به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، حسن سالاریه روز چهارشنبه در دیدار با استاندار این استان خاطرنشان کرد:
تفاهمنامه چهارجانبهای میان وزارت ارتباطات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی این استان در سال ۱۴۰۰ منعقد شد تا بخشی از زیرساختها و مجموعههای وزارت ارتباطات بمنظور افزایش بازدهی به مجموعههای دانشبنیان تبدیل شود.
وی ادامه داد: برای تسهیل و تسریع در بهرهمندی از این مجموعهها در حوزه دانشبنیان نشستی خواهیم داشت تا پروژه «کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند» با شتاب بیشتری به مرحله اجرایی درآید.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در صورتی که تأمین اعتبار این پروژه با سرعت بیشتری محقق شود میتوان امیدوار بود تا با فراهم شدن زیرساختهای مورد نیاز، این مجموعه برای توسعه علم و فناوری اصفهان در مدار خدمترسانی قرار بگیرد.
استاندار اصفهان نیز در این دیدار گفت: رئیس جمهور شهید در سفر به استان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را قطب علم و فناوری کشور توصیف کرد.
سیدرضا مرتضوی اظهار داشت: باتوجه به زیرساختهای علمی و فناوری اصفهان، رویکردی که در سبد توسعه استان ترسیم شده، ظرفیتسازی در ۲ حوزه اقتصاد دانشبنیان و گردشگری است.
وی گفت: با توجه به شرایط محیطی اصفهان از لحاظ آلودگی هوا و محدودیت آب، تنها راه توسعه این استان، اقتصاد دانشبنیان و گردشگری است.
مرتضوی ادامه داد: حضور در عرصههای مرتبط با فناوریهای فضایی از اولویتهای اجتنابناپذیر کشور است و این رویکرد در دولت سیزدهم با جدیت دنبال شد و ما نیز خود را پایبند آن میدانیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته یکی از مهمترین و بهترین اماکن شهر اصفهان را در اختیار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قرار دادیم تا ظرفیت تولید محصولات فناورانه در تمام مناطق این کلانشهر توزیع شود.
استاندار اصفهان ادامه داد: ساختمان شماره ۲ استانداری نیز در اختیار این شهرک قرار گرفته و تعدادی از واحدهای فناور در این مکان استقرار یافتهاند زیرا توسعه اقتصاد دانشبنیان از اولویتهای مدیریت استان است.
وی تاکید کرد: نمیتوان واحدهای صنعتی را که پیچیدگی محصولات تولیدی آنها ضریب پایینی دارد دنبال کنیم زیرا این امر با جامعه مخاطبی که در استان بدنبال اشتغال هستند، مغایر دارد.
استاندار اصفهان گفت: از زمانی که در این مسوولیت قرار گرفتیم با همراهی معاونت امور اقتصادی سابق، تلاشهای بسیاری انجام دادیم تا کارخانه نوآوری اصفهان به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: همچنان تلاش میکنیم تا با استفاده از منابع ملی و منابع داخلی استان، این پروژه مهم را به ثمر برسانیم و تعهدات خود را اجرایی کنیم.
مرتضوی با بیاناینکه جذب نخبگان با همین رویکردها اتفاق میافتد، افزود: دانشجویان نخبه اگر تعلق خاطری به روندهای اجرایی کشور داشته باشند و بدانند که اثرگذار هستند با تمام توان برای رشد و پیشرفت کشور خود کوشش میکنند.
به گزارش ایرنا، اصفهان بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم بیش از ۹ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان کشور، رُتبه دوم را از این لحاظ در بین استانها دارد و سهم اقتصاد دانش بنیان در این خطه حدود ۲.۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است.
همچنین این استان نخستین و تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور را در خود دارد که ایده ایجاد پارکهای علم و فناوری از آن از سال ۱۳۸۰ شکل گرفت.
امروزه این شهرک در سایه حمایت دولت و تلاش فناوران و بخش خصوصی، یکی از بزرگترین مجموعههای دانش بنیان ایران با حدود ۷۰۰ واحد و شرکت فناور و دانش بنیان بهشمار میآید.
منبع