لاوروف: استقرار موشک های آمریکا در اروپا و آسیا-اقیانوسیه چالش امنیتی جدی است

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، سرگئی لاوروف در مصاحبه مفصل با خبرگزاری اسپوتنیک درباره موضوعات مهمی از جمله تهدید احتمالی ناشی از استقرار موشک های آمریکایی در اروپا منطقه آسیا اقیانوسیه، گسترش همکاری بین روسیه و چین، پیشرفت عملیات ویژه نظامی روسیه و مشروعیت ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین بعد از پایان دوره ریاست جمهوری اش صحبت کرد.

در این مصاحبه از لاوروف سوال شد: اهداف راهبردی روسیه از جمله اهداف هسته ای این کشور ممکن است در صورت استقرار موشک های کوتاه برد، میانبرد آمریکا در اروپا و منطقه آسیااقیانوسیه تهدید شود. مسکو ممکن است در این صورت چه اقدامات بازدانده هسته ای بیشتری بکار بندد؟ این واکنش تلافی جویانه از طرف روسیه کافی است؟

وزیر خارجه روسیه پاسخ داد: بدون شک شما درست می گوید استقرار این موشک ها در مناطق مذکور چالش امنیتی جدی برای ما ایجاد می کند. این مساله فقط از نظر ما مهم نیست. دربیانیه مشترکی که سفر اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری به چین منتشر شد، به این مساله اشاره شد که چنین اقدامات بی ثبات کننده ای از طرف آمریکا تهدیدی مستقیم برای دو کشور روسیه و چین است. ما با شرکای چینی خود توافق کردیم که همکاری ها را برای مقابله با این رفتار غیرمسئولانه واشنگتن که ثبات بین المللی را تضعیف می کند، افزایش دهیم.

لاوروف گفت اجرای طرح های آمریکا برای استقرار موشک های INF زمینی از طرف ما بی پاسخ نخواهد ماند. به ویژه که در چنین سناریویی کنار گذاشتن محدویت های یکجانبه از سوی روسیه بعد از خروج واشنگتن از معاهده INF اجتناب ناپذیر است.

وزیر خارجه روسیه افزود: اقدامات بیشتری در زمینه بازدارندگی هسته ای را نیز منتفی نیست زیرا موشک های آمریکایی می توانند پست های فرماندهی و اماکن نیروهای هسته ای ما را هدف قرار دهند. تصمیم گیری درباره این مساله در حوزه اختیارات رئیس جمهور فدراسیون روسیه است.

لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره افزایش مانورهای نظامی مشترک روسیه با چین و این که آیا در واکنش به اقدامات آمریکا در منطقه آسیااقیانوسیه است گفت: همکاری نظامی ما با چین بر پایه سطح بالایی از اعتماد دوجانبه است. همکاری روسیه و چین تقویت امنیت بین المللی را هدف قرار می دهد و مطابق با قوانین بین المللی است.

این مقام روسیه افزود: تلاش های مشترک ما و چین کشور ثالث را هدف قرار نمی دهد اما ما رویکردهای منفی سیاسی و نظامی در منطقه آسیا اقیانوسیه را مد نظر داریم و اقداماتی را برای کاهش تاثیرات آنها انجام می دهیم.

وزیر خارجه روسیه افزود: ما در مورد اهمیت تقویت همکاری های دفاعی نه تنها به صورت دوجانبه بلکه در قالب های چندجانبه موافق هستیم. این درک مشترک در بیانیه مشترکی که پس از سفر پوتین به چین امضا شد، ثبت شد و به طور خاص شامل گسترش مانورهای مشترک و آموزش رزمی، انجام گشت‌های دریایی و هوایی و توسعه قابلیت‌های واکنش مشترک است.

این دیپلمات روسیه در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات صلح با اوکراین با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری زلنسکی و احتمال پایان عملیات نظامی ویژه روسیه گفت: در کی یف، «حزب حامی جنگ» در قدرت است و تلاش می کند دستکم به صورت لفظی، روسیه را در میدان جنگ شکست دهد. در این شرایط، تصور مذاکرات صلح دشوار است. گذشته از این، از ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ ممنوعیت قانونی مذاکره با رهبری روسیه در اوکراین اعمال شده است. درباره وضعیت قانونی زلنسکی بعد از ۲۰ مه (۳۱ اردیبهشت) که دوران ریاست جمهوری او پایان یافت، رئیس جمهوری روسیه به وضوح درباره این مساله در کنفرانس مطبوعاتی مینسک در ۲۴ مه (۴ خرداد)صحبت کرد.

لاوروف گفت: باید امیدوار باشیم دیر یا زود نیروهای سیاسی در اوکراین ظهور کنند که به منافع مردم اهمیت می دهند. در حال حاضر چاره ای جز ادامه عملیات ویژه نظامی تا رسیدن به اهداف آن وجود ندارد.

