تامین نیاز صنایع نفت و گاز کشور به سطح‌سنج‌های تغییر مکانی

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، این شرکت در سال ۱۳۹۲ با هدف ساخت تجهیزات و قطعات خاص صنعتی و آزمایشگاهی از جمله ساخت اولین آسیاب سیاره با قابلیت کنترل دما و همچنین ارائه خدمات تخصصی در زمینه های مختلف مواد و متالورژی، انجام بازرسی فنی و انجام آزمایش‌های خاص نظیر آزمایش رپلیکا و تحلیل تخریب به صنایع مختلف نفت و گاز، صنایع پتروشیمی، صنایع فولاد در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاسیس شده است.

این شرکت دانش‌بنیان در گام نخست به کمک بررسی علت تخریب نمونه‌های تَرَک تیوب خارجی پرداخته و سپس اقدام به بومی‌سازی نمونه‌های آن‌ها کرده است و در سال ۱۳۹۷ نخستین نمونه ساخت شده (بومی‌سازی شده برند ماسونیلن) را به شرکت نفت و گاز پارس تحویل و تایید عملیاتی آن را دریافت کرده است.

سیاوش صادقی «سطح‌سنج‌های تغییر مکانی» را نوعی از ابزارهای اندازه‌گیری سطح در صنایع مختلف خواند و افزود:‌ سطح‌سنج، در حقیقت حسگری است که برای تشخیص مقدار موجودی مواد داخل مخازن و انبارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. حسگرهای اندازه‌گیری سطح، دسته بسیار مهمی از تجهیزات ابزار دقیق هستند که کاربردهای گسترده‌ای در صنعت دارند؛ این نوع سطح‌سنج‌ها بر اساس تغییر مکانی یا جابجایی یک جزء مکانیکی کار می‌کنند.

این فعال دانش‌بنیان توضیح داد: سطحسنج‌های تغییر مکانی، معمولاً دارای یک لوله گشتاور (torque tube) هستند و از جمله کاربردهای این تجهیز در صنایع نفت و گاز می‌توان به اندازه‌گیری و کنترل سطح مایعات در مخازن بزرگ است، همچنین این تجهیز در صنایع شیمیایی در مخازن واکنش‌دهنده‌ها و نگهداری مواد، در صنایع غذایی و دارویی برای اندازه‌گیری دقیق سطح مایعات در فرایندهای تولید و در تأسیسات آب و فاضلاب برای نظارت بر سطح آب و فاضلاب در مخازن و تانکرها کاربرد دارد.

صادقی اظهار داشت: این روش اندازه‌گیری سطح، قادر به ارائه اندازه‌گیری‌های دقیق و پایدار، مقاومت در برابر شرایط سخت، مناسب برای استفاده در شرایط فشار و دمای بالاست و همچنین با طراحی ساده و بدون قطعات متحرک موجب عمر طولانی می‌شود.

وی بومی‌سازی و تولید داخل انواع سطح‌سنج شناوری را از دیگر دستاوردهای شرکت خواند و افزود: با بررسی علت تخریب و بهره‌گیری از نیروهای متخصص خود در زمینه مواد و متالورژی، مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی،مکاترونیک) اقدام به ساخت و بومی‌سازی دانش فنی این محصول کردیم تا گامی در برطرف کردن نیاز صنایع به این مجموعه پر کاربرد برداشته باشیم، همچنین با بررسی علت تخریب نمونه‌های خارجی ترک تیوب‌ها و با جایگزینی جنس متناسب با نیازی چون اینکونل و استیل توانسته‌ایم با کاهش هزینه نسبت به نمونه خارجی، عمر کاری این قطعات را افزایش دهیم.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر می‌کنم

به گزارش ایرنا از وزارت صمت، در پی سانحه تصادف صبح پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ …