به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نعیم العبودی در دیدار حجت الاسلام مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: حادثه فقدان آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران حادثه بزرگی برای ملت ایران بود اما معتقدیم این حادثه جبران خواهد شد.
العبودی افزود: همکاری خوبی در رفع مشکلات حوزه علمی دانشگاهی با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در بغداد وجود دارد. ما آماده برگزاری هفته علم عراق و ایران بودیم که متاسفانه این حادثه دردناک پیش آمد و برگزاری هفته را به تاخیر انداختیم.
وی گفت: ما از ایجاد شعب دانشگاههای ایرانی در عراق استقبال می کنیم و نمونه همکاری ما راه اندازی دانشگاه سبطین با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران است. همچنین مایلیم تا دانشجویان ایرانی در طرح در عراق درس بخوانند و در دانشگاههای عراقی به تحصیل بپردازند .
وزیر آموزش عالی عراق گفت: ما مایل هستیم تا در خصوص رشتههایی مثل هوش مصنوعی ،نانو علوم جدید و… با جمهوری اسلامی همکاری کنیم. همچنین از موضوع خواهر خواندگی دانشگاههای دو کشور حمایت میکنیم.
حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی پور در این دیدار با تشکر از همدردی دولت و ملت عراق در خصوص فقدان شهادت شهید آیت الله رئیسی و همراهانشان گفتند درست است که فقدان این شهیدان خسارتی بزرگ برای جمهوری اسلامی است اما تجربه نشان داده است هرگاه مشکلی برای ملت ایران به وجود میآید در ورای آن امکان گذر از مشکل و توفیقات بیشتر هم فراهم میشود.
وزیر فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: به خاطر حضور رهبری ولی فقیه در ایران خللی در امور حکمرانی ایجاد نمیشود. همکاری بسیار خوب و سازندهای در حوزه علمی دانشگاهی بین دو کشور به خصوص در دوره وزارت جناب عالی وجود دارد که لازم است مراتب تشکر خود را خدمت شما ابلاغ کنم.
وی تصریح کرد: لازم است همکاریها در حوزه علمی دانشگاهی روز به روز فزونتر شود. یکی از مسائل موجود توجه به موضوع هنر و تسهیل حضور دانشجویان عراقی برای تحصیل در رشتههای هنر در دانشکدههای هنرهای زیبا در ایران است. دانشگاههای خوبی هم اکنون در لیست انتظار تایید وزارت آموزش عالی عراق وجود دارند که لازم است با حمایتهای جنابعالی موضوع تایید آنها تسهیل شود .
ایمانی پور افزود: مشکلات معدودی که در خصوص روابط دانشگاهی دو کشور در مورد تعدادی از دانشگاها وجود داشت با پیگیریهای لازم در حال مرتفع شدن است.
حجت الاسلام ایمانی پور افزود: هم اکنون جهان در حال پیچ تاریخی است و لازم است برای آینده جهان برنامه داشته باشیم و پیشنهاد ما این است که در خصوص تاسیس رشته تمدن پژوهی در دانشگاههای معتبر عراقی تسهیلات لازم صورت گیرد.
ایمانی پور افزود: ما معتقدیم برای ساخت تمدن نوین اسلامی نیاز به گفتمان سازی و همکاری مشترک داریم .در این حوزه لازم است گفتگوهای فرهنگی میان نخبگان علمی دانشگاهی دو کشور تقویت شود . برای ساخت آینده مشترک لازم است زمینه اجرای پژوهشهای علمی مشترک فراهم شود.
وی حمایت از مراکز دانش بنیان را یکی از راه های توسعه علم و فناوری در عراق دانست و پیشنهاد کرد همکاری وزارت آموزش عالی عراق با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران تقویت شود.
منبع