[ad_1]
محسن نظام دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این سموم شامل سم تبوکونازول «فولیکور» و تاپیک «کلودینافوپ پروپارژیل» است.
وی افزود: این میزان از سموم با توجه به بارش های قابل توجه از ابتدای امسال تاکنون تامین و در بین کارگزاران و فروشگاه های معتبر توزیع شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: سموم با توجه به قیمت مناسب نسبت به نمونه های مشابه و همچنین جهت مبارزه با بیماری های قارچی و زنگ زرد در مزارع گندم و جو مورد استقبال بهره بردان و کشاورزان قرار گرفت.
به گفته وی؛ تاکنون در سطح ۲۵ هزار هکتار از گندمزارهای این استان با بیماری زنگ زرد مبارزه شده است و بیشتر فعالیت سمپاشی در گندمزارهای شهرستان مانه، سملقان، بجنورد و راز و جرگلان و کمترین مربوط به شیروان و فاروج است.
به گزارش ایرنا، زنگ زرد از جمله بیماری مهلکی است که همراه با رطوبت بهاری و در زمانی که کشاورز تمامی تلاش خود را کرده و تنها منتظر برداشت محصول است پیدا می شود و به سرعت شیوع و محصول یک سال زحمت کشاورز را از بین می برد.
مبارزه با زنگ زرد در مرحله سبزینه باید انجام شود و طول مدت سمپاشی محافظتی کمتر از یک ماه ولی اکنون شرایط آب و هوایی استان حدود ۲ ماه بارانی و دارای رطوبت است که بهره برداران باید سمپاشی محافظتی را تکرار کنند.
حدود ۱۴۰ هزار هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم رفت و از این سطح ۹۴ هزار هکتار دیم و مابقی آبی است و گندم به صورت مستقیم با معیشت ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این خطه از شمال خراسان مرتبط است و هر گونه تغییر در این محصول استراتژیک تاثیر عمده ای بر زندگی مردم منطقه خواهد داشت.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
منبع