به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد در ۳۶ ماه خدمت صادقانه خود با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی در نقاط مختلف کشور و از جمله خراسان شمالی به سرانجام رساند و با عملکردی که از خود بر جای گذاشت نام دولت سیزدهم تا سال ها بر اذهان مردم کشاورز خیز این خطه نقش می بندد.
با نیمنگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یا همان دولت کار، تلاش و اقدام و عمل می توان به این نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ کوششی برای گرهگشایی از مشکلات اقشار جامعه دریغ نکرده است.
تکمیل بسیاری از طرح های نیمه تمام، اقدامات امید بخش در حوزه فناوری، اجرای طرح های مقابله با کم آبی و حمایت از نیازمندان تنها بخشی از اقدامات دولت کار و تلاش در دیار فرهنگ ها محسوب می شود.
مسلما عقبماندگی در حوزههای ذکر شده علاوه بر اینکه پیگیری و تلاشهای زیادی را به دنبال داشت باعث شده تا بسیاری از کارها آنگونه که باید در جامعه نمود پیدا نکند اما آمارها به خوبی گویای تلاشهای دولت سیزدهم بوده و این اتفاقات را نمیتوان کتمان کرد.
بخشی از عملکرد دولت سیزدهم در خراسان شمالی با زبان داده و آمار در قالب اینفوگرافیک در ذیل اشاره شده است.
دستاوردهای عمرانی
ساخت، آسفالت و روکش ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی، افتتاح ۲۷۴ کلاس درس، تامین بیش از هشت هزار میلیارد ریال برای مدیریت منابع آبی و تحویل چهار هزار واحد مسکونی از مهم ترین اقدامات عمرانی دولت سیزدهم در خراسان شمالی است.
دستاوردهای اقتصادی
رشد ۷۰ درصدی احیای بنگاههای تولیدی، کسب رتبه سوم امنیت سرمایه گذاری، رشد ۱۶۶ درصدی پرداخت تسهیلات و کاهش بیش از سه درصدی نرخ بیکاری بخشی از دستاوردهای حوزه اقتصادی دولت سیزدهم در خراسان شمالی است.
دستاوردهای سیاسی و اجتماعی
ایجاد ۲ شهرستان جدید «بام و صفی آباد» و «مانه»، کاهش ۸۳ درصدی میزان مطالبات و معوقات کارگری، صدور ۴۴ مجوز فعالیت احزاب، اعطای تسهیلات اشتغالزایی به نیازمندان با هفت هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبار و برگزاری چهل و ششمین دوره مسابقات ملی قرآن کریم از مهمترین دستاوردهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دولت در خراسان شمالی است.
دستاوردهای ایمنی راههای
اجرای بیش از ۱۴۵ کیلومتر راه روستایی، رفع ۲۳ نقطع پرتصادف جادهای، ساخت و تکمیل ۲۰ دستگاه پل و انجام لکه گیری در محورهای استان به میزان ۳۶۳ هزار و ۶۹۵ مترمربع از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم در زمینه راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان شمالی است.
دستاوردهای مهارت آموزی
ارایه آموزش بیش از یک میلیون و ۸۰۵ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی، صدور ۱۱۸ پروانه تاسیس و تمدید ۳۱ پروانه آموزشگاه آزاد، انجام ۳۶۲ مورد بازرسی و نظارت از آموزشگاهها بخشی از اقدامات دولت در خراسان شمالی برای ارتقای مهارتآموزی است.
دستاوردهای حوزه ارتباطات
بهره مندی ۱۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار از اینترنت پرسرعت، احداث ۶ سایت های وب و راه اندازی نخستین سایت نسل پنج تلفن همراه (۵G) بخشی از دستاوردهای امیدبخش دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانشمالی است.
دستاوردهای آموزش و پرورش
ایجاد ۴۳ زمین چمن مصنوعی، افتتاح هفت کلاس درس تربیت بدنی، افتتاح سه کانون تندرستی در شهرستانهای بجنورد، شیروان، مانه و سملقان از مهمترین دستاوردهای آموزش و پرورش دولت سیزدهم در خراسان شمالی است.
اقدامات آبرسانی
طرح جهاد آبرسانی خراسانشمالی به ۱۶۴ روستا با ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی در قالب چهار مجتمع آبرسانی سد شیرین دره، زیدر سرانی، پرسه سو و کهنه جلگه با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در حال اجرا است.
دستاوردهای توسعه راه روستایی
۱۴۵.۲۵ کیلومتر راه روستایی خراسانشمالی با بیش از هفت هزار و ۲۶۲ میلیارد ریال اعتبار در دولت سیزدهم احداث و روکش آسفالت شد.
دستاوردهای حوزه شهرسازی
تهیه طرح های تفکیکی زمین طرح نهضت مسکن ملی در حدود ۳۰۰ هکتار از شهرها، تهیه ۱۷ طرح توسعه شهری و جانمایی ۱۰۰ مورد زمین ملی برای نهضت ملی مسکن از جمله اقدامات دولت در استان خراسان شمالی است.
دستاوردهای حوزه فناوری سلامت
افزایش چشمگیر هسته های فناور در مرکز رشد، افزایش مقالات منتشرشده از ۱۲۰ به ۲۵۰، ارتقای زیرساخت های فناوری، جذب اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی برای تجهیز مرکز سلول درمانی و افزایش اختراعات بخشی از تحرکات امیدبخش حوزه فناوری سلامت خراسان شمالی است.
دستاوردهای کمک به نهادهای حمایتی
احداث مسکن با هزینه کرد ۵۷۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، تعمیر مسکن مددجویان با بیش از ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار، پرداخت بیش از هفت هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال و اهدای سه هزار و ۷۷۱ سری جهیزیه به نوعروسان بخشی از اقدامات امیدبخش دولت در حوزه کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانشمالی است.
دستاوردهای بخش اشتغال
تشکیل ۶۲ تعاونی متعارف، ایجاد بیش از ۲ هزار و ۱۱۲ فرصت شغلی و نظارت قانونی بر بیش از هزار و ۲۶۵ تعاونی بخشی از اقدامات امیدبخش دولت سیزدهم درحوزه تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسانشمالی است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی با ۲۸۷ واحد صنعتی فعال با سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان دارد که افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ کارگر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند.
اکنون حدود ۳۰ هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و ۵۷۰ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد ارائه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر ۱۴۰ اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.
سهم اشتغال خراسان شمالی در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.
منبع