علیاصغر شعاعی، قاری بینالمللی کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به سنت احیای قرآنی شب عاشورا در شهر مقدس قم طی سالهای اخیر گفت: گسترش و ترویج سنتهای اسلامی منبعث از منابع اسلامی نقش مهمی در ترویج فرهنگ اسلامی دارد. احیای شب عاشورا از جمله سنتهایی است که در روایات مورد تأکید روایات معصومین (ع) قرار گرفته است. بنابر روایاتی از پیامبر(ص) کسی که شب عاشورا را احیا بدارد، مثل آن است که عبادت تمامی فرشتگان را انجام داده و پاداش شبزندهداری در این شب، همچون پاداش هفتاد سال عبادت است.
وی افزود: این مراسم در شهر مقدس قم طی چند سال اخیر در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، حرم امام رضا(ع)، کربلای معلی و برخی هیئات و مساجد استان قم همگام با سراسر کشور برگزار میشود. همچنین این مراسم در برخی کشورهای اسلامی از جمله کشور مصر در مسجد رأس الحسین(ع) برگزار میشود.
مدیر موسسه قرآنی نسیم فردوس تصریح کرد: مراسم احیای قرآنی شب عاشورا، امسال مانند سالهای گذشته، به یاد شهدای دشت کربلا، همراه با برنامههای متنوع با محوریت قرآن کریم و عترت در آستان مقدس امامزاده شاه سید علی(ع) قم از ساعت ۲۴ تا هنگام نماز صبحِ روز عاشورا برگزار میشود.
شعاعی بیان کرد: این مراسم به همت تولیت آستان مقدس امامزاه شاه سید علی(ع)، اداره اوقاف و امور خیریه و موسسه قرآنی نسیم فردوس و با حضر جامعه قرآنی قم و عاشقان قرآن کریم برگزار میشود.
این قاری بینالمللی کشورمان اظهار کرد: از جمله برنامههایی که در این مراسم اجرا میشود میتوان به تلاوت و فرازخوانی آیات قرآن کریم از سوی قاریان ممتاز کشوری و بینالمللی و بیان سیره قرآنی امام حسین (ع) اشاره کرد.
وی گفت: این سنت حسنه در راستای سیره قرآنی حضرت امام حسین(ع) ازجمله مهلت گرفتن از دشمن در شب عاشورا برای پرداختن به نماز، دعا، قرائت قرآن و استغفار برگزار میشود.
شعاعی اظهار کرد: بر اساس روایت کسی که در شب عاشورا بیدار بماند و شبزندهداری کرده و زیارت امام حسین(ع) را تا صبح بخواند، خداوند او را در قیامت، در حالی که آمیخته به خون امام حسین(ع) است، در زمره شهدا محشور میکند. در فضیلت احیای شب عاشورا همین بس که از نگاه برخی محدثان و فقیهان، در شمار هفت شب احیای سال شمرده شده است.
انتهای پیام
منبع