مهدیه فلاح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علوفه سبز یا قصیل از نظر داشتن قابلیت هضم مناسب، پروتئین خام زیاد و خوش خوراکی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: استفاده از کشت پاییزه علوفه سبز علاوه بر استفاده از آب سبز در پاییز موجب بهره برداری بهینه از خاک نیز شده و در ابتدای فصل بهار که علوفه کافی در دسترس نیست، علوفه بسیار با کیفیت برای تغذیه دام فراهم میکند.
وی بیان کرد: در سال زراعی جاری ۴۲۲ هکتار از مزارع آبی استان به صورت قصیل یا همان علوفه سبز برداشت شده که با متوسط عملکرد ۳۵ تن در هکتار منجر به تولید بیش از ۱۴ هزار و ۷۷۰ تن علوفه تر با کیفیت بالا شده است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: علاوه بر مزارع آبی، ۷۰ هکتار از مزارع دیم که به صورت کشت مخلوط جو با لگوم ها بود به صورت قصیل برداشت شد و با متوسط عملکرد ۱۳ تن در هکتار علوفه تر، بیش از ۹۰۰ تن تولید علوفه با کیفیت داشته است.
فلاح اظهار کرد: در مناطق سردسیر همچون آذربایجان غربی کشت جوی قصیل (جوی علوفه ای سبز) توسط کشاورزان علاوه بر استفاده بهینه از منابع آب و خاک و محیط زیست باعث تولید علوفه با کیفیت نیز می شود که نیاز بهره برداران را در فصل کمبود خوراک دام تامین خواهد کرد.
به گزارش ایرنا یکی از مشکلات عمده دامپروری در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار کمبود علوفه و خوراک جهت رفع احتیاجات نگهداری دامها ست. که از علوفه سبز جو (قصیل جو) (خسیل جو)جهت تأمین بخشی از خوراک علوفه ای دام ها استفاده می شود
در کشت جو به صورت قصیل، وقتی دانه جو از مرحله شیری وارد مرحله خمیری میشود، محصول برداشت و به ۲ صورت تازهخوری و یا خرد شده و سیلو شده به مصرف دام میرسد که برای دام بسیار خوشخوراک است.
منبع