بداهه‌نوازی بخش جدایی‌ناپذیر موسیقی مشرق زمین است/ «قاب خیال»؛ سرگذشت یک نوازنده

نیما زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا اظهار داشت: آلبوم «قاب خیال» حاصل برنامه‌ریزی برای تولید یک محصول نیست بلکه سرگذشت یک نوازنده، ترانه‌سرا و آهنگساز است.

وی گفت: این آلبوم طراحی نشده که مخاطبان یا بازار موسیقی را جذب کند بلکه بیان کننده احوالات شخصی یک انسان در زندگی اش است.

زاهدی افزود: می‌توانم آلبوم «قاب خیال» را به دو بخش تقسیم کنم؛ بخش اول بداهه‌نوازی‌هایی که در این آلبوم انجام دادم و بخش دوم تصنیف‌ها و قطعاتی است که ساخته و اجرا شده است.

این آهنگساز بیان کرد: در مورد بداهه‌نوازی‌ها آنچه که اتفاق افتاده، برداشتم از موسیقی ردیف و نواحی و همه آن‌ چیزهایی است که در دامنه ادبیات موسیقایی من وجود داشته است. بداهه‌نوازی بخش جدایی‌ناپذیر موسیقی مشرق زمین است و دریچه‌ای از روح نوازنده به دنیای فانی گشوده می‌شود، بخش دوم تصنیف‌هاست؛ اکثر آهنگسازانی که موسیقی ایرانی می‌سازند به نحوی کار می‌کنند که فاخر بودن و وزین بودن در آثارشان رعایت شود.

وی اظهارداشت: البته درباره اینکه متر و ارزش این فخامت چه می‌تواند باشد نمی‌توانم اظهار نظر کنم اما از دیدگاه من ترانه باید به زبان امروز باشد.

زاهدی با اشاره به استقبال از آلبوم «قاب خیال» گفت: به عنوان انسان عصر تلفن همراه و خودرو نمی‌توانم همه احوالاتم را در قالب ادبیات قرن هفتم و هشتم بیان کنم و ترجیح می‌دهم با همان ادبیاتی که سخن می‌گویم، شعر بگویم و به نظرم استقبالی که از تصنیف‌های این آلبوم شد به دلیل زبان امروزی اشعار بود.

بداهه‌نوازی بخش جدایی‌ناپذیر موسیقی مشرق زمین است/ «قاب خیال»؛ سرگذشت یک نوازنده

این ترانه‌سرا و آهنگساز افزود: شهامت هادی فیض‌آبادی به عنوان خواننده در اجرای این آلبوم با ادبیات و شعر امروزی که دارد، ستودنی‌ است، فیض آبادی خواننده بسیار توانا و باسوادی‌ است و از این همکاری بسیاری خرسندم.

وی بیان کرد: معمولا در بخش ابتدایی اثر از موسیقی پیچیده که ذهن شنونده را به سمت و سوی دیگری می‌برد پرهیز می‌کنم و ترجیح می‌دهم تصنیف کاملا در اختیار خواننده باشد و خواننده و شعر سخن اصلی را بگوید. توجه به آلبوم «قاب خیال» در جشنواره موسیقی و از سوی برخی اساتید گرانقدر باعث افتخار است اما در واقعیت نگاهم به بازار یا گروه خاصی از مخاطبان موسیقایی نبوده و سعی کردم مثل همیشه خودم باشم، ساز خودم را بنوازم و شعر و آهنگم بیان کننده حال خودم باشد.

زاهدی با اشاره به انتشار آلبوم «قاب خیال» در همه پلتفرم‌های موسیقی اظهار امیدواری کرد مخاطبانی که حال و هوای آنان به نگاه این ترانه‌سرا نزدیک‌تر است از شنیدن آلبوم لذت ببرند.

آلبوم موسیقی «قاب خیال» با ترانه‌سرایی، آهنگسازی و نوازندگی سنتور نیما زاهدی، خوانندگی هادی فیض آبادی، نوازندگی تنبک بابک بنی حسینی، صدابرداری، میکس و مسترینگ مهدی رمضانی سال ۱۴۰۱ منتشر شد.

این آلبوم سال گذشته در سی‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر جایزه‌ باربد بهترین خوانندگی بخش موسیقی دستگاهی را از آن خود کرد و در بخش آهنگسازی شایسته دریافت دیپلم افتخار شناخته شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

روایت فتح با ۲ فیلم در فجر۴۳/ «قهرمان جندی شاپور» جا ماند

به گزارش ایرنا از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، فیلم های سینمایی «پیش مرگ» …