سید محمدعلی کشمیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: اگرچه در روز عید قربان با توجه به فرهنگ و سنت مردم، برخی کشتار دام را در منزل انجام می دهند ولی کشتار دام به کشتارگاه ها سوق داده شود.
وی افزود: مردم در صورتی که دام را در منزل ذبح میکنند به طور حتم از نظارت های رایگان کارشناسان و دامپزشکان استفاده کنند تا از بروز بیماری ها جلوگیری شود.
شهردار بجنورد اضافه کرد: تدابیر لازم در این زمینه انجام شده تا شهرداری نسبت به جمع آوری به موقع زباله و ضایعات کشتار دام اقدام کند و شست و شوی معابر از خونابه ها هم برای جلوگیری از انتقال بیماری ها انجام شود.
وی ادامه داد: کشتار غیرمجاز دام خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را در پی دارد، از این رو به مردم هشدار می دهیم که از این روش از کشتار خودداری کنند.
مردم دام قربانی را از مکان های دارای مجوز تامین کنند
کشمیری تاکید دارد که مردم دام مورد نیاز کشتار در عید قربان را از مکان های دارای مجوز عرضه دام تامین کنند زیرا کارشناسان دامپزشکی در این مکان ها حضور دارند و نسبت به ارائه خدمات قبل از کشتار اقدام می کنند.
به گزارش ایرنا، پنج مکان برای عرضه دام زنده به مناسبت عید قربان در بجنورد جانمایی شد، میدان دام کشتارگاه قدیم، کشتارگاه صنعتی، میدان رسالت، ضلع جنوب پایانه مسافربری و چهارراه امام علی (ع) نقاطی است که برای عرضه دام زنده تعیین شده است.
روز دهم ذیالحجه، روز عید قربان (عید اضحی) و از اعیاد بزرگ اسلامی و نقطه وحدت و همبستگی ملتهای مسلمان و دعای نماز این عید عزت، شرف و بالندگی مسلمانان است و در این روز ابراهیم نبی(ص) از آزمایش قربانی کردن پسر خود اسماعیل(ص) موفق بیرون آمد و خداوند گوسفندی را برای قربانی کردن فرستاد.
عید قربان؛ عید رهایی انسان از تعلقات نفسانی است؛ همان تعلقاتی که انسان را در راه اطاعت خداوند وسوسه می کند و به جای طی مسیر، انسان را به ماندن می خواند.
قربانی کردن در این روز نیز مظهر آزاد شدن از خواسته ها و خواهش های دل در برابر معشوق حقیقی است.
منبع