یافتن جدیدترین روش‌های علمی در هم‌اندیشی امداد و نجات در اربعین

آغاز دو روز هم‌اندیشی علمی با محور امداد و نجات در اربعینبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی امداد، نجات، سلامت و مدیریت تجمعات انبوه در اربعین حسینی امروز پنجشنبه 11 مرداد ماه با حضور متخصصان و مسئولان حوزه سلامت از ایران و چند کشور خارجی در تهران برگزار شد.

این مراسم که قرار بود صبح امروز برگزار شود به دلیل برپایی مراسم تشییع پیکر شهید اسماعیل هنیه به بعد از ظهر موکول شد. در مراسم افتتاح این کنگره حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به بیان ارزش زیارت امام حسین(ع) پرداخت و گفت: معتقدیم امامان ما زنده هستند، سخنان ما را می‌شنوند و در عالم معنا پاسخ ما را می‌دهند. امروز ما با زیارتمان می‌گوییم ای کسی ما را به سمت خدا دعوت می‌کنی ما پاسخ تو را لبیک می‌گوییم. در زیارت می‌گوییم ای امام تو ارتباط بین خدا و بنده را برقرار کردی، شهادت می‌دهیم راه ارتباط با خدا را شما برقرار کرده‌ای، جامعه را از فقر نجات دادی، قیام کردی تا بندگان مظلوم را در امان قرار دهی و انسان‌ها را از فقر و فلاکت بیرون آوردی، آنچه نیکوست تو فرمان دادی و از آنچه زشتی است پرهیز دادی. 

وی افزود: ما در زیارت می‌خواهیم هدف که همانا معارف حسینی است، گم نشود. ما به زیارت می‌رویم یعنی به امام لبیک می‌گوییم. پیاده‌روی اربعین یعنی قیام عاشورا زنده است و ما تمام توجه جهانیان را به سمت عاشورا برقرار می‌کنیم و اعتراف می‌کنیم یا اباعبدالله شما طریق اعظم و برتر به سمت پروردگار هستید و ما این راه را طی می‌کنیم یعنی می‌توانیم به سمت خدا برویم.  

حجت‌الاسلام معزی رفتن به پیاده‌روی اربعین را تلاش برای زنده نگاه داشتن آرمان‌های آزادی‌خواهانه عنوان کرد و گفت: بودن در این مسیر حق هزینه دارد و یکی دیگر از عزیزان یعنی اسماعیل هنیه در این راه شهید شد. دشمن فکر می‌کند پیروز است، اما آینده از آن حق و حقیقت خواهد بود. 

حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ضمن تسلیت عروج شهید اسماعیل هنیه گفت: هلال احمر از افتخارات نظام ماست. با هیچ زبانی نمی‌توان از زحمات امدادگران هلال احمر در موسم برپایی اربعین حسینی تشکر کرد. سال‌های گذشته شاهد کرونا بودیم اما مشکل خاصی بروز نکرد، امسال هم در مورد تب دنگی سخن گفته می‌شود، اما جایی بالاتر از تصور ما خداوند و امام حسین(ع) زائران خود را حفظ می‌کند. 

وی افزود: در دیدار با استاندار نجف، ایشان از خدمات هلال احمر تشکر و درخواست کرد حضور زائران و موکب‌ها زودتر از سال‌های قبل باشد و تعداد آمبولانس‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر شود که رییس هلال احمر نسبت به این مسئله لبیک گفتند. 

شهریاری خواستار بیمه همه زائران اربعین شد و گفت: باید زائران نیز مدت زمان سفر خود را کوتاه کنند.  

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز طی سخنانی با تاکید بر اینکه تک تک مسائل اربعین مهم است، ولی سلامت و امنیت دو نکته مهم اربعین هستند، گفت: اربعین سفر عادی و تفریحی نیست و سختی‌های خود را دارد، اما باید سلامت و امنیت زائران را تامین کرد. مسئله تامین امنیت بیشتر بر عهده دولت عراق است و در سال‌های اخیر بسیار همکاری داشتند و تقریباً هر آنچه خواستیم به ما کمک کرده‌اند و مسئله تامین سلامت بیشتر بر عهده جمعیت هلال احمر است که نقش مهمی در سلامت زائران اربعین دارد.(متن سخنان احمد وحیدی در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی امداد، نجات، سلامت و مدیریت تجمعات انبوه در اربعین حسینی)

همچنین پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه امسال با توجه به آسیب‌شناسی‌هایی که صورت گرفت، ۲۰۰ خودرو، آمبولانس، اتوبوس‌آمبولانس و اتومبیل امدادی در عراق فعالیت خواهد کرد و همچنین پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در عراق خواهیم داشت. درمانگاه‌های سطح یک، دو سه، بیمارستان امام علی(ع) و بیمارستان‌های عراق فعال خواهد بود و چهار بیمارستان در مسیر نجف تا کربلا و هر ۱۰۰ عمود یک موکب درمانی سطح یک، دو و سه خواهیم داشت. طرح طبیب‌الدوار نیز که سال گذشته با فعالیت پزشکان داوطلب از مسیر نجف تا کربلا با کوله‌پشتی حضور داشتند و به زائران ارائه خدمت می‌کردند، امسال گسترش داده شده است. (متن کامل سخنان پیرحسین کولیوند) 

در بخش نهایی کنگره نیز از چهار کتاب با محور مدیریت اربعین و تجمعات انبوه رونمایی شد. 

برگزاری پنل‌های تخصصی پایان‌بخش اولین روز این کنگره بود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی بازگشایی شد

به گزارش ایکنا، ایسنا نوشت: سیدرضا صالحی امیری، در آیین بازگشایی این پژوهشگاه در شهر …