به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا نصرآبادی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی افزود: حدود ۱۲ میلیون هکتار از استان بیابانی است یا تحت فرسایش بادی قرار دارد.
وی اظهار کرد: استفاده افراطی از سموم شیمیایی، بهره برداری بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی، بوته کنی، نبود تعادل بین منابع طبیعی و مرتع با چرای دام از عوامل بیابانزایی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به وجود ۳۲ کانون فرسایش بادی در این استان اشاره کرد و گفت: این کانونهای فرسایش بادی سالانه بیش از ۸۴۰ میلیارد ریال خسارت به استان وارد میکند.
وی افزود: همچنین از ۳۴ دشت استان، ۲۸ مورد ممنوعه بحرانی است.
نصرآبادی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات استانی مقابله با بیابان زایی، کم است گفت: سال گذشته ۱۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی تخصیص داشتیم و بالغ بر یک میلیون هکتار اراضی بیابانی احیا شده است.
وی ادامه داد: ۱۴۸ هزار و ۲۵۰ هکتار در خراسان جنوبی از سال ۱۳۵۸ تاکنون برای مقابله با بیابان زایی نهال کاری شده که ۳۵۸ هکتار آن در سال گذشته بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: اجرای ۴۰۰ هکتار مدیریت روان آبهای سطحی، هزار و ۹۵۳ هکتار بذرکاری، ۱۱ هزار و ۷۵۴ هکتار تهیه طرحهای مدیریت جنگلهای دست کاشت از دیگر اقدامات برای مقابله با بیابان زایی در سال گذشته بوده است.
وی افزود: برای سال ۱۴۰۳ در صورت تامین اعتبار، اجرای پنج پروژه کلان بیابانزدایی در شهرستانهای استان پیشبینی شده و انتظار است مسوولان و تصمیم گیران در این حوزه دغدغههای جدیتری داشته باشند.
نصرآبادی با بیان اینکه منابع طبیعی محدودکننده توسعه نیست بلکه به دنبال توسعه پایدار است گفت: بیابانزایی و تخریب سرزمین دومین دلیل مهاجرتهای بینالمللی در جهان است.
وی اظهار کرد: حدود ۸۸.۷۳ درصد از اراضی ایران تحت تاثیر بیابان زایی است و بیش از ۲۹.۶ میلیون هکتار مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در ۲۲ استان کشور قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: البته وجود ۳۳۰ روز آفتابی، گونههای متنوع گیاهی و دارویی، وزش باد و وجود منابع غنی از جمله فرصتهای بیابان در استان است که میتواند تهدید را به فرصت تبدیل کند.
منبع