استاندار: مشکلات خوزستان در زمینه گرد و خاک با اجرای طرح زراعت چوب کاهش می‌یابد

به گزارش ایرنا، علی اکبر حسینی محراب عصر سه شنبه در نشست با دستگاه ها و شرکت های مجری طرح زراعت چوب در خوزستان در محل در استانداری، اظهار کرد: اجرای عدالت اجتماعی در طرح زراعت چوب باید در اولویت قرار گیرد و منافع مردم نیز در نظر گرفته شود.

وی افزود: همچنین رساندن تفاهمنامه‌ها به قرارداد با شرکت‌های صنعتی نظیر مناطق نفت‌خیز جنوب و صنایع جانبی نیشکر به منظور تولید نهال نیز باید به صورت جدی دنبال شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: خوزستان باید از مشکلات گرد و خاک رها شود و به همین جهت باید از تمامی ظرفیت‌ ها برای اجرای هرچه بهتر طرح زراعت چوب استفاده شود.

وی با بیان این که شرکت‌های متولی اجرای طرح بر اساس تفاهم نامه باید عمل کنند، گفت: در استان هرچه پتروشیمی و فولاد احداث کنیم تا زمانی که کمربند سبز اهواز ایجاد نشود، مردم از ما رضایت کافی ندارند چرا که تغییر را باید احساس کنند.

حسینی محراب اظهار کرد: باید تمامی امکانات استان برای کشت، آبیاری و تولید نهال بر اساس مصوبات طرح زراعت چوب ، بسیج شوند و نباید در این زمینه کوتاهی یا فرصت‌سوزی شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: هماهنگی بین دستگاه‌ها و متولیان طرح زراعت چوب نیز از ضرورت ها است چرا که کوتاهی هر دستگاهی می تواند کلیات طرح را با مشکل مواجه کند.

وی بیان کرد: دولت برای کاهش آلایندگی و جلوگیری از آلودگی هوا تلاش می‌کند و نیاز است اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها و صنایع استان نیز برای این ردیف هزینه شود تا مردم این اقدامات را احساس کنند.

حسینی محراب عنوان کرد: یکی از مطالبات جدی مردم استان از شرکت‌های بزرگ صنعتی، شفافیت در اجرای مسئولیت های اجتماعی و مشاهده طرح ها است.

وی افزود: در زمینه اجرای طرح زراعت چوب نیز حتی اگر شرکت‌ها طرحی را به نام خود ثبت کنند، بلامانع است چرا که مردم مدت‌ها است در انتظار مشاهده عملکرد شرکت‌های استان در اجرای مسئولیت‌های اجتماعی هستند.

استاندار خوزستان گفت: همانگونه که در روایت‌های قرآنی بر درخت کاری تاکید شده، این امر باید در جامعه نهادینه شود.

به گفته محراب؛ طرح زراعت چوب علاوه بر دستاوردهای زیست محیطی،در زمینه اقتصادی و رفاهی موثر است.

وی تصریح کرد: اراده کشورهای همسایه در زمینه صنعت چوب بالا و درآمدهای حاصل از این صنعت نیز در برخی از کشورها چشمگیر است در حالی که این صنعت در کشور ما سابقه دیرینه دارد و باید بار دیگر احیا شود.

حسینی محراب بیان کرد: متاسفانه برخی افراد سودجو در داخل کشور با حداقل هزینه، محصولات کشاورزی را از کشاورزان به صورت مستقیم خریداری کرده و در کشورهای حاشیه با حداکثر قیمت به فروش می رسانند که آسیب هایی به اقتصاد ما در این بخش وارد کرده است.

وی بیان کرد: باید ارزش افزوده را در زنجیره زراعت چوب برای جلب انگیزه و رضایت مردم و ورود سرمایه گذاران به این بخش، ایجاد کنیم.

به گزارش ایرنا، گفتنی است برای رفع نگرانی‌ها در خصوص تامین آب مورد نیاز اجرای این طرح تفاهم‌نامه ای بین سازمان آب و برق و سازمان منابع طبیعی در راستای تامین آب این درختان به امضا رسیده است.

بر اساس تحقیق های انجام شده بنا شد کشت گونه درخت اکالیپتوس در قالب طرح زراعت چوب در سطح ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در دستور کار قرار گیرد و برای حدود ۱۲۹ هزار هکتار از اراضی طرح زراعت چوب از سوی تشکل‌ها، تعاونی‌ها و گروه‌های مردمی درخواست داده شده که ۵۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از این رقم جهت تولید کاغذ، ام دی اف و سایر محصولات مرتبط به قرارداد رسیده است.

پروژه تعیین اراضی مستعد زراعت چوب با استفاده از اکالیپتوس در استان خوزستان” توسط موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور از ابتدای ۱۳۹۸ آغاز شد. براساس نتایج این پروژه، مشخص شد که استان خوزستان پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه زراعت چوب با اکالیپتوس دارد. براساس نتایج به‌دست آمده، وسعت اراضی با پتانسیل بسیار مناسب برای زراعت چوب اکالیپتوس در استان خوزستان، بیش از 500 هزار هکتار برآورد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سرعت قطارهای باری حامل واگن های خالی به ۸۰ کیلومتر در ساعت افزایش یافت

به گزارش ایرنا از راه آهن جمهوری اسلامی ایران، «محمدهادی ضیایی مهر» افزود: پیرو تاکیدات …