تاکید واتیکان بر لزوم مشارکت روسیه در روند صلح در اوکراین

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از ریانووستی، در بیانیه سفارت روسیه در واتیکان آمده است: پاپ و سلطانوفسکی در این دیدار درباره مسائل اوکراین از جمله طرح صلح ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به درگیری میان مسکو و کی‌یف با یکدیگر گفت وگو و رایزنی کردند.

بر اساس این بیانیه، پاپ در این دیدار بر لزوم مشارکت روسیه در روند مذاکرات صلح با اوکراین تاکید و اعلام کرد: برگزاری کنفرانس صلح درباره اوکراین بدون حضور مسکو بیهوده و بی حاصل است.

به نوشته خبرگزاری ریانووستی، پاپ فرانسیس تا به حال درخواست‌های متعددی را به دلیل نگرانی از تشدید درگیری‌ها میان مسکو و کی‌یف مطرح کرده و بارها تمایل خود را برای دیدار از اوکراین و روسیه ابراز کرده است.

پاپ در پیامی به مناسبت آغاز سال سوم جنگ میان مسکو و کی‌یف گفت که پایانی برای درگیری اوکراین متصور نیست و خواستار جست وجوی راه‌حل دیپلماتیک برای پایان جنگ شد.

وی همچنین در پیامی به مناسبت عید پاک کاتولیک، خواستار تبادل اسرا بین روسیه و اوکراین بر اساس فرمول «همه برای همه» شد.

واتیکان در مه ۲۰۲۳ کاردینال متئو زوپی را به رهبری هیاتی منصوب کرد که وظیفه این هیات تلاش در جهت کاهش تنش میان روسیه و اوکراین عنوان شده بود.

زوپی در چارچوب تلاش‌های خود برای کاهش تنش میان روسیه و اوکراین، از کی‌یف، مسکو، واشنگتن و پکن دیدار کرد که این دیدارها در نهایت منجر به ایجاد مکانیسمی برای بازگشت کودکان زیر سن قانونی که در جریان جنگ از والدین خود جدا شده بودند، به نزد خانواده‌هایشان شد.

به گزارش ایرنا، پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از برگزاری کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوئیس اعلام کرد که اگر اوکراین جاه‌طلبی‌های خود را در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنار بگذارد و نیروهای خود را از چهار منطقه اوکراینی که مسکو مدعی آن است، خارج کند، روسیه جنگ را متوقف می‌کند و وارد مذاکرات صلح خواهد شد اما هم اوکراین و هم حامیان غربی این کشور پیشنهاد پوتین را رد کردند.

پوتین پیش از این، کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوئیس را یک ترفند غربی برای ایجاد توهم ائتلاف جهانی ضد روسیه و منحرف کردن توجه از ریشه‌های واقعی درگیری در اوکراین خوانده بود.

از سوی دیگر آلکسی چپا معاون اول کمیته امور خارجه دومای دولتی روسیه پیشنهاد کرده است که مسکو می‌تواند در کنفرانس بعدی صلح اوکراین شرکت کند، مشروط بر اینکه شرایط مسکو برای پایان دادن به مناقشه در این کنفرانس بررسی شود.

سوئیس در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئن (۲۷ – ۲۶ خرداد) میزبان کنفرانسی درباره اوکراین در شهر تفریحی بورگنستاک بود. برن بیش از ۱۶۰ هیات از جمله کشورهای گروه ۲۰، گروه ۷ و بریکس را دعوت کرده بود با این حال، برگزارکنندگان پیش از این نشست اعلام کردند که هیات‌ها از سوی همه کشورها اعزام نشده‌اند.

پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تساوی «نیمه‌خانگی» مقابل گل‌گهر؛ فرصت‌سوزی بلای جان استقلال

به گزارش شامگاه دوشنبه ایرنا، تیم‌های فوتبال استقلال و گل‌گهر سیرجان امروز از ساعت ۱۷:۳۰ …