ایران اسلامی؛ از انگیزه الهی تا اندیشه سیاسی

[ad_1]

 

فرح موسی، نویسنده و استاد دانشگاه در یادداشتی اختصاصی که در اختیار ایکنا قرار داده است نوشت: پژوهشگران دینی و سیاسی به دلیل ویژگی‌هایی که ایران دارد و آن را به کشوری بزرگ تبدیل کرده است، به نوشتن درباره ایران اسلامی عادت کرده‌اند. 

این کشور توانسته است با تمام نیروهای استبداد و شیطانی جهان مقابله و الگوی اسلامی خود را در مقابل شرق و غربی ارائه کند که با نظام‌های ظالم و فاسد به شکل مستبدانه‌ای عمل می‌کنند. من درباره ویژگی‌های ایران در دهه نود قرن گذشته مجموعه‌ای از پژوهش‌ها را نوشته‌ام که از آن جمله می‌توان به کتاب «فقها السلطه و سلطه الفقها عند الامام الخمینی» اشاره کرد. 

در این کتاب به معنا و واقعیت انگیزه الهی پرداخته‌ایم که بینش، تز، دین، سیاست و تمدن این کشور را هدایت می‌کند. این اصل و انگیزه‌ای برای محقق کردن حکومتی است که امام خمینی‌(ره) پیش‌تر درباره آن گفته بود: این حکومت اسلامی حقیقی در صدها سال گذشته است. اما سیاست‌ها، تضاد در اهداف و منافع مانع از ظهور آن شده بود. 

همانگونه که گفتیم، ایران در سیاست خود و اجرای احکام اسلامی منحصر به فرد عمل می‌کند. درحالی که در طول قرن‌ها به اسلام توجهی نشده بود. همین موضوع باعث شده است تا ایران یک الگوی منحصر به فرد در سطح جهان در زمینه دین و دنیا باشد.

اغراق نیست اگر بگوییم ایران از زمان پیروزی انقلاب خود در سال 1979 میلادی(۱۳۵۷ ه.ش) مورد توطئه‌های مختلفی قرار گرفته است تا الگوی آن که بر اساس مبانی و بینش دینی در جهت اجرای پروژه سیاسی است نابود شود. مردم این کشور هم در معرض تحریم‌‌های ظالمانه‌ای هستند که درواقع نوعی انتقام‌گیری از پروژه مورد نظر این کشور است که تحقق منافع ملت‌های مستضعف منطقه و جهان بخشی از آن به حساب می‌آید.  

بنابراین، حوادثی که ایران از زمان پیدایش پروژه خود با امام خمینی(ره) با آن زندگی کرده است، بسیاری از محققان را به این نتیجه‌گیری رسانده است که هر آنچه در این کشور اتفاق می‌افتد، اگرچه با تقدیر الهی قابل پیش‌بینی است، اما همچنان ناشی از توطئه و اقدامات خصمانه شیاطین غربی و شرقی است.

آنچه که در ایران رخ می‌دهد ممکن است به دلایل و عوامل جوی و زمینی و یا به دلایل فنی و تکنولوژیکی و یا اهمال داخلی باشد، اما آنچه که ایران برای خود انتخاب کرده است، انگیزه الهی، مشروعیت اسلامی، تعامل سیاسی، حمایت از مظلومان جهان و توجه ویژه به موضوع فلسطین در انتخاب‌های راهبردی خود است. همه این موارد باعث شده است تا این کشور به‌صورت دائمی در معرض توطئه‌های غرب و شرق باشد.

بنابراین، ایران فقط یک کشور انقلابی نیست که نظام سیاسی آن بر اساس قوانین اسلام و آموزه‌های آسمانی برگزیده شده باشد، این کشور از این مرحله عبور کرده است تا پروژه ضد غربی، ضد استعماری و ضد صهیونیستی خود را پیش ببرد.

ایران فقط یک تز در گفتار دینی نیست، مانند بسیاری از کشورها و جنبش‌ها که نتوانستند حقیقت را تجسم بخشند و آن را به واقعیت تبدیل و از مسائل اسلامی حمایت کنند. ایران کشوری است که انتخاب کرده است تا سخن حق را بگوید و برای عمل به آن اقدام کند که این امر را می‌توان در چارچوب بینش واقع‌بینانه این کشور در سیاست و حکومت دید.

از این رو متوجه می‌شویم که امام خمینی(ره) این پروژه را با تمام ابعاد الهی آن برپا می‌کند و این نشان می‌دهد که بیم سقوط پرچم حق پس از استقرار به معنای واقعی آن نیست و در نهایت هم به دست صاحب اصلی آن سپرده می‌شود.

ایران مورد تهاجم شرق و غرب قرار گرفت و همه ما آن روز را به یاد داریم که پیمان‌های ورشو و ناتو برای تهیه سلاح به صدام حسین در جنگ ایران و عراق گرد هم آمدند و ایران روزی را بدون اتفاق برای تضعیف امنیت و بی‌ثباتی خود پشت سر نمی‌گذاشت.

كيست كه شهادت علمای بزرگی چون بهشتی و مطهری و بسياری از رهبران و وزرا و روشنفكران ديگر را به ياد نياورد. تمام این اتفاق‌ها رخ می‌داد و هنوز هم رخ می‌دهد تا جلوی ایران برای رسیدن به استقلال در هدف، دیدگاه و پروژه گرفته شود.

از دست دادن رهبران بزرگی که جمهوری اسلامی متحمل شد، به‌ویژه حادثه دردناکی که برای رئیس جمهور ایران و همراهانش رخ داد، می‌تواند قضا و قدر باشد، اما ایران حضور، نفوذ و تأثیرگذاری خود در رویدادهای جهانی را ادامه خواهد داد و به صورت مستقل پروژه ضد استعماری خود را پیش می‌برد. به‌ویژه پس از بازدارندگی استراتژیکی که در سطح منطقه و جهان ایجاد کرده است.

همه اینها ممکن است این تصور را ایجاد کند که درگیری به اوج خود رسیده است. به گونه‌ای که به ما اجازه می‌دهد از علل طبیعی فراتر برویم و بگوییم آنچه اتفاق افتاده و در حال رخ دادن است، امتداد حوادث و تهاجم کسانی است که در کمین انقلاب اسلامی و رهبران آن هستند و فکر می‌کنند می‌توانند با این کارها مسیر این کشور را تحت تأثیر قرار دهند و منافع غرب را در منطقه غرب آسیا محقق کنند. این درحالی است که ایران در راستای منافع غرب وارد مذاکره نخواهد شد و اساس پروژه آن را بی‌توجهی به این منافع تشکیل می‌دهد. 

در مقابل تمام این حوادث و رخدادها، ایران راهی جز صبر بر مصائب ندارد تا اینکه پاداش الهی بزرگ خود را دریافت کند. یعنی همان رفتاری که در گذشته هم دنبال کرده است. در مقابل این مصائب از خداوند می‌خواهیم که ایران را حفظ و شهدای آن را رحمت کند. 

انتهای پیام

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

آغاز نمایشگاه آشنایی با جهاد دانشگاهی و سازمان‌های همکار در سیزدهمین تندیس ویژه نودانشجویان

[ad_1] به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، ثبت‌نام و …