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این سنگ قبر به دلیل نامشخص بودن مکان دقیق آن، در بقعه شیخ ابومسعود رازی نصب نشده و در گوشه‌ای از سرداب نگهداری می شود.

محمد هاشمی ادامه داد: مدیریت این بقعه که هم اکنون تبدیل به «خانه انقلاب اسلامی و ولایت» شده است، مکاتبه ای با مجموعه فرهنگی تاریخی تخت فولاد داشته است که پیرو آن این سنگ قبر به همراه یک سنگ قبر دیگر و چند اِزاره سنگی تاریخی به موزه سنگ تخت فولاد منتقل شود اما هنوز در این رابطه جوابی دریافت نکرده اند.

اِزارِه بخش سنگی از دیوار اتاق یا ایوان است که از کف طاقچه تا روی زمین باشد.

سنگ قبرهای رها شده در بقعه « رازی» اصفهان باید تعیین تکلیف شوند

هاشمی گفت: بقعه شیخ مسعود رازی در اختیار معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان است و عملیات بازسازی آن توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در سال ۱۳۹۰ انجام شده است.

به گفته وی از همان زمان هم سنگ‌ قبری که در سرداب و محل قرارگیری قبر شیخ ابو مسعود رازی قرار داشت، به دلیل نامشخص بودن مکان دقیق آن در بقعه، نصب نشده است.

مسوول یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان اصفهان گفت: با اعلام شرایط نگهداری سنگ قبری که در سرداب بقعه قرار دارد، از مجموعه مورد نظر بازدید و از مدیریت مجموعه خواسته شد مکاتبات با تخت فولاد مجددا پیگیری و تکلیف این سنگ قبر تاریخی برای حفاظت بیشتر مشخص شود.

هاشمی تصریح کرد: سنگ قبر موجود در سرداب می‌تواند متعلق به قبرستان اطراف بقعه باشد اما این احتمال هم وجود دارد که متعلق به خود بقعه باشد که در این صورت باید در همین مکان نصب شود.

وی در خصوص قدمت دقیق سنگ قبرها و ازاره‌های تاریخی اظهار نظری نکرد و این موضوع را منوط به نظر کارشناسان میراث فرهنگی دانست.

مسوول یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان اصفهان گفت: ضلع جنوبی این بقعه توسط میراث فرهنگی اصفهان مرمت و بخش ‌هایی از آن توسط شهرداری بازسازی شده است.

سنگ قبرهای رها شده در بقعه « رازی» اصفهان باید تعیین تکلیف شوند

وی ادامه داد: کاشیکاری سردر ورودی بقعه نیاز به مرمت دارد و مکاتبات آن در حال انجام است که به زودی انجام شود.

پیگیری ایرنا برای مصاحبه با معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تا لحظه انتشار این خبر بی‌نتیجه ماند.

به گزارش ایرنا، بقعه شیخ ابومسعود رازی در دوران سلطان یعقوب آن قویونلو، در محلی که قبلا خانقاه شیخ ابومسعود بوده بنا شده و اطراف آن در گذشته‌های دور به عنوان قبرستان عمومی اصفهان هم کاربرد داشته است.

این بنا که یادگاری از دوره تیموریان در اصفهان است در خیابان جامی واقع شده و بعد از بازسازی در بهمن ۱۳۹۰ به عنوان خانه انقلاب اسلامی و ولایت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

اولین قطعه مستقل بهروز فرمانی منتشر شد

[ad_1] به گزارش ایرنا، بهروز فرمانی؛ نوازنده برجسته موسیقی، اولین قطعه انفرادی خود را با …