یادگار شهید «چمران» در دستان «اخوان» چه کرد!

[ad_1]

به گزارش ایرنا، پنجشنبه ۱۴ تیر مصادف با سالروز ربوده شدن کاظم اخوان عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی، احمد متوسلیان وابسته نظامی سفارت ایران در بیروت، سید محسن موسوی کاردار سفارت ایران در بیروت و تقی رستگار مقدم کارمند سفارت ایران است که با وجود برخورداری از برخی مصونیت ها دپیلماتیک و بین المللی سال ۱۳۶۱ در پست بازرسی فالانژیست ها در شمال بیروت معروف به پست بازرسی برباره به اسارت درآمدند و از آن زمان تاکنون هیچ خبر موثقی از سرنوشت آنان به دست نیامده اما همواره سناریوهایی با احتمال شهادت یا احتمال اسارتشان وجود داشته و دارد.

اخوان در سال ۱۳۳۸ در مشهد و در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود. تحصیلات خود را با دریافت دو مدرک دیپلم طبیعی و ریاضی پایان داد. وی با شروع مبارزه مردم ایران در برابر رژیم پهلوی با آنان همراه و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خدمت برای این مرز و بوم مشغول شد. با شروع جنگ تحمیلی او عازم اهواز شد و با حضور در ستاد جنگ های نامنظم در کنار شهید مصطفی چمران به عنوان رزمنده و عکاس به دفاع از میهن پرداخت.

یادگار شهید «چمران» در دستان «اخوان» چه کرد!
اولین نفر از سمت چپ کاظم اخوان

وی در عملیات های گوناگون در کنار مبارزه با تجاوزگران به تصویربرداری و عکاسی از رویدادهای جبهه پرداخت تا آیندگان رخدادهای گوناگون دوران دفاع مقدس را مشاهد کنند. اخوان از همان زمان همراهی با شهید چمران، همکاری خود را با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز کرد و خاطرات تصویری فراوانی از ایثار، مقاومت و رشادت آن دوران را از دریچه دوربین برای دلسوزان نظام و ایران اسلامی برجا گذاشت و در این ارتباط در شمار اولین عکاسان دفاع مقدس بود که تصاویر ماندگاری را به ثبت رساند. در آرشیو عکس های ایرنا حدود سه هزار و ۵۰۰ قطعه از عکس‌های اخوان وجود دارد که شمار زیادی از آنها سیاه و سفید است.

اخوان پس از شهادت چمران با روحیه انقلابی و پرتلاش و تاثیرپذیری از رفتارهای این شهید، در زمان آغاز تصرف بخش هایی از لبنان توسط نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی عازم این منطقه برای تهیه تصاویر از تجاوز و جنایت های غاصبان مسجدالاقصی شد و این مرحله آغاز ربوده شدن کاظم اخوان و همراهانش است.

یادگار شهید «چمران» در دستان «اخوان» چه کرد!

عکاس و خبرنگار در تمام مصون از بازداشت است

فریدون گنجور عکاس دفاع مقدس و از دوستان نزدیک کاظم اخوان در دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: در همان سال ربودن این گروه اعزامی برخی دستگاه های مرتبط با موضوع به اشتباه عبارت گروگانگیری چهار دیپلمات ایرانی را بر سرزبان ها انداختند و این رویه همچنان گریبانگیر اخوان شده است که در اصل یک عکاس – خبرنگار بود.

وی دلیل این امر را مصونیت خبرنگاران در سراسر دنیا از بازداشت های طولانی مدت عنوان کرد و افزود: در هر جایی از دنیا در حوزه خبری، خبرنگاران دارای کارتی هستند که یک اعتبار جهانی دارد و دارنده کارت اگر هم بدون اجازه وارد کشوری شود، در نهایت حداکثر تا ۶ ماه می توان وی را در بازداشت نگهداشت و پس از این مدت مسئولان کشور باید پاسخگو باشند و پیگیری قانونی دارد.

گنجور با بیان اینکه اشتباه در آن زمان در استفاده از عنوان دیپلمات برای این گروه اعزامی موجب شده تاکنون از لحاظ حقوقی گروه و یا نهاد رسمی حداقل برای اطلاع و پیگیری از وضعیت اخوان به عنوان یک عکاس که مصونیت حقوقی و بین المللی دارد، نتواند هیچ اقدامی برای کسب خبر در ارتباط با زنده بودن و یا شهادت آنان دریافت کند.

این دوست اخوان در سال های دفاع مقدس گفت: اخوان یک جوان با اخلاق، اصیل و در عین حال صبور و شجاع بود و به طور کلی برای شناخت او باید نخست شهید چمران فرمانده نیروهای نامنظم در دوران دفاع مقدس را شناخت. چرا که این دو عاشق یکدیگر و در همه جای مناطق جنگی در کنار هم بودند و اخوان با دوربین خود که چمران به او داده بود توانست عکس های بی نظیری از صحنه های نبرد رزمندگان تهیه کند که آرشیو آن در خبرگزاری جمهوری اسلامی وجود دارد.

یادگار شهید «چمران» در دستان «اخوان» چه کرد!

گنجور اظهار داشت: در مکاتبات بین المللی که تاکنون انجام شده خبری از شهادت این چهار فرد ربوده شده در لبنان نقل نشده و اگر در آن سال ها سمیر جعجع سرکرده نیروهای صهیونیستی در لبنان در جایی گفته است به دستور او چهار دیپلمات ایرانی کشته شده اند ولی بحث این افراد برخی مواقع در مجلس رژیم صهیونیستی (کنست) مطرح می شود و این رژیم همچنان خواستار مبادله گروگان های ایرانی با ران آراد خلبان اسراییلی است.

کتاب ها

تصویری در بند به قلم مونس عبدی زاده درباره خاطرات جاویدالاثر اخوان، آلبوم عشق اثر محمد کاظم اخوان، نهمین جلد از مجموعه کتب عکاسان جنگِ انجمن عکاسان انقلاب و دفاع، کتاب عکس۴ مجموعه عکس های دفاع مقدس مقدس و عکاسان جنگ از کتاب هایی است که درباره خاطرات جاویدالاثر اخوان و یا عکس های او به چاپ رسیده است.

مستند در جستجوی حقیقت درباره دیپلمات های ربوده شده ایرانی را می توانید اینجا ببینید.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

اولین قطعه مستقل بهروز فرمانی منتشر شد

[ad_1] به گزارش ایرنا، بهروز فرمانی؛ نوازنده برجسته موسیقی، اولین قطعه انفرادی خود را با …