ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

گزارش «انجمن جهانی فولاد» در باره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه ژوئن ۲۰۲۴ میلادی(۱۳ خرداد تا ۱۲ تیر ۱۴۰۳) که بتازگی منتشر شده، حاکیست که ایران در نیمه نخست ۲۰۲۴ میلادی با تولید ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد خام که نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۳ افزایش ۵.۹ درصدی دارد، از رتبه نهم برترین فولادسازان جهان برخوردار است.

هرچند در پنجمین ماه سال میلادی(ماه مِه)، ایران برای نخستین بار در سال ۲۰۲۴ موفق شد از نظر تولید ماهانه در رتبه هفتم برترین فولادسازان جهان قرار بگیرد و با تولید سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن و با رشد نقطه به نقطه ۲.۱ درصدی و افزایش ۹.۱ درصدی در پنج ماهه اول ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳ بالاتر از کشورهای آلمان، ترکیه و برزیل قرار گرفت اما در ماه ژوئن بدلیل اعمال محدودیت های برقی با کاهش ۷۰۰ هزار تنی تولید نسبت به ماه مه، تنها ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد.

گرچه در ماه مه، ایران از نظر میزان تولد فولاد خام هفتمین تولیدکننده فولاد جهان شد اما در مجموع پنج ماهه اول سال ۲۰۲۴ با تولید ۱۴ میلیون تن، پس از کشورهای آلمان و ترکیه با تولیدات ۱۶ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در رتبه نهم تولیدکنندگان برتر قرار گرفت که دلیل اصلی آن اعمال محدودیت گازی در ماه های ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی روی صنعت فولاد کشور است.

«انجمن جهانی فولاد» در باره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه ژوئن ۲۰۲۴ میلادی خاطرنشان کرد: تولید جهانی این محصول راهبردی در این ماه در کل جهان به ۱۶۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید که ۰.۵ درصد نسبت به همین ماه در سال ۲۰۲۳ افزایش داشت.

این سند که بر اساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور تولیدکننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد که برغم افزایش تولید ۶ ماهه منتهی به ژوئن امسال نسبت به دوره مشابه در سال قبل در پنج کشور هند، ترکیه، ایران، آلمان و برزیل، میزان رشد تولید ۶ ماه در مورد بقیه فولادسازان عمده جهانی منفی بوده است.

بر اساس اطلاعات این گزارش، تولید ۶ ماه ابتدایی امسال در کشورهای ترکیه، هند، ایران، آلمان و برزیل به ترتیب ۱۶.۹، ۷.۴، ۵.۹، ۴.۵ و ۲.۴ درصد افزایش نسبت به نیمه نخست پارسال داشته و در پنج کشور دیگر کره جنوبی، روسیه، ژاپن، آمریکا و چین به ترتیب حدود ۶.۴، ۳.۰، ۲.۶، ۲.۴ و ۱.۱ درصد کاهش داشته است.

آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد بیشترین افزایش ۶ ماهه نخست امسال نسبت به همین مدت در سال ۲۰۲۳ مربوط به سه کشور ترکیه، هند و ایران است که به ترتیب رشد ۱۶.۹، ۷.۴ و ۵.۹ درصدی را تجربه کردند و در رتبه‌های بعدی آلمان با ۴.۵ و برزیل با ۲.۴ درصد افزایش تولید قرار دارند.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

رشد ۱۹.۸ درصدی تولید فولاد خام ترکیه در پنج ماهه اول امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته بدنبال رشد ۲۲.۱ درصدی در چهار ماه اول امسال و رشد ۲۸.۴ درصدی در تولید سه ماه اول امسال نسبت به همین مدت‌ها در سال ۲۰۲۳ بدست می آید که باعث شده است این کشور رکورددار بیشترین افزایش نقطه به نقطه تولید فولاد خام تا اینجای سال ۲۰۲۴ جهان شود.

