تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان برای توزیع شیر رایگان در مدارس

به گزارش ایرنا از وبدا، دکتر احمد اسماعیل زاده، افزود: این برنامه که با همکاری دستگاه های مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش صورت گرفت، با چالش هایی در زمینه توزیع شیر همراه بود که دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به عنوان یکی از متولیان اصلی این برنامه، چالش های مربوط به اجرای این برنامه را در سراسر کشور از دانشگاه های علوم پزشکی کشور جمع آوری کرده و در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است تا در اجرای این برنامه در طی سال های آتی این چالش ها به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به اهمیت ارزشیابی در مورد تمامی برنامه های اجرا شده در معاونت بهداشت، گفت: ارزشیابی برنامه به مسئولان امر کمک می کند تا اثربخشی برنامه را بررسی کنند.

اسماعیل زاده تاکید کرد: در ارزشیابی برنامه شیر رایگان مدرسه که توسط کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در سطح مدارس ابتدایی انجام شد، حدود ۶۰ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی در دو نوبت (قبل یا ابتدای توزیع رایگان شیر در مدرسه و در پایان سال تحصیلی بعد از اجرای برنامه) مورد بررسی قرار گرفتند. در این دانش آموزان، ارزیابی وضعیت بدنی (تن سنجی) صورت گرفت و سوالاتی مربوط به دانش، آگاهی و رضایتمندی از اجرای این برنامه مورد پرسش قرار گرفت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: میانگین سنی کودکان بررسی شده در این ارزشیابی، حدود ۹ سال و میانگین نمایه توده بدنی آنها ۱۷.۵ کیلوگرم بر متر مربع بود. از بین دانش آموزان مورد بررسی که ۶۰ هزار نفر بودند، ۶۵ درصد را دختران و ۳۵ درصد را پسران تشکیل می دهند؛ کوتاه قدی در ابتدای این ارزشیابی و قبل از اجرای برنامه در ۳.۸ درصد از کودکان شایع بود که در پایان اجرای برنامه در طی سال تحصیلی، به ۲.۷ درصد رسید. حدود ۹۰ درصد کودکان نیز از طعم شیر و همچنین از زمان توزیع شیر در مدارس، اظهار رضایت کرده اند.

به گفته وی، در ارزیابی سوالات مربوط به فرهنگسازی برای مصرف شیر در بین دانش آموزان، مجموع سوالات نشان می داد که دانش و آگاهی کودکان در مورد مصرف شیر و اثرات مفید آن بر روی سلامت حدود ۵ تا ۱۰ درصد بهبود یافته است.

اسماعیل زاده با بیان اینکه در مجموع برنامه شیر مدرسه در بهبود وضعیت تغذیه کودکان در کشور و در زمینه فرهنگسازی مصرف شیر و لبنیات در جامعه موثر است، افزود: با تخصیص منابع لازم، امیدواریم که این برنامه در سال های آتی نیز استمرار یابد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یافته های حاصل از این ارشیابی در اختیار دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و همچنین وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته تا از یافته ها مطلع شده و پیگیر اجرای طرح در طی سال های آتی نیز باشند.

به گزارش ایرنا، ۱۶۰ میلیون پاکت شیر در مدارس سراسر کشور و از این تعداد هشت میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی و استثنایی مدارس دولتی توزیع شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عذرخواهی نماینده مجلس/ بازنشستگان سخت‌ترین فشار اقتصادی را تحمل می‌کنند

به گزارش ایرنا، علی بابایی کارنامی روز پنج شنبه در نشست هم اندیشی بازنشستگان استان …