میانجی‌گری ترکیه برای حل مناقشات میان سومالی و اتیوپی

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، این مذاکرات تازه‌ترین تلاش برای اصلاح روابط دیپلماتیک میان دو همسایه در شرق آفریقاست که از ژانویه (دی/ بهمن ۱۴۰۲) روابط آنها به تیرگی گراییده است.

این روابط پس از آن به تیرگی گذاشت که اتیوپی یک قرارداد تجاری و نظامی برای اجاره نوار ساحلی به طول ۲۰ کیلومتر را با مقامات منطقه موسوم به سومالی لند که خواهان جدایی از سومالی است، امضا کرد.

اتیوپی در این توافق با مقامات جدایی طلب، منطقه سومالی لند را به‌رسمیت شناخته و در مقابل مجوز فعالیت تجاری ۵۰ ساله در یک گذرگاه ساحلی برای دستیابی به دریای سرخ و ایجاد یک پایگاه نظامی را بدست آورده است.

سومالی این توافق را غیرقانونی دانسته و سفیر اتیوپی را از کشورش اخراج کرد.

سومالی اعلام کرد که توافقی که حکومت خودگردان این کشور با اتیوپی امضا کرده و به آدیس آبابا مجوز اجاره بندر «بربره» واقع در دریای سرخ را داده، باطل و هیچ اساسی ندارد.

وزارت امورخارجه ترکیه اعلام کرد که هاکان فیدان وزیر امورخارجه این کشور میزبان همتایان سومالی و اتیوپی خود در آنکارا بوده و سه وزیر خارجه بیانیه مشترکی را امضا کردند.

براساس گزارش این وزارتخانه، این بیانیه پس از مذاکرات شفاف و دوستانه میان سه وزیرامور خارجه منتشر شد که می تواند به حل اختلافات میان سومالی و اتیوپی در آینده منجر شود.

وزارت اموخارجه ترکیه در این بیانیه اعلام کرد: وزیران امورخارجه سومالی و اتیوپی راه‌های حل اختلاف میان دو کشور در چارچوب قابل پذیرش دو کشور را بررسی کردند و دو طرف برای برگزاری دور دیگری از مذاکرات در آنکارا در تاریخ ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) توافق کردند.

این بیانیه اعلام کرد: وزیران امورخارجه سومالی و اتیوپی همچنین بار دیگر بر تعهد خود برای ‌حل مسالمت‌آمیز اختلافات تأکید کردند.

یک دیپلمات ترکیه‌ای در این باره گفت که تلاش‌های دیپلماتیک آنکارا پس از آن آغاز شد که «آبه احمد» نخست وزیر اتیوپی در سفر ماه می (اردیبهشت) به ترکیه و دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور از آنکارا خواسته که میان کشورش و سومالی میانجی گری کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وضعیت عجیب فولاد سیرجان در والیبال جام باشگاه‌های جهان؛ موفقیت با تیمی ناقص

به گزارش ایرنا، شب گذشته پس از مدت‌ها والیبال ایران رنگ موفقیت به خود دید …