تارنمای معتبر «استیل‌اوربیس» نیز چندی پیش اعلام کرد که «کوکایِر چِلیک» فولادساز نام آشنای ترکیه‌ای، فولاد «پروژه شهر نِئوم عربستان سعودی» را تامین می کند درحالی که این شهر می‌تواند بازار بسیار نزدیکتری برای محصولات فولاد ایران باشد.

رکورد رشد نقطه به نقطه پنج ماه قبل در ماه ژانویه ۲۰۲۴ توسط ایران شکسته شده و کشورمان توانسته بود با رشد ۳۹.۹ درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطه به نقطه را به نام خود ثبت کند.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

تولیدکنندگان برتر فولاد خام در جهان

بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولید کننده فولاد خام در جهان کماکان چین، هند و ژاپن هستند و چین «ژوئن» امسال ۹۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد خام تولید کرد که ۰.۲ درصد نسبت به همین ماه در سال پیش، افزایش داشت.

ماه «ژوئن» امسال هند با تولید ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تُن فولاد خام، رشد نقطه به نقطه ۶ درصدی را تجربه کرد و ژاپن با تولید هفت میلیون هزار تن فولاد خام کاهش ۴.۲ درصدی نسبت به «ژوئن» سال گذشته را ثبت کرد.

بر اساس این گزارش، تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا برای «ژوئن» امسال، ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تخمین زده می‌شود که ۱.۵ درصد از تولید این کشور در همین ماه در سال ۲۰۲۳ کمتر است اما این کشور، کماکان چهارمین فولادساز برتر جهان است.

در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است: در «ژوئن» ۲۰۲۴، روسیه ۶ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که ۴.۱ درصد کاهش تولید نسبت به همین ماه در سال پیش را نشان می‌دهد و این کشور با این میزان تولید در جایگاه پنجمین کشور تولید کننده فولاد جهان قرار دارد.

طبق این گزارش، در پنجمین ماه سال میلادی جاری، کره جنوبی با تولید پنج میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام و با ۷.۲ درصد کاهش نقطه به نقطه در رتبه ششم تولید کنندگان فولاد جهان قرار گرفت.

براساس این گزارش، آلمان و ترکیه به ترتیب با تولید سه میلیون و ۲۰۰ و سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام و به ترتیب با افزایش های ۸.۹ و ۴.۳ درصدی نسبت به تولید ژوئن ۲۰۲۳ به ترتیب در رتبه های هفتن و هشتم تولید کنندگان برتر فولاد جهان در ماه ژوئن قرار گرفتند.

ایران نیز که هرچند در ماه قبل میلادی(ماه مِه)، برای نخستین بار در سال ۲۰۲۴ با تولید ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن موفق شد از نظر تولید ماهانه در رتبه هفتم برترین فولاد سازان جهان قرار بگیرد و با رشد نقطه به نقطه ۲.۱ درصدی نسبت به ماه مه ۲۰۲۳ بالاتر از کشورهای آلمان، ترکیه و برزیل قرار بگیرد ولی در ماه ژوئن امسال بدلیل اعمال محدودیت های برقی با کاهش ۷۰۰ هزار تنی تولید نسبت به ماه مه، تنها ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که ۸.۵ درصد از تولید همین ماه در سال قبل کمتر است.

میزان تولید فولاد خام برزیل با توجه به افزایش ۱۱.۸ درصدی نقطه به نقطه به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن در ششمین ماه سال جاری رسید و هرچند تولید این کشور در ماه ژوئن ۳۰۰ هزار تن از ایران بیشتر بود اما این کشور بر اساس میزان تولید در سال ۲۰۲۴ در رتبه دهم تولید کنندگان فولاد قرار دارد،

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

میزان تولید فولاد خام در مناطق مختلف جهان/ ۵۶ درصد فولاد خام تولید شده خاورمیانه در ایران تولید می‌شود

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه «ژوئن» امسال، کشورهای تولیدکننده فولاد در خاورمیانه شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در مجموع چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۲.۷ درصد کاهش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد که علت اصلی آن کاهش ۸.۵ درصدی تولید فولاد ایران نسبت به ماه ژوئن پارسال است.

