حسن ایزانلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خراسان شمالی دارای ۳۹۳ هزار هکتار عرصه کشاورزی است که تاکنون برای ۱۷۷ هزار و ۲۴۱ هکتار سند صادر شده است.
وی افزود: تا قبل از ۱۴۰۰ تنها برای ۴۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی این استان سند صادر شده بود که در دولت سیزدهم سه برابر سال های گذشته برای بخش کشاورزی سند صادر شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: همچنین استان دارای یکهزار و ۳۶۸ پلاک رفع تداخلات شناسایی شده بود که ۳۶۵ پلاک از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ رفع تداخل شد.
رفع تداخل یکهزار و سه پلاک در دولت سیزدهم
وی افزود: اما در سه سال گذشته تاکنون یکهزار و سه پلاک رفع تداخل شده است که به نوعی بیشترین اقدامات در این خصوص در دولت سیزدهم انجام شده است.
ایزانلو با بیان اینکه ۱۰۰ درصد پلاک های شناسایی شده استان رفع تداخل شده اند گفت: خراسان شمالی در این خصوص بعد از استان سمنان رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داد.
وی خاطرنشان کرد: صدور سند کشاورزی از سال ۱۳۱۰ شروع شده بود اما به دلایل مشکلات مختلف از جمله نبود امکانات فنی و مشکلات محقق نشد و دولت سیزدهم برنامه ریزی کرده است که این مهم را ۱۰۰ درصد اجرایی کند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در اجرای طرح سند دار کردن اراضی کشاورزی بعضا با مشکلاتی از جمله اختلافات ملکی مردم با دولت مواجه بوده ایم که در این راستا در دولت سیزدهم اقدامات خوبی برای انجام شد.
ایزانلو تصریح کرد: بعد از اجرای طرح رفع تداخلات، گام بعدی اجرای طرح حدنگاری و صدور اسناد اراضی کشاورزی است که امیدواریم با تثبیت مالکیت دولت و مردم بر اراضی و کاهش اختلافات ملکی بر افزایش درصد صدور اسناد کشاورزی تاثیر مثبت گذاشته شود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی کل مساحت استان را ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان کرد که مساحت پلاک های مشمول رفع تداخلات، ۲ میلیون و ۳۶۹ هزار هکتار است که به صورت کامل رفع تداخل شد.
ایزانلو بر افزایش تولید در بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی و خودکفایی در تولید محصولات استراژیک اشاره کرد و گفت: کشاورزان بعد از تثبیت مالکیت در راستای تولید در بخش های کشاورزی تلاش کنند.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
منبع