حجت الاسلام محمدباقر ولدان در گفتوگو با خبرنگار معارف ایرنا از مکتب شهید رئیسی با ۴۰ شاخصه به عنوان ویژگیهای یک حکمران اخلاقی یاد کرد و گفت: شهید سید ابراهیم رئیسی یک کارگزار شهید است. جهاد و شهادت در بینش عرفانی مقامی است که حتی ملکوتیان با آن فاصلهها دارند و با دیدگاه بشری نمیتوان به آن پی برد و یافتن ارزش آن نیازمند دیدی ربوبی است از این نظرگاه جوهره اصلی شهادت چیزی جز عشق به خدا و شوق به لقاء الله نیست؛ عشق به محبوب حقیقی که همه دلبستگیها در پرتو آن محو میشود.
وی افزود: همین عشق به محبوب و کسب درجات عالی، موجب شد که توفیق شهادت به آیت الله شهید رئیسی اعطا شود. شهادت وقتی محقق میشود که انسان آگاهانه جان خود را در راه خدا و برای هدفی مقدس و در راه مجاهدت، برای ملت، کشور و بالاتر از همه برای دین خدا و سرافرازی پرچم آزادگی اسلامی در دنیا فدا می کند. بنابراین بر عمل کسانی که در مسیر غیر الهی و در راه هدف های ملی یا خواستههای شخصی و مالی مانند غنیمت کشته شوند، شهادت صادق نیست.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران اظهار داشت: شهید کسی است که خدا و فرشتگان به وارد شدن او به بهشت گواهی میدهند و خداوند متعال در قرآن شهید را زنده معرفی می کند. قرآن کریم در آیه۱۵۴ سوره بقره و آیه ۱۶۹ سوره آل عمران خبر می دهد که شهیدان دارای حیات ابدی هستند و در پیشگاه الهی روزی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: شیخ حر عاملی به نقل از پیامبر اکرم(ص) روایتی را آورده است که برای شهید نزد خداوند چندین امتیاز ویژه وجود دارد؛ اول این که با ریخته شدن اولین قطره خون شهید، تمام گناهانش بخشیده میشود و لباسی از لباسهای بهشتی بر تن او پوشانده میشود؛ جایگاهش را در بهشت به او نشان میدهند و به او گفته میشود در بهشت هر طور که میخواهی گردش کن و همچنین شهید به وجه الله نظر میکند که این کار برای هر نبی و شهید نوعی آرامش و استراحت است.
نویسنده کتاب نظریه حکومت تربیت محور افزود: ارزش شهادت از ابعاد مختلفی قابل بررسی است و انسان در بیان فضیلت آن دچار تحیر می شود و عظمت آن، قابل درک نیست؛ چراکه شهید به یکی از عالی ترین و بالاترین درجات و مراتبی می رسد که یک انسان ممکن است در سیر صعودی خود به آن دست یابد. علّت بلندی و رفعت مقام شهادت، این است که شهید در واقع همه زندگی خود را برای هدف و مقصودی که خدای متعال، آفرینش انسان را برای آن انجام داده تقدیم می کند؛ یعنی اقامه عدل و زندگی سعادتمندانه برای انسان ها و نزدیک شدن به خدا و اقامه احکام الهی در جامعه.
وی افزود: شهادت، مرگ تاجرانه و مرگ انسانهای زرنگ است و خداوند این هدیه را ارزان به کسی نمی دهد؛ بلکه توفیق شهادت شامل حال کسی می شود که در راه خدا مجاهدت و تلاش کرده و سرانجام در این راه، جان خویش را فدا ساخته باشد. اگر چه در مسیر مجاهدت، مردن به مرگ طبیعی هم دارای ارزش بسیاری است ولی کشته شدن در این راه ارزش بیشتری دارد. این ارزش و جایگاه شهید به خاطر این است که همه زندگی را یک جا در راه خدا نثار کرده است.
ولدان ادامه داد: فرهنگ شهادت فرهنگی است که در آن ایثار و از خودگذشتگی در تار و پود زندگی نمایان می گردد و در جامعه اثراتی بوجود می آورد که آن را متحول می سازد و همواره به عنوان یکی از کارآمدترین و مؤثرترین عناصر در پیشبرد اهداف و حفظ ارزشهای اسلام و انقلاب و عامل مقابله با دشمنان داخلی و خارجی است و طبق جمله منسوب به امام خمینی(ره) «ملتی که شهادت دارد، اسارت ندارد».
منبع