مصطفی احسانپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کوهنوردان استان از هیچ حمایتی برخودار نیستند و همه هزینههای که انجام میدهند، هزینه شخصی است.
وی اظهار داشت: همیشه مسوولان استان برای حمایت از رشته کوهنوردی قولهای مختلف دادهاند اما این وعدهها محقق نشده است و ورزشکاران این رشته برای رسیدن به اهداف خود با هزینه شخصی تمرین میکنند و یا صعود به قله را انجام میدهند.
احسانپور با اشاره به اینکه ۱۸ سال است که در رشته کوهنوردی به صورت حرفهای فعالیت دارد، گفت: در این چند سال چندین مرتبه به قلههای مختلف دنیا صعود کردم و همه هزینههای این صعودها شخصی پرداخت کردهام و تاکنون از هیچ ارگانی هزینه دریافت نکردم.
مسوول کمیته هیمالیانوردی هیات کوهنوردی چهارمحال و بختیاری با اشاره به گلایه ورزشکاران این رشته ورزشی نبود حامیان ورزشی در استان گفت: با وجود کم توجهی و حمایت نکردن،اما مدال طلای جهلانی صعود به فله لوتسه را به نام استان چهارمحال و بختیاری ثبت کردم.
وی از مسوولان استان خواست تا ورزشکاران این رشته را مانند سایر رشتههای ورزشی بیشتر حمایت کنند .
فاتح قله لوتسه گفت: هماکنون یکی ازبانوان استان عضو تیم ملی هیمالیانوردی کشور است که نیاز به حمایت مسوولان دارد.
۲ ورزشکار توانستیم به قله لوتسه بدون اکسیژن مصنوعی فتح کنیم
احسانپور با اشاره به اینکه ۷۱ ورزشکار از سراسر جهان برای صعود به قله لوتسه در این مدت حضور داشتند، گفت: تنها ۲ ورزشکار توانستیم قله لوتسه را بدون اکسیژن مصنوعی فتح کنیم.
به گفته وی، قله لوتسه با هشت هزار و ۵۱۶ متر ارتفاع سرسختترین قله همیالیا در منطقه اورست و چهارمین قله بلند دنیاست که در مجاورت قله اورست قرار دارد و مسیر صعود این قله با مسیر صعود قله اورست یکی است و صعود آن معادل مدال طلای جهان است.
وی با اشاره به اینکه صعود به این قله ۵۰ روز طول میکشد، گفت: هزینه دریافت مجوز برای صعود به اورست سه یا چهار برابر هزینه صعود به قله لوتسه است.
مسوول کمیته هیمالیانوردی هیات کوهنوردی چهارمحال و بختیاری گفت: صعود به قله لوتسه را از ۲۷ اسفندماه سال گذشته آغاز و ۲۳ اردیبهشتماه صعود کردم.
به گفته وی، برای صعود به این قله از یکسال گذشته تمرینات را آغاز و پاییز پارسال به “نپال” و قله ۶ هزار و ۱۸۹ متری آیلندپیک را برای کسب آمادگی صعود کردم و زمستان نیز “کلیمانجارو ” آفریقا را صعود کردم.
احسانپور افزود: برای انجام این صعود بیش از ۱۵ هزار دلار (۱۰ میلیارد ریال ) هزینه شخصی انجام دادم که نیمی از این هزینه را هنوز به کشور نپال بدهکار هستم.
وی از مسوولان درخواست کرد، بین ورزشها تفاوت نگذارند و مدالها را متمایز نداند.
به گفته وی، مدال طلای این رشته نیز مانند سایر رشتهها رنکینگ استان را تغییر میدهد.
به گزارش ایرنا، قله لوتسه با ارتفاع هشت هزار و ۵۱۶ متری چهارمین قله مرتفع جهان است که در مرز تبت (چین) و نپال قرار دارد.
منبع