تکفیری‌های پاکستان علیه شیعیان/ دولت اسلام‌آباد مقصر کشتار پاراچنار

به گزارش ایکنا به نقل از پارس تودی، منطقه پاراچنار، واقع در شمال غرب پاکستان و نزدیک به مرز افغانستان، بار دیگر شاهد موجی از خشونت‌ها علیه جامعه شیعیان و پیروان اهل بیت بوده است. 

به گزارش منابع محلی، این حملات که توسط گروه‌های تروریستی تحریک طالبان پاکستان و لشکر جهنگوی انجام شده، منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از جمله معلمان و ساکنان محلی شده است.

طبق گزارش عرب نیوز، پنج روز درگیری مسلحانه در شمال غربی پاکستان ۳۵ کشته و بیش از ۱۶۰ مجروح برجا گذاشت.

گروه‌های شیعه پاکستانی می‌گویند عناصر تکفیری با همدستی تروریست‌ها به بهانه منازعات بر سر زمین و مزارع، ساکنان شیعه این منطقه را هدف قرار می‌دهند.

دولت پاکستان و بی‌توجهی به وضعیت پیروان مذهب اهل بیت

سناتور علامه ناصر عباس جعفری، رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین، از ارتش و دولت پاکستان خواسته است تا اقدامات جدی برای محافظت از شیعیان و مجازات عوامل این جنایات انجام دهند.

وی هشدار داد که اگر دولت در این زمینه کوتاهی کند، مردم از سراسر پاکستان برای حمایت از مظلومین پاراچنار به این منطقه خواهند آمد.

این در حالی است که دولت پاکستان با قطع اینترنت و خدمات تلفن همراه در منطقه، عملاً این بحران را از دید رسانه‌ها و جامعه بین‌المللی پنهان کرده است. این اقدام به نوعی نشان‌دهنده بی‌توجهی و عدم مسئولیت‌پذیری دولت در قبال امنیت و حقوق شهروندان پاکستانی دارای مذهب شیعه است.

از سوی دیگر، معترضان در شهرهای مختلف پاکستان، از جمله اسلام‌آباد، لاهور، و کراچی، تجمع‌هایی برگزار کرده و خواستار توجه جدی دولت به مشکلات و رنج‌های شیعیان پاراچنار شدند.

پیشینه خشونت‌ها: جنگ تکفیری ـ امنیتی برای کوچاندن پیروان اهل بیت(ع)

تاریخچه خشونت‌ها و کشتار پیروان اهل بیت پیامبر اسلام در پاراچنار به سال‌ها پیش بازمی‌گردد. درگیری‌های خونین میان گروه‌های مذهبی و فرقه‌ای در این منطقه از گذشته تاکنون وجود داشته و بسیاری از شیعیان جان خود را در این راه از دست داده‌اند.

بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین جنگ در پاراچنار در سال ۲۰۰۷ میلادی رخ داد که طی آن، گروه‌های تکفیری این منطقه را به محاصره درآوردند.

از ژانویه ۲۰۱۲ تا ژانویه ۲۰۱۳، تنها در نتیجه ۷۷ حمله تروریستی، ۶۳۵ شیعه به شهادت رسیدند و صدها نفر دیگر زخمی شدند.

این حملات و خشونت‌ها توسط جریان تکفیری و به دلیل شیعه بودن مردم این منطقه است. بسیاری از مردم این منطقه برای کار به کشورهای دیگر مهاجرت کرده و بخشی از درآمد خود را ناچاراً برای خرید سلاح و دفاع از خانواده و جامعه خود صرف می‌کنند.

تناقض رفتار پاکستان در نقد رفتار هندوهای افراطی علیه مسلمانان

این کوتاهی دولت و نهادهای امنیتی پاکستان و شاید همراهی بخش فاسد آن‌ها با جریان تکفیری در حالی است که این کشور مکرراً به رفتار هندوها در آزردن و قتل مسلمانان اعتراض می‌کند.

آنچنان‌که در پاکستان به حقوق این شیعیان مکررا تعرض می‌شود، در هند نیز از آن سو جنبش‌های ناسیونالیست افراطی مانند هندوتوا به شدت علیه مسلمانان فعالیت می‌کنند.

این گروه‌های هندی به تخریب مساجد و اعمال محدودیت‌های شدید علیه مسلمانان پرداخته‌اند. تاکنون بیش از ۳۰۰۰ مسجد تاریخی در هند توسط این گروه‌ها تخریب یا به معابد هندو تبدیل شده است.

این وضعیت نشان‌دهنده یک چالش منطقه‌ای برای اقلیت‌های مذهبی است که در هر دو کشور هند و پاکستان تحت فشارهای شدید و خشونت‌های سیستماتیک قرار دارند.

متأسفانه برپایه شواهد رخ داده، دولت‌های پاکستان و هند، گاه با بی‌توجهی به این خشونت‌ها دامن زده و حقوق اقلیت‌های مذهبی را نقض کرده‌اند.

وضعیت بحرانی شیعیان در پاراچنار پاکستان و مسلمانان در هند، نیازمند توجه و اقدام فوری از سوی جامعه بین‌المللی است. سکوت رسانه‌ای و عدم پوشش کافی این بحران‌ها، مظلومیت اقلیت‌های مذهبی را دوچندان کرده و امکان رسیدگی به حقوق انسانی آن‌ها را کاهش داده است.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اقتدار امروز ایران ناشی از ایستادگی جانانه در دفاع مقدس است

به گزارش ایکنا از خوزستان، به نقل از روابط عمومی استانداری خوزستان، علی اکبر حسینی …