با وجود کاهش نقطه به نقطه ۸.۵ درصدی تولید فولاد خام ایران در ماه «ژوئن» و با توجه به تولید چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تنی فولاد در خاورمیانه و تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تنی فولاد خام ایران، درواقع بیش از ۵۶ درصد فولاد خام تولید شده در این منطقه از جهان متعلق به جمهوری اسلامی است.

بر اساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد، از ابتدای سال میلادی جاری ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام در کشورهای ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که ۵.۸ درصد بیشتر از تولید ۶ ماه نخست سال گذشته است.

آخرین گزارش انجمن چهانی فولاد حکایت از آن دارد که کشورهای تولیدکننده در آفریقا شامل کشورهای مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس در مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۹.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال پیش کاهش داشته است و این کشورها از ابتدای سال جاری میلادی در مجموع موفق به تولید ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام شده‌اند.

آنگونه که در آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد آمده، کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه عضو این انجمن شامل کشورهای استرالیا، چین، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام، ماه «ژوئن» در مجموع ۱۲۰میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۰.۳ درصد نسبت به همین ماه در سال پیش افزایش تولید داشته‌اند.

کشورهای استرالیا، چین تایپه، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایلند و ویتنام درمجموع از ابتدای ۲۰۲۴ موفق به تولید ۷۰۷ میلیون و۱۰۰ هزار تن فولاد خام شدند که ۰.۴ درصد کمتر از تولید همین مدت در سال قبل است.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

بر اساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه «ژوئن» امسال ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که این رقم ۵.۱ درصد افزایش نسبت به ماه «ژوئن» ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد. میزان تولید این کشورها در پنج ماه نخست امسال در مجموع ۶۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام شده است.

سایر کشورهای اروپایی تولیدکننده فولاد که عضو اتحادیه اروپا نیستند و شامل کشورهای مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و بریتانیا می‌شوند در این مدت در مجموع سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۲.۱ درصد افزایش نقطه به نقطه نسبت به تولید پنجمین ماه پارسال را نشان می‌دهد.

کشورهای آمریکای شمالی شامل کشورهای کانادا، کوبا، السالوادور، گواتمالا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا درمجموع هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۱.۹ درصد از تولید سال قبل آنها در ماه «ژوئن» کمتر است و آنها از ابتدای امسال تنها موفق به تولید ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام شده‌اند که کاهش ۳.۳ درصدی نسبت به تولید ۶ ماه نخست ۲۰۲۳ را نشان می دهد.

روسیه و سایر کشورهای مستقل مشترک المنافع تولیدکننده فولاد شامل بلاروس و قزاقستان به همراه اوکراین در نخستین ماه سال جاری در مجموع هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۱.۴ درصد افزایش تولید نقطه به نقطه را نشان می‌دهد، البته عمده‌ترین تولیدکننده فولاد در این منطقه «فدراسیون روسیه» است.

روسیه، اکراین و سایر کشورهای مستقل مشترک‌المنافع تولیدکننده فولاد در ماه‌های ژانویه، فوریه، مارس، مِه و ژوئن امسال در مجموع ۴۴ میلیون فولاد تولید کردند که ۰.۱ درصد از تولید نیمه نخست ۲۰۲۳ آنها بیشتر است.

تولید فولاد خام در کشورهای آمریکای جنوبی شامل کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه، پرو، اروگوئه و ونزوئلا،«ژوئن» امسال در مجموع به سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که ۴.۱ درصد نسبت به تولید آنها در ژوئن سال گذشته افزایش داشته است.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

نقش صنعت فولاد در توسعه صادرات اصفهان و چالش‌های پیش‌رو

صنعت فولاد در توسعه صادرات اصفهان نقش اساسی دارد و هرچند تا اسفند پارسال بر اساس گزارش‌های گمرک اصفهان، چُدن، آهن و فولاد بیشترین صادرات استان را تشکیل می دادند ولی محدودیت‌هایی گازی در زمستان و قطعی برق در آغاز فصل گرما باعث شد تا صادرات این محصولات راهبردی با کاهش زیادی مواجه شود.

