[ad_1]
سیدعباس آقامیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این چهار واحد شامل بسته بندی قند و تولید کله قند، واحد فرآورده لبنی، بسته بندی خرما و واحد خوراک دام است.
وی افزود: واحد بسته بندی قند به دلایل مشکلات مالی و نبود سرمایه در گردش تولید با وقفه مواجه شد که با رسیدگی و حمایت ها این واحد احیا شد و همچنین مشکلات مدیریتی واحد فرآورده لبنی نیز برطرف شد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: واحد خوراک دام نیز از امکانات و تجهیزات قدیمی برخوردار بود که این واحد با حمایت ها نیز به روز رسانی و واحد بسته بندی خرما نیز به علت کمبود نقدینگی با مشکلاتی مواجه شده بود که مشکلات آن رسیدگی و به چرخه تولید بازگشت.
وی اظهار کرد: بیشترین علت غیرفعال شدن واحد های تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان مشکلات مدیریتی، قدیمی و فرسوده بودن امکانات و تجهیزات، نبود سرمایه در گردش است.
تلاش برای احیای ۱۹ واحد راکد تبدیلی
آقامیری گفت: تلاش می شود ۱۹ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی که اکنون غیر فعال است را نیز به چرخه تولید باز گردانیم که بیشتر این واحد ها نیاز به نوسازی دارند.
وی با بیان اینکه در استان ۱۲۴ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با ظرفیت ۹۰۷ هزار تن فعال است تصریح کرد: امروزه صنایع تبدیلی و غذای به عنوان یکی از حلقههای زنجیره تولید بخش کشاورزی نقش مهمی را در پایداری تولید، ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی دارد.
آقا میری اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را شامل کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی دانست.
وی گفت: صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری ۸۵۰ هزار تن انواع محصولت کشاورزی را دارد که به نوعی حدود ۵۰ درصد این محصولات شانس فراوری دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اضافه کرد: نبود تسهیلات ارزان قیمت به خصوص سرمایه در گردش، پایین بودن تکنولوژی ماشین آلات تولید و دانش فنی مورد استفاده در واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی از مهمترین چالش های این صنعت در خراسان شمالی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، از مجموع واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان بیش از ۳۰ واحد مربوط به حوزه تولیدات دامی و حدود ۷۰ واحد نیز در بخش باغی و زراعی و مابقی نیز در سایر موارد است.
۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فرآوری است و اولویتهای سرمایه گذاری در این حوزه شامل بسته بندی و عصاره گیری گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی میوههای دانه دار و دانه ریز، بسته بندی و فرآوری گوشت قرمز و سورتینگ و بسته بندی انواع میوه و سبزی است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
منبع