ودود ایرانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارزش تقریبی این میزان گندم خریداری شده ۳۸ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای خرید گندم و کلزا از کشاورزان استان انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل ثبتنام کشاورزان در سامانه پهنهبندی وزارت جهاد کشاورزی را ضروری دانست و گفت: تمامی کشاورزان قبل از شروع خرید نسبت به ثبتنام در سامانه پهنهبندی وزارت جهاد کشاورزی اقدام کنند تا در زمان مراجعه به مراکز خرید بدون معطلی محصول خود را به مراکز تحویل دهند.
وی همچنین به کشاورزان توصیه کرد از برداشت زودهنگام محصولات به خاطر داشتن رطوبت احتمالی خودداری کرده و در زمانهای اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان نسبت به برداشت محصولات اقدام کنند.
ایرانیان درباره پرداخت به موقع بهای گندم کشاورزان افزود: در راستای تسریع در روند پرداخت به موقع بهای گندم لازم است مراکز خرید در سریعترین زمان نسبت به ثبت و ارسال چک لیستها به بانک عامل اقدام کنند.
خرید گندم تولیدی کشاورزان اردبیل در ۴۶ مرکز خرید
سرپرست خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل قیمت تضمینی گندم را ۱۷۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: ۴۶ مرکز خرید گندم شامل مراکز خرید ملکی، سیلوهایهای بخش خصوصی و مباشر برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان دایر است و محدودیتی در خرید گندم در این مراکز وجود ندارد.
ایرانیان ادامه داد: کشاورزانی که میخواهند محصولات گندم و کلزا را تحویل مراکز خرید بدهند با مراجعه به همکاران جهاد کشاورزی اطلاعات خود را در پهنهبندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت و یا بروز رسانی کنند تا در روند خرید مشکلی پیش نیاید.
تنزل رتبه اردبیل در تولید گندم به نهم کشوری
وی اضافه کرد: استان اردبیل در زمان ترسالی در تولید گندم جزو سه استان برتر کشور بوده است ولی به علت خشکسالی این جایگاه به رتبه نهم کشوری تنزل پیدا کرده است.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم محسوب میشود.
امسال محصول گندم در ۲۷۵ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده و گندم، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
میزان تولید گندم در استان اردبیل در سالهای گذشته تا سطح ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش یافته بود ولی به علت بروز خشکسالی و وضعیت جوی نامناسب و نیز نامتوازن بودن میزان و زمان بارش، طی ۲ سال اخیر میزان تولید گندم در این بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
منبع