کارخانه تغلیظ سرباره مس در رفسنجان به بهره برداری رسید

به گزارش ایرنا، گفته شده کارخانه تغلیظ سرباره کنسانتره مس نخستین کارخانه از نوع خود در کشور است که با ظرفیت ۷۰ هزار تن به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در این آیین گفت: این کارخانه با ظرفیت ۸۰ هزار تن کنستانتره مس با ۷۰ میلیون دلار ارزش سرمایه گذرای راه‌اندازی شد.
حسین مدرس خیابانی افزود: با افتتاح این پروژه ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم در آن مشغول به کار خواهند شد البته با افتتاح این کارخانه و ۲ طرح توسعه ای دیگر ۳۵۰ هزار تن کنستانتره به تولید شرکت مس اضافه می شود.
وی بیان کرد: میانگین عیار معدن مس ۶ دهم است در حالی که معیار باطله و سرباره آن ۱.۶ است و مانند همین کارخانه یک کارخانه سرباره دیگر در مجتمع خاتون آباد شهربابک با ظرفیت ۴۰ هزار تن با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است.
وی خاطر نشان کرد: شرکت مس برنامه بلند مدت برای تولید کاتد مس دارد و تصمیم دارد در برنامه هفتم به تولید یک میلیون تن کنستانتره مس که به اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد دلار نیاز دارد برسد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران اظهار کرد: در این راستا نیاز به اجرای عملیات خاکبرداری به میزان ۹۰۰ میلیون تن، اجرای زیرساخت های ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب و نیز برق دارد لذا عزم خود را جزم کردیم تا به جهش تولید برسیم.
وی خاطرنشان کرد: با کمک یکی از شرکت های دانش بنیان ساخت نخستین کارخانه تمام ایرانی کنستانتره مس با ۳۰۰ میلیون یورو ارزش افزوده را شروع کردیم.
مدرس خیابانی گفت: بیش از ۲۰ میلیارد تن ذخایر مس در کشور وجود دارد که به موازات آن تولید کاتد و مفتول داریم.
وی افزود: گلوگاه ما در حوزه معادن اکتشاف است که سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار متر مکعب حفاری توسط شرکت مس انجام شده است.

مدرس خیابانی ادامه داد: ۱۵ میلیارد دلار پروژه تعریفی در حوزه مس داریم البته منابع لازم تا حالا مشکلی نداشته است، اما باید در تقسیم سود تجدیدنظر کنیم تا به لحاظ تامین منابع مشکلی نداشته باشیم.

به گزارش ایرنا وزیر صمت همچنین از کارخانه در دست احداث تولید آهن اسفنجی طلوع پارس سیرجان بازدید و در جریان روند این طرح قرار گرفت.

این کارخانه با ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال که با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون یورو که ۴۵ میلیون یورو آن از طریق سرمایه‌گذاری خارجی است با پیشرفت ۷۰ درصد و اشتغالزایی یک هزار و ۵۰۰ نفر در حال ساخت است.

عباس علی آبادی وزیر صمت‌ به همراه استاندار کرمان، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، فرماندار رفسنجان و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی از پروژه های مخزن آب ۲۰ هزار متر مکعبی آب و خط انتقال آب خلیج فارس در رفسنجان نیز بازدید به عمل آورد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

حمایت توییتری از یک پویش/ «دو درجه کمتر» تا هموطنم گرفتار سرما نشود

به گزارش خبرنگار رسانه ایرنا، کاربران بسیاری با سلیقه‌ها و گرایش‌های متنوع با استفاده از …