مدیرکل گمرکات اصفهان در این پیوند گفت: بهار امسال شاهد کاهش ۱۳۷ میلیون دلاری درآمد صادراتی صنعت فولاد اصفهان بودیم و در این فصل تنها ۳۹۷ هزار و ۷۰۵ تن کالا به ارزش ۲۵۸ میلیون و ۴۶۳ هزار دلار از طریق گمرک استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن ۳۴ و از نظر ارزش دلاری ۳۲ درصد کاهش داشت.

رسول کوهستانی‌ پُزوه روز دوشنبه اظهار داشت: مهمترین دلیل کاهش درآمد صادراتی استان در بهار گذشته، کاهش صادرات آهن، چدن و فولاد است و در حالی که میزان صادرات این محصولات در بهار پارسال ۱۹۶ میلیون دلار بود، در سه ماه نخست امسال به ۵۹ میلیون دلار کاهش یافت.

وی تصریح کرد: کاهش ۱۳۷ میلیون دلاری از درآمد صادراتی صنعت فولاد اصفهان به حدی است که افزایش صادرات سایر گروه‌های کالایی نظیر محصولات پتروشیمی، لبنی و مس در استان نیز نتوانست این کاهش را جبران کند و هم از لحاظ وزن و هم از نظر ارزش ۳۲ تا ۳۴ درصد کاهش صادرات در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به همین ماه در ۱۴۰۲ را شاهد بودیم.

وی خاطرنشان کرد: بدلیل اُفت صادرات صنعت فولاد برای نخستین بار در تاریخ صادرات استان، محصولات پتروشیمی با ۶۸ میلیون دلار و ۲۲ درصد رشد بعنوان نخستین محصول صادراتی استان شناخته شد و صادرات چدن، آهن و فولاد با ارزش ۵۹ میلیون دلار در رتبه دوم و محصولات لبنی با ۲۶ میلیون دلار و ۲۰ درصد رشد، مس و مصنوعات آن با ۲۳ میلیون دلار و ۴۱ درصد رشد و فرش ماشینی و دستباف با ۱۹ میلیون دلار و یک درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه پارسال در رتبه‌های بعدی اقلام صادراتی استان قرار گرفتند.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان

تاثیر ناترازی تولید و مصرف انرژی در صادرات و عرضه داخلی محصولات فولادی

مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه نیز گفت: محدودیت انرژی بر میزان صادرات و حتی عرضه داخلی محصولات فولادی تاثیر گذاشته و بعنوان نمونه محدودیت برق، فولاد مبارکه را ناچار به کاهش عرضه محصولات خود در بورس کالا کرده است.

یونس حمزوی اضافه کرد: با وجود سرمایه‌گذاری گسترده فولادسازان در خود تامینی انرژی، کماکان تامین برق یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت فولاد کشور به حساب می آید.

وی یادآور شد: بدلیل ناترازی تولید و مصرف برق در کشور از خرداد سال جاری محدودیت‌هایی در تامین برق فولاد مبارکه ایجاد شده است و پیش‌بینی می‌شود این محدودیت‌ها کماکان نیز ادامه داشته باشد.

حمزوی تصریح کرد: نتیجه مشکل تامین انرژی، کاهش تولید و تاخیر در تحویل تعهدات قبلی فولادسازان به مشتریان است و در حال حاضر تحویل برخی از تعهدات قبلی به مشتریان با تاخیر مواجه شده و این شرکت برای جلوگیری از افزایش تاخیر در تحویل سفارش مشتریان، از وزارت صمت تقاضای اصلاح کف عرضه ورق گرم در بورس کالا را مطرح کرده که در حال پیگیری است.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه نهمین فولادساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده است که با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولادساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد(worldsteel) یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمام کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولیدکنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن حدود ۸۵ درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.

ایران همچنان در میان ۹ فولادساز برتر جهان


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اجرای طرح «از مزرعه تا سفره» نیازمند همکاری شهرداری و سازمان صمت است

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری، کوروش خسروی عصر پنجشنبه در حاشیه نود و …