[ad_1]
به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه چهارمین مسابقه عکاسی حوادث و سوانح به مناسبت روز جهانی مقابله با خشکسالی و بیابانزایی، با حضور داوران مسابقه، امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی، مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی، نژادجهانی معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور و جمعی از متخصصین، هنرمندان، عکاسان و اهالی رسانه در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.
امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی گفت: آنچه باور داریم این است که موضوع تغییر اقلیم و خشکسالی صرفاً تنها چالشهای جهان امروز ما نیست و پدیدههایی مثل بیابانزایی هم بهعنوان سومین چالش پیشروی امروز ما قرارگرفته و این پدیدهها میتواند حیات بشر را دچار مخاطره جدی کند.
وی افزود: در کشور عزیزمان ایران هم نزدیک به ۲ میلیارد مترمکعب خاک این کشور سالانه در حال نابودی و اضمحلال است و علیرغم تمامی اقدامات و هزینههای این حوزه، متأسفانه سرعت نابودی منابع ما بسیار بیشتر از سرعت پروژههای توسعهای ما است و قطعاً این روند مطلوبی نیست.
در ادامه نژادجهانی، معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور نیز با حضور در این مراسم عنوان نمود: هنر جزو آن واژههایی است که یک اتفاقنظر و اجماع مطلق اجتماعی بر مثبت و کارساز بودن آن وجود دارد. امیدواریم در آینده بعد از تلاشها و اقدامات جهت بهبود وضعیت، از تغییرات مثبت و روندهای رو به رشد نیز تصاویر ارزشمند داشته باشیم؛ و این نیازمند آمادهسازی بستر توسط دولتمردان و مجریان است که جامعه هنری بتواند این جلوههای زیبا را شکار و به صفحات هنری تبدیل کنند.
علی درویشی بلورانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این مراسم ضمن اشاره به تصاویر از دورههای مختلف زمانی به تعریف مفهومی عکس پرداخت.
او اشاره کرد: عکس به معنی توقف زمان از لحاظ حسی و تفکر بوده و این هنر عکاس است که حس موردنظر را به شخص بیننده انتقال دهد.
این استاد دانشگاه با عنوان نمودن محورهای مسابقه چهارمین دوره، آنها را حلقههای متصلبههم و باعث نابودی یک سرزمین دانست و اضافه نمود: این هنرمند است که میتواند این روند نابودی را منتقل کند. انسان از دیرباز بهعنوان مباشر طبیعت در نظر گرفته شده و در کنار طبیعت است که هنر را خلق مینماید.
مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی مساله محیط زیست را از مظلوم ترین موضوعات نام برد و عنوان نمود: ما هنوز توجه لازم را به محیط زیست نداشته و باید با استفاده از اینچنین مسابقاتی در این حوزه، تلنگر و آگاهی بخشی انجام بدهیم تا جامعه را متوجه تاثیر آسیب عدم توجه به محیط زیست کنیم؛ بلکه در جهت بهبود آن قدمی بردارند.
مهناز شفیعی دبیر مسابقه عکس حوادث و سوانح نیز ضمن تاکید بر اهمیت کم آبی و خشکسالی در کشور اشاره کرد: هنرمندان عکاس، فرزندان زمان خویش هستند و با بیانی شیوا اثرگذاری بیشتری برای انتقال یک مفهوم دارند و پژوهشکده سوانح طبیعی با بهره جستن از این ویژگی هنر و به مدد هنرمندان عکاس، با هدف مستندسازی این حوادث فراخوان چهارمین دوره مسابقه عکس حوادث و سوانح را در دی ماه سال گذشته اعلام کرد.
وی افزود: نتایج مسابقه برای ما این پیام را داشت که مسابقه باید به صورت دورههای منظم برگزار شود و با حمایت پژوهشکده سوانح طبیعی در دورههای آتی و با ایجاد دورههای کارگاهی در کنار برگزاری مسابقه، بتوان به رشد کیفی مسابقه کمک کرد.
در ادامه کلیپ معرفی داوران پخش و دکتر محمد خدادادی مترجم زاده به عنوان نماینده گروه داوری بیانیه هیات داوران را قرائت کرد. در این بیانیه هیأت داوران چهارمین دوره از مسابقه عکس حوادث و سوانح با توجه به اهمیت موضوع مسابقه، حمایتهای بیدریغ برگزارکنندگان این جریان ملیِ عکاسی، بهویژه پژوهشکده سوانح طبیعی را ارج مینهند و از پشتکار عکاسان متعهدِ شرکت کننده در این حرکت مهم و اثرگذار اجتماعی قدردانی میکنند.
آنها اضافه میکنند که نتایج این مسابقه میبایست برگ مهمی به تاریخ تصویری و اقلیمی کشور بیافزاید، تا علاوه بر انسان معاصر، آیندگان نیز بدانند دغدغهی خشکسالی و آلودگی و ناملایمات دیگر اقلیمی تا چه حد ملموس و نفسگیر بوده است.
هیات داوران از تعداد ۱۵۰۰ قطعه عکس ارسالی به دبیرخانه مسابقه، پس از ساعت ها بحث و تبادل نظر، تعداد ۱۰۱ اثر را برای بخش نمایشگاهی و تعداد ۶ نفر را به عنوان نفرات اول تا سوم هر بخش انتخاب کرده و با توجه به کیفیت آثار رسیده، سه عکس در بخش تک عکس و دو عکس در بخش مقایسه ای را شایسته تقدیر دانستند.
محمدخادمیان طرقی، سیف الله صمدیان، فرهاد فخریان روغنی، محمد خدادادی مترجم زاده و سید امیرحسین گرکانی، هیات داوران این دوره از مسابقه بودند. در ادامه مراسم رونمایی از کتاب چهارمین مسابقه عکس حوادث و سوانح با حضور مهناز شفیعی و مهندس جودی انجام شد.
اسامی برندگان مسابقه عکس حوادث و سوانح در بخش تک عکس عبارتند از:
نفر اول فاخته جلایرنژاد
نفر دوم حسن خسروی
نفر سوم هادی دهقان پور
همچنین رمضان پارسامنش ، صابر قاضی و مهدی محبی پور شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش عکس های مقایسه ای محمد آهنگر نفر اول، محمد جواد آرمان مهر نفر دوم، مجید حجتی نفر سوم همچنین فراز آهنین و میثم غلامی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش جنبی این نمایشگاه ۱۸ اثر در بخش ویژه از هنرمندان و اساتید عکاسی محمد خدادادی مترجم زاده، داریوش محمدخانی، رضا محمدی، حسین توحیدی، محمد ابراهیمی نیز با موضوع خشکسالی به نمایش درآمد.
منبع