جلیلی:هر سفارتخانه باید یک سکوی صادراتی باشد +فیلم/در حال به‌روزرسانی

[ad_1]

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سعید جلیلی»  شامگاه دوشنبه چهارم تیر در چهارمین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با تبریک عید سعید غدیر خم اظهار داشت: وقتی از فرصت‌ها صحبت می‌کنیم، یکی از بخش‌های عمده این فرصت ها در سیاست خارجی است.

وی درباره رسیدن فرصت‌های سیاست خارجی به سفره مردم توضیح داد: ابتدا باید نشان داد که  فرصت در سیاست‌ها چگونه شکل می‌گیرد. کشورها با هم اشتراکاتی دارند که از آن تعامل بدست آمده و از این تعامل فرصت بدست می آید. این تعاملات به ویژه در حوزه اقتصادی بیشتر دیده می شود.  

جلیلی ادامه داد: ابتدا باید بدانیم در روابط با کشورهای جهان چه اشتراکی داریم و سپس از این اشتراکات چه فرصتی بدست می آید. نخستین اشتباه در این است که شما فقط بر ۲ یا ۳ کشور تمرکز کنید که همین چند کشور بیشترین اختلاف را با شما دارند. این کشورهای محدود نه تنها فرصت نیستند بلکه نوعی تهدید محسوب می‌شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر دیدن تمام دنیا به عنوان فرصت و با اشاره به شعار «یک جهان فرصت؛ یک ایران جهش» اظهار داشت: در دنیا کشورهای فراوانی وجود دارد که زمینه‌های مشترک کار به ویژه در عرصه اقتصاد با ما را دارند. در چنین فضایی شما باید اولویت بندی داشته و بدانید هدف شما در اقتصاد چیست.  

به گفته جلیلی، امروز در حوزه اقتصاد ۲ مشکل اساسی داریم که نخست اشتغال و دیگری ارز آوری است. این دو مشکل باید عملیاتی شود و در سیاست خارجی خود را نشان می دهد. سیاس خارجی موفق خواهد بود که اگر در ابتدای سال آغاز شد، در پایان سال یا پایان دولت نشان دهد چه میزان ارز آوری کرده و چه میزان بر اشتغال ما افزوده و توانسته است اقتصاد ما را رشد دهد.  

ضرورت جانمایی اقتصاد در سیاست خارجی

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر جانمایی اقتصاد در سیاست خارجی تاکید کرد و گفت: باید اقتصاد کشور را در زنجیره جهانی اقتصاد جانمایی کرد و اولویت‌ها را نیز مشخص کرد. باید دید که در کشورهای همسایه که بیشترین اشتراک را داریم چگونه می‌توانیم از تعاملات نهایت استفاده را ببریم.

جلیلی همچنین فرصت ها را چند بعدی توصیف کرد و گفت: باید بدانید که از اشتراکات شما با دیگران نیست که برای شما فرصت ایجاد می شود بلکه حتی از اختلاف با کشورها نیز فرصت ایجاد می‌شود. به عنوان مثال اکنون شاهد اختلاف روسیه با اتحادیه اروپا هستیم. روسیه زمانی ۱۱ میلیارد دلار صفی‌جات را از اتحادیه اروپا تامین می‌کرد که به دلیل این اختلاف این فرصت ایجاد شد که بتوانیم ۱۱ میلیارد دلار صیفی جات به روسیه صادر کنیم.  

وی به دیگر همسایگان اشاره کرد و گفت: در فضای همسایگان شرایطی وجود دارد که تحریم نمی‌تواند بر آن اثر بگذارد. زمانی که کسانی ادعا می‌کردند ما بدون رفع تحریم نمی توانیم کار کنیم؛ ارتباط ما با ترکمنستان به دلیل عدم شناخت اولویت‌ها از ۶ میلیارد دلار به ۲۰۰ میلیون دلار رسید.  

جلیلی تاکید کرد: برای هر سفارتی باید ماموریت در ایجاد اشتغال و ارزآوری تعیین شود و در سطوح دیپلماتیک باید عده‌ای از فعالان اقتصادی و بازرگانان را با خود برد.  

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در دنیا هر جا که فرصتی است نباید کنار بگذاریم. امروز کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و حتی کشورهای حوزه مقاومت می توانند فرصتی برای اقتصاد کشور باشند.  

