به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، علیرضا کلاهی صمدی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اخیرا در نشستی در اتاق بازرگانی ایران در انتقاد از ارائه ۱۱ مجوز تولید موبایل در کشور اظهارکرد: این در شرایطی است که حتی این واحدها قادر به تولید شیشه موبایل هم نیستند.
وی مدعی شده بود معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با ارائه وام های کم بهره تنها به یکی از واحدهای تولید موبایل در شرایطی که در مضیقه شدید ارزی قرار داریم ۳۶۰ میلیون یورو ارز اختصاص داده است.
موضوعی که پس از آن با عنوان ارزخواری به اسم تولید موبایل ایرانی توسط برخی از رسانههای کشور بازتاب پیدا کرد.
رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی ریاست جمهوری نیز امروز (سه شنبه) در راستای تبیین اظهارات غیر واقع رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و برای تنویر افکار عمومی و تببین ادعاهای کذب مطروحه، بیان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و تخصیص ارز به شرکتهای تولیدکننده موبایل ایرانی را تکذیب کرد.
محمدخاکساری ضمن تأکید بر اینکه معاونت علمی همواره حمایت از تولید داخل با در نظر گرفتن فناوری، نوآوری، صرفه و ضرورت تولید هرگونه حمایتی را محقق کرده، افزود: رویکرد و اولویت معاونت علمی، تکمیل زنجیرههای ارزش فناوریهای اولویتدار و ارزش آفرین بوده و منابع محدود حمایتی خود را بر توسعه محصولات فناورانه با ارزش افزوده بالا در زنجیره صنایع مختلف به ویژه صنعت مخابرات و اتصالپذیری متمرکز کرده است.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف دارو، تجهیزات پزشکی، نفت، انرژی، پایین دست پتروشیمی و غیره با دریافت مجوزات قانونی ثبت سفارش از نهادهای مسئول و مراجعه به این معاونت و دفاع از اهمیت محصول از اولویت بالاتری در تخصیص ارز برخوردار میشوند که در این فقره نیز بر خلاف اظهارنظر غیرمسئولانه مطرحشده، هیچ شرکت تولیدکننده موبایل از سوی این معاونت به بانک مرکزی معرفی نشده است.
رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی ریاست جمهوری همچنین در خصوص ادعای کذب مطرح شده در خصوص تخصیص ارز گفت: موضوع تخصیص ارز در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و ارتباطی با اختیارات معاونت علمی ریاست جمهوری ندارد.
معاونت علمی صرفاً نقش حمایتی و تسهیلگری داشته و این فرآیند را تسریع و تسهیل میکند و بدیهی است میزان ۳۶۰ میلیون دلار تخصیص ارز از سوی این معاونت، کذب است.
وی با بیان اینکه اظهارت کذب، سبب خدشه به وجهه هزاران نخبه و فارغالتحصیل دانشگاهی فعال در شرکتهای دانشبنیان شده افزود: حمایت مبتنی بر فناوری و نوآوری معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان، مانع مستحکم خروج سالانه میلیاردها دلار ارز از کشور شده و این شرکتها نصاب ۸.۵ برابر شدن صادرات در سه سال گذشته را به ثبت رساندهاند.
خاکساری با بیان اینکه گام عملی و اجرایی معاونت در حمایتهای جدی از تحقیق و توسعه و تکامل زنجیرههای ارزش فناورانه شرکتهای دانشبنیان، به صادرات بیش از ۲.۵۱ میلیارد دلاری این شرکتها منجر شده، تصریح کرد: رشد بالای ۲۰ درصدی اشتغال تخصصی برای بیش از ۴۰۰ هزار متخصص و دانشگاهی در این شرکتها جلوه و نمود عینی در اقتصاد کشور داشته است.
وی با تأکید بر این که ادعای بی اساس ضمن نادیده انگاری تلاشهای هزاران متخصصص و فناور، القای حس خودتحقیری ملی را دارد، تصریح کرد: انتظار میرود پیش از هرگونه ادعاهای این چنینی، مستندات و حقایق موجود را مورد توجه قرار داده و در بیان مسائل مطرح شده با رعایت انصاف و اصل بیان حقیقت در مسیر ارتقای آگاهی و امیدآفرینی جامعه گام بردارند.
منبع