«جواد محرمپور» روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از آزمون نهایی تعدادی از هنرآموزان شرکتکننده در این دورههای رایگان به خبرنگار ایرنا افزود: از دیگر رشتهها نیز میتوان به طراحی سنتی، حکاکی روی فلز، گلیمبافی و تراش سنگهای زینتی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه کلاسهای آموزش صنایع دستی علاوه بر شهر مراغه در شهر خداجو و ۲ روستای «طالبخان» و «آشان» هم به صورت رایگان برگزار میشود، افزود: در مرحله اول حدود ۹۰ هنرجو شرکت کردند که امروز آزمون آنان با حضور ناظر استانی در حال برگزاری است.
به گفته «محرمپور» در صورتی که هنرجویان شرکتکننده در این دورهها آزمونهای کتبی و عملی را موفقیت پشت سر بگذارند، کارت مهارت برای آنان صادر میشود.
وی حمایت از هنرجویان و ایجاد اشغال برای آنان را از اهداف برگزاری این کلاسهای آموزشی عنوان کرد و ادامه داد: شرکتکنندگان در این دورهها از حدود ۱۰۰ ساعت آموزش رایگان بهرهمند میشوند و مهارت کافی برای تولید و عرضه صنایع دستی را پیدا میکنند.
مراغه جزو مستعدترین شهرستانهای آذربایجانشرقی است
کارشناس ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی نیز با اشاره به اینکه مراغه جزو مستعدترین شهرستانهای استان در رشتههای مختلف صنایع دستی است، بیان کرد: در سال گذشته آثار چند نفر از هنرمندان مراغه مُهر اصالت ملی دریافت کرد که سطح صنایع دستی این شهرستان را به خوبی نشان میدهد.
«کاظم وزیر آبادی»، سطح کلاسهای آموزش صنایع دستی را هم بالا عنوان کرد و افزود: مراغه پس از تبریز بالاترین اعتبار و تعداد هنرجویان صنایع دستی را در این آموزشهای رایگان به خود اختصاص داده است.
کارشناس ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی این را هم بیان کرد: با توجه به ظرفیتی که در مراغه وجود دارد، رشته تراش سنگهای قیمتی تنها در تبریز و مراغه برگزار میشود.
«وزیر آبادی» همچنین به رایگان بودن این آموزشها تاکید کرد و افزود: هنرجویان تنها وسایل مورد نیاز آموزش را تهیه میکنند و نباید بابت آموزش مبلغی از آنان دریافت شود.
وی تاکید کرد: سهمیه مراغه برای آموزشهای رایگان صنایع دستی مراغه خدود ۲۰۰ نفر است اما باید اذعان کرد که ظرفیت بیشتری در زمینه آموزشهای صنایع دستی این شهرستان وجود دارد.
به گزارش ایرنا مراغه ۳۵۰ هنرمند دارای پروانه تولید در بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی دارد و صنایع دستی پرطرفدار این شهرستان شامل گلیمبافی، حکاکی روی فلز، منبت، معرق، زیورآلات سنتی، چرمدوزی، سازهای سنتی و رودوزی سنتی است.
در گوشه و کنار این شهرستان نیز استعدادهای قابل توجهی به چشم میخورد که بدون تشریفات نسبت به تولید صنایع دستی اقدام میکنند؛ تا جایی که در برخی از کارگاههای خانگی شهر مراغه، تارهای مرغوب تولید، و به بازار سراسر کشور عرضه میشود.
منبع