وی ادامه داد: زمانی معاون آمریکای لاتین و اروپای وزارت امور خارجه بودم که توانستیم صادرات را به چندین میلیارد دلار برسانیم. شهید رئیسی نیز در آخرین سفر خود در سریلانکا نیم میلیارد دلار صادرات خدمات فنی ما را به رخ کشید.  

امروز در منطقه مقاومت که بیشترین همکاری‌ها را داشتیم و جوانان ما به حق در آنجا ایستادند، باید بیشترین روابط اقتصادی را مانند پاکستان و سوریه داشته باشیم.  

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز باید در گردشگری، سلامت، آموزش و مسائل فرهنگی در کنار اقتصاد با دیپلماسی های مرتبط با آنها، فرصت بسیاری ایجاد کنیم. امروز در منطقه مقاومت که بیشترین همکاری‌ها را داشتیم و جوانان ما به حق در آنجا ایستادند، باید بیشترین روابط اقتصادی را مانند پاکستان و سوریه داشته باشیم.  

سهم ما در بازار ۱۳۵ میلیارد دلاری پتروشیمی منطقه کم است

وی به فرصت های کم نظیر در کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: فقط بازار صنایع پایین دستی پتروشیمی منطقه ۱۳۵ میلیون دلار است که سهم ما بسیار کم است و باید سهم فعال در آن داشته باشیم.

رئیس جمهور باید بفهمد که چه کار می‌کند

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اظهارات پورمحمدی در خصوص مخالفت وی با ایجاد سمن‌های مردم نهاد و همچنین قراردادهای اقتصادی بین‌المللی اظهار داشت: اگر از اداره کشور صحبت می‌کنیم، یکی از موضوعات مهم این است که رئیس جمهور باید اشراف داشته باشد و با یک جمله‌ای که در راهرو می‌شوند، تصمیم نگیرد.

وی با بیان اینکه در پزشکی اگر تشخیص غلط دهید، به تبع آن تجویز درست هم نخواهید داشت، افزود: با این تفاوت که در پزشکی با تشخیص و تجویز غلط جان یک نفر به خطر می افتد اما در  سیاست و حکمرانی، یک تشخیص غلط منجر به ضرر میلیون ها نفر می شود.

در پزشکی با تشخیص و تجویز غلط جان یک نفر به خطر می‌افتد اما در سیاست و حکمرانی، یک تشخیص غلط منجر به ضرر میلیون‌ها نفر می‌شود.

جلیلی در اشاره به پورمحمدی تشخیص وی را غلط عنوان کرد و گفت: شما موضوعات را اشتباه مطرح می‌کنید. اصلاً در نکاتی که مطرح می‌کنید من حاضرم با خود شما چند ساعت مناظره داشته باشم. حتی موضوعات را نمی‌دانید چیست.  

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: شما(پورمحمدی) جمله‌ای راجع به FATF بیان کردید که نمی‌دانم خواب نما شدید یا چیز دیگر، که بحث اصلاً موضوعی که شما مطرح کردید نیست. از همان زمان موضوع FATF  در زمان دولت وقت ۴۱ بند امضا و ۳۹ بند آن نیز را اجرا می کنید. در همان زمان در روزنامه دولتی سخنگوی دولت اعلام کرد که تحریم هستیم و نمی‌توانیم واکسن بخریم.  مگر الان FATF امضا شده است؟ پس چرا توانستیم واکسن وارد کنیم؟

وی ادامه داد: اینکه می‌گویید تحریم هستیم کارها پیش نمی رود یک تشخیص غلط است. مگر برجام را توافق نکردند و مدعی شدند که با یک توافق همه چیز را حل می کنند و هم چرخ سانتیفیوژها و هم چرخ اقتصاد خواهد چرخید؟ طبق اعلام آژانس بین المللی ۱۵ تعهد را اجرا کردند (حتی بیشتر هم اجرا کردند که مدیون نشوند) آخرش چه شد؟ دیدیم طرف مقابل کلاً از توافق خارج شد تازه آمده اند طلبکار هم هستند به جای اینکه بدهکار باشید، طلبکار مردم شده اید.

افشاگری جلیلی از قراداد کرسنت و ادعای پورمحمدی در موافقت جلیلی با امضای FATF

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بعد از عدم اجرا و خروج طرف مقابل از برجام، شما می‌آیید کشور و مردم را مقصر می‌دانید. در FATF شما تمام بندها را واو به واو اجرا می‌کنید که توسط آقای طیب‌نیا امضا شد، عوض اینکه طلب کار باشید کشور را بدهکار می‌کنید.  

