معصومه ابتکار فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، سقوط بالگرد رئیسجمهور و همراهان ایشان را حادثهای بسیار دلخراش عنوان کرد و آن را به خانوادههای داغدار و مردم ایران و بهویژه منطقه آذربایجان که در این حادثه استاندار و امامجمعه مجبوبشان را نیز از دست دادهاند، تسلیت گفت.
وی این نکته را که این حادثه در حین کار و خدمت رخ داد، قابل توجه دانست و گفت: این حادثه خیلی دلخراش بود، بخصوص در شرایطی رخ داد که این افراد مشغول کار و فعالیت برای آینده ایران بودند. گستره تسلیت ها هم به همین دلیل بود.
معاون رئیسجمهور در دولت اصلاحات با اشاره به ابراز تسلیت و همدردی همه اقشار و گروههای سیاسی پس از شهادت رئیس جمهور، اظهار کرد: این خود جنبه مهمی از اتفاقی است که افتاد و امیدواریم این حس همدلی قدرشناسی شود و باعث پیشرفت و پشت سر گذاشتن مشکلات کشور شود.
ابتکار همچنین پیامهای تسلیت بسیار گستره از جانب کشورهای مختلف غربی، اتحادیه اروپا، ناتو، و سازمان ملل را نشاندهنده توجه جهانی نسبت به این مسأله دانست و افزود: این توجه خصوصا از آن جهت است که این حادثه حین خدمت و کار اتفاق افتاد و با وجود آنکه در چنین مواردی انتظار میرود سازمان پیشتاز باشد و اینبار هم بود، با اینحال یک دقیقه سکوت ایستاده در شورای امنیت سازمان ملل خیلی مهم است.
وی تصریح کرد: حتی منتقدین هم با وجود انتقادهایی که به بخشهایی از عملکرد ایشان داشتند ـ چون کار اجرایی به هر حال اشکالاتی دارد ـ قائل به این هستند که این سرنوشت یک «عاقبت به خیر» است و اینکه ایشان در جریان خدمت و کار برای کشور جان خودشان را از دست داده و یک حسن عاقبت برای ایشان به حساب میآید.
ابتکار تأکید کرد: این مواقع زمانهایی است که باید همدل باشیم و برای آینده روشن ایران و همه مردم، خصوصا نسل جوان که به نوعی احساس ناامیدی میکند، تلاش کنیم و این واقعه باید منشأ یک آینده روشن باشد.
وی در ادامه به بیان خاطرهای از آیتالله رئیسی پرداخت و گفت: البته از آقای رئیسی خاطره زیاد دارم. در زمان آقای خاتمی با ایشان زیاد کار میکردیم و در شخصیت ایشان پایبندی به مسائلی که برای کشور مهم بود کاملا مشهود بود، اما خاطره من به موضوع لایحه «حفظ کرامت و تأمین امنیت زنان» برمیگردد. این لایحهای بود که از دوران قبل روی آن کار شده بود اما مدتها مسکوت مانده بود، در دولت آقای روحانی دوباره فعال شد و در دوره آقای آملی لاریجانی با قوه قضائیه کار کردیم ونشستهای متعددی با معاونین قوه، قضات، و کارشناسان داشتیم. درنهایت در مورد این لایحه که نیاز ملی است و می توانست بخشی از مشکلات حقوقی و قانونی و مطالبات و انتظارات زنان جامعه را حل کند به اجماعی رسیدیم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در دولت دوازدهم اظهار کرد: این لایحه اتفاقا از مطالبات مقام رهبری هم بود و از اولین مسائلی بود که ایشان در جلسه با دولت به خودِ من گفتند، اما بعد از اینکه کار کارشناسی این لایحه انجام شد، متأسفانه تأیید نهایی آن توسط آقای آملی لاریجانی خیلی طول کشید و علیرغم پیگیریهای کتبی و حتی حضوری این لایحه تأیید نشد. ظاهرا به آقای لاریجانی مطالبی گفته بودند که برای ایشان ذهنیت منفی ایجاد کرده بود و این لایحه تأیید نشد تا اینکه ایشان درنهایت از قوه رفت و آقای رئیسی آمد. در اولین جلسه معارفه با آقای رئیسی رفتم و هم تبریک گفتم و این موضوع را برای ایشان توضیح دادم که چقدر اهمیت دارد و میتواند اعتماد را در جامعه زنان افزایش دهد، ایشان هم خیلی با نظر مثبت با این لایحه مواجه شدند و قول دادند پیگیری کنند، بررسی هم کردند و بعد از 3 ماه این لایحه را تأیید کردند و به دولت فرستادند و بعد از تصویب در دولت با تأیید دو قوه به مجلس رفت، و متأسفانه در مجلس مدتها اعلام وصول نشد و عدهای که مدعی همفکری با آقای رئیسی بودند اشکالاتی به لایحه گرفتند و تا الان لایحه را نگه داشتهاند.
ابتکار در بیان مؤلفههایی از شخصیت رئیسجمهور شهید، گفت: آقای رئیسی آیندهنگر بود و و شجاعت پیشقدم شدن برای حل مشکلات را داشت و امید است کسانی که خودشان را همسو با ایشان میدانند با روحیه و نگاه آقای رئیسی عمل کنند تا مشکلات را پشت سر بگذرایم.
منبع