علوم پزشکی خراسان‌شمالی: مردم توصیه‌های بهداشتی ذبح دام را جدی بگیرند


دکتر مریم پورآدینه روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده (کریمه کنگو) از بیماری‌های کشنده و خطرناکی است که می‌تواند از طریق ترشحات، بافت‌ها، مایعات بدنی و خون حیوان آلوده انتقال پیدا می‌کند.

به گفته وی؛ افرادی که از طریق گزش کنه در معرض ابتلا به بیماری هستند، در یک تا سه روز و افرادی که در معرض خون و ترشحات آلوده هستند در مدت هفت روز علائم بیماری تب خونریزی دهنده را نشان می دهند.

پورآدینه با تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی در هنگام ذبح دام، افزود: به شهروندان توصیه می شود، دام را از مراکز تهیه و توزیع دام‌های دارای مجوز اداره دامپزشکی خراسان شمالی خریداری و نسبت به‌ سلامت دام اطمینان حاصل کنند.

وی ادامه داد: همچنین از خرید دامی که دارای علائمی مانند ترشحات از بینی و چشم، قرمزی چشم و لنگ زدن است، اجتناب کنند.

پورآدینه با تاکید بر اینکه ذبح دام در کشتارگاه‌های دارای مجوز انجام شود، گفت: اگر شهروندی ذبح دام را در منزل انجام می دهند باید پس از این اقدام محل ذبح به شکل دقیق شستشو و ضدعفونی شود.

معاون مرکز بهداشت بجنورد خاطرنشان کرد: هنگام ذبح نیز از لباس‌ها و پوشش‌های محافظت‌کننده مانند دستکش، کلاه، چکمه در برابر ترشحات و خون دام استفاده شود.

نگهداری گوشت تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه

پورآدینه گفت: گوشت حاصل از ذبح حیوان را باید تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا خطر احتمال ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: امحا و احشا حیوان ذبح شده نیز به شیوه بهداشتی دفع شود و در دسترس سایر حیوانات قرار نگیرد زیرا موجب آلودگی محیط و دیگر موجودات می‌شود.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

حدود ۱۸ کیلوگرم تریاک در بجنورد کشف شد

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه خبری پلیس خراسان شمالی، سرهنگ احمد ملکی …