در قرارداد کرسنت فساد صورت گرفته است، اموال و سند کشور را قرارداد بستند که باید دستگاه قضایی پیگیری کند زیرا به سرمایه کشور لطمه زده است

وی به موضوع فساد در قرارداد کرسنت اشاره کرد و گفت: بله در این حوزه فساد صورت گرفته است، اموال و سند کشور را قرارداد بستند که باید دستگاه قضایی پیگیری کند زیرا به سرمایه کشور لطمه زده است اما در دادگاه می‌بینیم رئیس جمهور وقت متهم پرونده را به عنوان وزیر نفت معرفی کرد. لازم است که این رفتارتان را جواب دهید؛ نمی‌دانم خواب‌نما شدید یا اتفاق دیگری افتاده است.

جلیلی به موضوع سمن ها نیز اشاره و با بیان اینکه راجع به سمن‌ها نیز خواب نما شده‌اید، تاکید کرد: شما آمده‌اید بودجه‌های فراوان به شرکت‌های صوری اختصاص داده‌اید و امتیاز گرفته‌اند و این را کار ملی و اجتماعی سیاسی مطرح می‌کنید و این نشان می‌دهد که مسئله را نمی‌دانید و تشخیص غلط می‌دهید و تجویز غلط می‌کنید. من می‌گویم رئیس جمهور باید بفهمد که چه کار می‌کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریحکرد: اینکه در زمان کرونا نتوانستید واکسن وارد کنید که این تشخیص غلط است که اتفاقا این توافق برجام با امضای آقای طیب نیا صورت گرفت.

در حال تکمیل…

به گزارش ایرنا، چهارمین مناظره انتخاباتی «سعید جلیلی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه دوشنبه – چهارم تیرماه – با حضور پنج رقیب دیگر با محوریت «ایران در جهان امروز» به صورت زنده از شبکه‌ یک سیما پخش شد.

این مناظره به صورت زنده از شبکه‌های یک پخش می شود و شبکه‌های رادیویی انتخاب و ایران نیز هم‌زمان این مناظره‌ها را پخش می‌کنند مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری از شبکه سلامت سیما نیز برای ناشنوایان روی آنتن می‌رود.

همچنین لینک پخش زنده مناظره های نامزدهای ریاست جمهوری از طریق ساترا در اختیار سکوهای شبکه نمایش خانگی و خبرگزاری‌ها قرار داده می‌شود تا بتوانند نسبت به پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی از طریق قاب اختصاصی (آی فریم) اقدام کنند.

پیش از این نخستین مناظره تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه ۲۸ خرداد ماه، دومین مناظره تلویزیونی پنجشنبه ۳۱ خرداد، سومین مناظره تلویزیونی جمعه اول تیرماه برگزار شده است و علاوه بر امشب دوشنبه چهارم تیرماه، فردا سه‌شنبه پنجم تیرماه دیگر مناظره‌ این ۶ نامزد تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

سه مناظره اول از ساعت ۲۰ تا ۲۴ روی آنتن سیما رفت و امشب بنا بر اعلام سخنگوی ستاد انتخابات رسانه ملی، یک ساعت از زمان مناظره کم شده است و مناظره امشب یک ساعت زودتر و ساعت ۲۳ به پایان می‌رسد و بر این اساس، مناظره امشب شامل دو بخش پرسش کارشناسان است و هر نامزد به جای ۴ دقیقه، ۵ دقیقه فرصت پاسخگویی خواهد داشت.

مناظره چهارم از سه بخش به دو بخش پرسش کارشناسان تبدیل شده است و هر نامزد به جای ۴ دقیقه فرصت پاسخگویی، ۵ دقیقه فرصت پاسخگویی دارد همچنین زمان استراحت چند دقیقه‌ای در جریان مناظره هم حذف شده است.

آخرین مناظره روز سه‌شنبه تیرماه مصادف با روز عید سعید غدیر، از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۶ پخش خواهد شد.

سعید جلیلی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محمد باقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان، ۶ نامزد تایید صلاحیت شده در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هستند.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

سردار فدوی: تا آخر با ظالم مبارزه می‌کنیم/دشمن پاسخی در خور دریافت خواهد کرد

[ad_1] به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار علی فدوی روز یکشنبه در یوم‌الله ۱۳ آبان …