دیپلمات ارشد روسیه درباره امکان تسریع روند حل و فصل سیاسی اوضاع پیرامون اوکراین اظهار داشت: به لحاظ نظری بله، این امکان وجود دارد. برای این که این اتفاق رخ دهد، غرب باید تحویل تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و کی یف باید خصومت ها را متوقف کند. هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، یک راه حل سیاسی سریعتر آغاز خواهد شد.

وی درباره ادامه همکاری روسیه با سامان امنیت و همکاری اروپا با توجه به مواضع این سازمان در حمایت از اوکراین افزود:

نمی توان انکار کرد که سازمان امنیت و همکاری اروپا در بحران عمیقی قرار دارد. این نتیجه زیر پا گذاشتن همه اصولی است که این سازمان بر اساس آن پایه گذاری شده است. «اوکراینی‌سازی» در دستور کار آن، تقریبا همه فعالیت‌های این سازمان را در حوزه‌های سنتی از جمله نظامی-سیاسی، اقتصادی-محیط زیستی، و بشردوستانه خنثی کرده است.

لاوروف گفت: شاید تنها دلیل ادامه همکاری روسیه با سازمان امنیت و همکاری اروپا این باشد که بتوانیم به طور مستقیم موضع خود را در مورد مسائل جاری به ۵۶ شرکت‌کننده دیگر، از جمله آن دسته از کشورهای غربی که گفت‌وگو با ما را در قالب‌های دیگر «تعلیق» کرده‌اند، منتقل کنیم.

لاوروف درباره این سوال که «جنگنده های اف ۱۶ارائه شده توسط برخی از کشورهای ناتو به زودی در اوکراین ظاهر می شوند. وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که مسکو این هواپیماها را حامل تسلیحات هسته ای می داند. پاسخ مسکو به حضور چنین جنگنده هایی در نیروهای مسلح اوکراین چه خواهد بود؟» گفت: انتقال سلاح های مخرب به رژیم کی یف نشان می دهد که غرب تمایلی به پایان دادن درگیری ها ندارد. تحویل جنگنده های اف ۱۶آمریکایی وضعیت را در خط مقدم تغییر نخواهد داد. این هواپیماها مانند دیگر انواع تسلیحاتی که کشورهای ناتو به اوکراین عرضه می کنند، نابود خواهند شد.

وی درباره ادعاهای آمریکا درخصوص توقف انتقال سلاح به رژیم صهیونیستی در سایه عملیات این رژیم در رفح گفت:

تجربه ما با آمریکایی ها به وضوح نشان می دهد که نمی توان به اظهارات آنها اعتماد کرد. ما قصد داشتیم آنها را برای مدت طولانی باور کنیم، درگیر مذاکره و توافقاتی بودیم. با این حال، مشخص شد که واشنگتن قصد ندارد به هیچ یک از «وعده‌هایش» حتی آن‌هایی که روی کاغذ هستند و در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل مستند شده‌اند، عمل کند.

لاوروف گفت آمریکایی ها همچنان علناً در مورد تعهد خود به راه حل عادلانه برای مسئله فلسطین صحبت می کنند، در حالی که در عمل سخاوتمندانه به درگیری های مسلحانه دامن می زنند.

این مقام روسیه درباره حمایت پکن از کنفرانس صلح به رسمیت شناخته شده توسط روسیه و اوکراین و نگاه مسکو به موضع پکن در قبال بحران اوکراین گفت: ما برای موضع سازنده پکن در قبال بحران اوکراین ارزش زیادی قائل هستیم. دوستان چینی ما ماهیت این وضعیت را درک می کنند. در فوریه سال گذشته، آنها طرحی را برای حل مناقشه پیشنهاد کردند. در آوریل (فروردین) امسال، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، به جای تشدید اوضاع برای منافع خودخواهانه، خواستار کاهش تنش برای برقراری صلح و ثبات شد. امیدواریم غرب و کی یف نتیجه گیری درستی داشته باشند.

لاوروف گفت: با توجه به ایده تشکیل یک کنفرانس صلح بین‌المللی که مشارکت مساوی روسیه و اوکراین را تضمین می‌کند و همه طرح‌های صلح موجود را مورد بحث قرار می‌دهد، ما این پیشنهاد را ادامه تلاش‌های پکن برای ایجاد شرایطی جهت حل بحران اوکراین قلمداد می کنیم. ما با این دیدگاه موافق هستیم که پرداختن به علل اصلی بحران، تضمین منافع مشروع همه طرف‌ها و دستیابی به توافق‌هایی بر اساس اصل امنیت یکسان بسیار مهم است. بار دیگر تاکید می کنم: این به معنای احترام به واقعیت های موجود در میدان است که نشان دهنده اراده مردم ساکن در آنجا است.

https://sputnikglobe.com/20240530/sergey-lavrov-full-interview-us-missile-threats-strategic-partnership-with-china-ukraine-conflict-1118689147.html


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

علل شیوع دردهای گردنی چیست؟ – تابناک

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکتر امیر حسین حقیر در خصوص ماهیت و …